Un băiețel de 5 ani, singurul supravieţuitor din telecabina prăbușită în Italia. Și-a pierdut toată familia

Telecabina prăbușită duminică în Italia ajunsese deja la destinație când, brusc și inexplicabil, a aluncat înapoi pe cablu înainte de a cădea în gol.

Precizările au fost făcute de anchetatorii care investighează tragedia soldată cu 14 victime. Telecabina încheia o cursă între Stresa, stațiune de pe malul lacului Maggiore, și vârful Mottarone. Cert este că frâna de siguranță nu a funcționat.

Singurul supravieţuitor al tragediei, un băieţel israelian de 5 ani pe nume Eitan Biran, şi-a pierdut părinţii, un frate mai mare şi doi străbunici în teribilul accident. Tânăra familie era stabilită în Italia, unde studiau părinţii celor doi băieţi. Bunicii mamei erau veniţi în vizită din Israel.

Doctor Giorgio Ivani, director al unei unități de terapie intensivă: „Băiatul care a supravieţuit a fost sedat după ce a trecut printr-o operaţie de durată pentru a-i repara fracturile suferite. Acum a primit sedative şi mai târziu o să-i facem un RMN pentru a vedea dacă i-a fost afectat creierul”.

Ambasadorul Israelului în Italia a mers la spitalul din Torino unde e îngrijit copilul.

Dror Eydar, ambasadorul Israelului în Italia: „Avem speranţe că Eitan va supravieţui. În ebraică, Eitan înseamnă forţa, tărie”.

Alberto Cirio, guvernatorul regiunii Piedmont: „Copilului i s-a făcut un RMN care a arătat că nu i-a fost afectat creierul, nici măduva spinării. Cu precauţia de rigoare, putem spune că investigaţiile au exclus scenariul de care ne temeam cel mai mult”.

Presa din Peninsulă vorbeşte de gestul salvator al tatălui, care şi-a îmbrăţişat instinctiv băiatul şi l-a ţinut strâns în degringolada prăbuşirii. L-a ferit astfel de duritatea impactului care i-a omorât pe ceilalţi.

Localnicii din Stresa au ţinut doliu în oraş pentru cele 14 victime: nouă italieni şi cinci israelieni, cu vârste cuprinse între 2 şi 82 de ani.

Matilde De Stefano, locuitoare din Stresa: „Primim milioane de turişti în fiecare an, iar locul acesta e cunoscut drept un oraş minunat. În aceste circumstanţe, cu această tragedie, suferim cu toţii şi ne pare nespus de rău, pentru că noi am trăit ceea ce s-a întâmplat”.

Alberto De Martin, locuitor din Stresa: „Să sperăm că vor afla care a fost problema şi că nu se va mai întâmpla niciodată. Este singurul lucru pe care-l putem spune, din respect pentru cei care au murit”.

Olimpia Bossi, procuror din Verbania: „Cablul era la pământ, rupt. Frânele sistemului de siguranţă nu au funcţionat, altfel cabina s-ar fi oprit, la fel cum s-a oprit cealaltă cabină, atunci când era la baza traseului. Astea sunt faptele pe care le avem, dar motivul pentru care s-a întâmplat e încă investigat”.

Cabina a căzut de la aproximativ 20 de metri într-o zonă abruptă cu pereţi de stâncă.

sursa

Două eleve din Chișinău, premiate cu 5.000 de dolari la Concursul Internațional de Științe și Inginerie Regeneron ISEF 2021
Articolul anterior
Doi părinți și-au abuzat sexual fetița de 6 ani. Ce au descoperit anchetatorii
Articolul următor
Alte articole interesante