Un băiat de 16 ani îşi construieşte singur casa

Un copil de 16 ani a luat viaţa în piept şi îşi construieşte singur casa mult visată, de când a început criza Covid-19. A muncit cu ziua ca să-şi cumpere materiale, timp de mai mulţi ani. Familia, mare şi săracă, nu îl poate ajuta.

separator
Băiatul din comuna Crevedia, de peste Prut, vrea să aibă casa lui, baia lui.

”Eu îmi doresc cel mai tare să îmi termin casa, pentru că cea în care stau acum e foarte veche. Am avut banii mei, am muncit, i-am strâns şi m-am apucat de casă. Am muncit şi pe şantier şi duceam şi bălegar la lume prin sat. Căram câte 5 căruţe pe zi. Eu încărcam, eu descărcam. Mă chinuiam. Alţi copii de vârsta mea stau cu ţigara în gură, cu băutura lângă ei. Mie îmi place să muncesc, pentru că dacă nu muncesc mor de foame. Casa o să aibă două camere”, spune băiatul.

Băiatul se trage dintr-o familie numeroasă, e cel mai mic dintre cei 12 copii ai familiei Ştefan. Doar el a mai rămas pe lângă ai lui. „Copilul meu şi-a dorit să aibă şi el o casă de când avea vreo 9 ani, pentru că vedea că toţi au. Zicea mereu că vrea să muncească. A început să muncească cu ziua, ducea gunoi cu căruţa şi lua cât îi dădea lumea. Ţinea de bani. Eu dacă îi dădeam 5 lei el cheltuia doar 2 lei. A dus şi vreo 400 de căruţe de bălegar, cred, prin sat”, spune mama copilului, care nu are niciun venit.

O asociație a inițiat o campanie cu donații pentru a-l ajuta pe tânăr.  sursa: www.adevarul.ro

În Moldova, sunt raportate 72 de cazuri noi de Covid-19
Articolul anterior
Ultima oră! Cutremur puternic în Grecia
Articolul următor
Alte articole interesante