Un băiețel de 5 ani, singurul supravieţuitor din telecabina prăbușită în Italia. Și-a pierdut toată familia

Telecabina prăbușită duminică în Italia ajunsese deja la destinație când, brusc și inexplicabil, a aluncat înapoi pe cablu înainte de a cădea în gol.

Precizările au fost făcute de anchetatorii care investighează tragedia soldată cu 14 victime. Telecabina încheia o cursă între Stresa, stațiune de pe malul lacului Maggiore, și vârful Mottarone. Cert este că frâna de siguranță nu a funcționat.

Singurul supravieţuitor al tragediei, un băieţel israelian de 5 ani pe nume Eitan Biran, şi-a pierdut părinţii, un frate mai mare şi doi străbunici în teribilul accident. Tânăra familie era stabilită în Italia, unde studiau părinţii celor doi băieţi. Bunicii mamei erau veniţi în vizită din Israel.

Doctor Giorgio Ivani, director al unei unități de terapie intensivă: „Băiatul care a supravieţuit a fost sedat după ce a trecut printr-o operaţie de durată pentru a-i repara fracturile suferite. Acum a primit sedative şi mai târziu o să-i facem un RMN pentru a vedea dacă i-a fost afectat creierul”.

Ambasadorul Israelului în Italia a mers la spitalul din Torino unde e îngrijit copilul.

Dror Eydar, ambasadorul Israelului în Italia: „Avem speranţe că Eitan va supravieţui. În ebraică, Eitan înseamnă forţa, tărie”.

Alberto Cirio, guvernatorul regiunii Piedmont: „Copilului i s-a făcut un RMN care a arătat că nu i-a fost afectat creierul, nici măduva spinării. Cu precauţia de rigoare, putem spune că investigaţiile au exclus scenariul de care ne temeam cel mai mult”.

Presa din Peninsulă vorbeşte de gestul salvator al tatălui, care şi-a îmbrăţişat instinctiv băiatul şi l-a ţinut strâns în degringolada prăbuşirii. L-a ferit astfel de duritatea impactului care i-a omorât pe ceilalţi.

Localnicii din Stresa au ţinut doliu în oraş pentru cele 14 victime: nouă italieni şi cinci israelieni, cu vârste cuprinse între 2 şi 82 de ani.

Matilde De Stefano, locuitoare din Stresa: „Primim milioane de turişti în fiecare an, iar locul acesta e cunoscut drept un oraş minunat. În aceste circumstanţe, cu această tragedie, suferim cu toţii şi ne pare nespus de rău, pentru că noi am trăit ceea ce s-a întâmplat”.

Alberto De Martin, locuitor din Stresa: „Să sperăm că vor afla care a fost problema şi că nu se va mai întâmpla niciodată. Este singurul lucru pe care-l putem spune, din respect pentru cei care au murit”.

Olimpia Bossi, procuror din Verbania: „Cablul era la pământ, rupt. Frânele sistemului de siguranţă nu au funcţionat, altfel cabina s-ar fi oprit, la fel cum s-a oprit cealaltă cabină, atunci când era la baza traseului. Astea sunt faptele pe care le avem, dar motivul pentru care s-a întâmplat e încă investigat”.

Cabina a căzut de la aproximativ 20 de metri într-o zonă abruptă cu pereţi de stâncă.

sursa

18 elevi de clasa a III-a și un profesor au ajuns la spital după un experiment eșuat la o lecție

18 elevi și un profesor de la o școală primară din Tennessee, SUA, au ajuns la spital după un experiment științific eșuat, scrie stirileprotv.ro.

Elevii de clasa a treia făceau experimente științifice și mai mulți au spus că au început să se simtă rău după un experiment cu gheață carbonică.

Copiii au acuzat stări de greață și au mers la asistenta medicală a școlii, care a alertat imediat conducerea instituției de învățământ.

Elevii au fost transportați la spitalele din zonă, iar după câteva ore au ajuns în siguranță la părinți.

Gheața carbonică este dioxid de carbon în formă solidă și este periculoasă dacă se topește și este inhalată într-un spațiu care nu este aerisit.

Eveniment copleșitor la 2.000 km. de casă! O promoție de moldoveni și-au invitat prima învățătoare și foștii profesori la o întâlnire cu absolvenții, în Italia

Un eveniment copleșitor a avut loc, zilele acestea, într-un oraș din Italia, acolo unde o promoție de moldoveni au organizat o întâlnire cu absolvenții la care și-au invitat foștii profesori, care în prezent muncesc în această țară. Mai mult, în aceeași țară e stabilită și prima lor învățătoare, care a fost și ea invitată la această întâlnire cu absolvenții. Evenimentul a avut loc într-un restaurant din regiunea Padova.

Astfel, la peste 2.000 km. distanță de casă, promoția anului 1999 a Gimnaziului din satul Răciula, raionul Călărași, care peste ani s-au pomenit mai toți în străinătate, acolo unde s-au stabilit cu traiul sau muncesc, au decis, la cei 25 de ani de la absolvirea școlii, să organizeze o întâlnire cu absolvenții în Italia. Și asta pentru că foștii lor profesori, în număr mare, la fel locuiesc și muncesc acolo. În total, evenimentul a adunat circa 45 de persoane.

Mai mult, conaționalii noștri au reușit să o surprindă și să-i ureze ”La mulți ani” primei lor învățătoare, Ludmila Ciobanu.

Unii dintre cei prezenți au fost nevoiți să parcurcă sute de kilometri pentru a ajunge la eveniment. Una dintre fostele absolvente a venit, împreună cu familia, tocmai din Madrid, Spania, pentru a fi alături de foștii colegi în această zi.

”Emoții la maximum la unul dintre cele mai emoționante și frumoase evenimente organizate de noi, cei mai uniți colegi de clasă. La peste 2.000 Km distanță de casă, la peste 25 ani de la absolvirea școlii, am reușit să o surprindem și să-i urăm La Mulți Ani, Primei Învățătoare dnei Ludmila Ciobanu. Am depănat amintiri din anii copilăriei și adolescenței, ne-am amintit de fiecare coleg și am savurat amintirea anilor petrecuți împreună . Ne-am bucurat de prezența profesorilor care au reușit să ne fie alături și complici în acest frumos eveniment!

Scumpi Dascăli, ne închinăm în fața voastră și vă mulțumim pentru efortul depus , la temelia noastră se află și munca voastră! Mulțumim colegilor pentru urări și gânduri bune. Vă așteptăm cu drag în Italia!”, scrie Paulina Mutu, una dintre absolvente, pe pagina sa de Facebook.

Trebuie să menționăm faptul că, la întâlnirea cu absolvenții organizată în satul natal al acestora, la Gimnaziul din satul Răciula, acolo unde era așteptată această promoție, în data de 3 februarie curent, a fost prezent doar un fost coleg al acestora. Trist, dar acesta a stat singur la masa unde trebuiau să fie și foștii lui colegi, care s-au împrăștiați prin lume.

În clasa promoției anului 1999 a gimnaziului din satul Răciula au fost în jur de 30 de absolvenți.

Cea mai frumoasă tânără din Moldova a plecat la Miss World 2024, în India

Cea mai frumoasă fată din Moldova a plecat la concursul de frumusețe Miss World 2024, care va avea loc în India. Este vorba despre Diana Spotarenco, scrie SHOK.md.

Diana Spotarenco a publicat rețelele de socializare imagini înainte de plecarea de pe Aeroportul Internațional Chișinău.

„Cea mai interesantă călătorie din viața mea începe acum! Sunt atât de încântată. Hai Moldova!!! Pe curând, India”, a semnat Diana Spotarenco.

Diana Spotarenco a devenit cunoscută când a obținut titlul Miss Modova 2023.

Două eleve din Chișinău, premiate cu 5.000 de dolari la Concursul Internațional de Științe și Inginerie Regeneron ISEF 2021
Articolul anterior
Doi părinți și-au abuzat sexual fetița de 6 ani. Ce au descoperit anchetatorii
Articolul următor