Un bărbat din Râșcani a mers la spital pe picioarele lui, dar a revenit acasă în sicriu. Rudele acuză medicii

„Neglijența și incompetența medicilor l-au băgat în mormânt”. Asta spune familia unui bărbat din raionul Rîșcani, care a mers la spital pe picioarele lui, dar a revenit acasă în sicriu.

perfuzie-spital2 | Unica.md

Bărbatul avea probleme de sănătate, însă aceastea urmau să fie rezolvate printr-o intervenție chirurgicală, programată pentru data de 5 septembrie 2022. Joi, însă, el a ajuns la spitalul din Râșcani acuzând dureri în regiunea abdominală, iar vineri a decedat. Copiii lui Vergil Vrabie spun că, vor ca nimeni altcineva să nu mai tracă prin coșmarul pe care îl trăiesc ei, transmite Tvn.md.

Virgilia Prisăcaru, fiica: „Ieri a decedat, cu o zi înainte a avut niște dureri acute și a solicitat ambulanța, a venit i-a pus niște spasmolitice, nu l-a luat imediat, peste câteva clipe iarăși a revenit ambulanța. L-a transportat la Rîșcani, acolo trebuia să fie pus un diagnostic corect, un uzi, o examinare clinică, paraclinică, absolut tot. Cuvintele și spusele medicilor de acolo: „nu este cazul de a face uzi”, dar când? Atunci când o să moară? S-a solicitat sanaviația, au spus că nu aveau încă ordin, l-au avut doar seara, el s-a internat la 10 dimineața.”

Fiica bărbatului spune că medicii au stabilit un diagnostic greșit și l-au supus unor proceduri care în loc să-l ajute, i-au agravat starea de sănătatre.

Virgilia Prisăcaru, fiica: „Era deja netransportabil, de ce, fiindcă era intoxicația acută, noi am întrebat medicii care este diagnosticul, „pancreonecroză, parez intestinal”, după care am înțeles de la expertiza medico-legală că nu a fost nici una și nici alta. Pancreasul bun, nu a fost parez intestinal, da, a fost o problemă cu intestinele, care dacă acționau prompt, îi făceau o intervenție chirurgicală, el trăia. El s-a dus pe picioare, nici nu s-a culcat, el și-a luat geanta în mână și s-a așezat în această ambulanță. Prima ce i-au făcut ei, i-au făcut clismă și spălături.”

Rudele răposatului spun că s-au decis să vorbească public despre acest lucru în speranța că se vor întreprinde măsuri pentru ca nimeni să nu mai treacă prin această durere.

Virgilia Prisăcaru, fiica: „Mi-au ucis tatăl, nu este corect. El cu o zi înainte a fost în Chișinău, la volan, pe picioarele lui, s-a plimbat prin Chișinău și peste două zile să nu-l mai văd. Eu vreau să știe toată lumea, să fie corecți cu oamenii, să pună un diagnostic corect și să acționeze prompt, rapid și să salveze, fiindcă asta este tristețe la toți.”

Echipa TV Nord a solicitat o reacție și de la directorul Spitalului Raional Rîșcani.

Nicolae Ursu, șef Spitalul Raional Rîșcani: „Familia are dreptul la opinie și are dreptul, bineînțeles, să-și expună.”

Familia lui Virgil Vrabie a depus o plângere la poliție, cu solicitarea de a investiga acest caz.

Un bărbat din Orhei, reținut pentru comiterea mai multor furturi din locuințe

Un bărbat de 64 de ani, originar din raionul Orhei, a fost reținut de ofițerii de la Buiucani, fiind suspectat de comiterea mai multor furturi din locuințe, informează unica.md cu referire la un comunicat al Poliției. 

Polițiștii au stabilit că suspectul ar fi comis cel puțin patru furturi în sectoarele Buiucani și Rîșcani ale capitalei. Acesta pătrundea în locuinţe pe timp de zi, prin forţarea geamurilor, când stăpânii nu erau acasă, de unde sustrăgea bani, bijuterii din aur şi alte lucruri de preţ. 

Prejudiciul cauzat victimelor constituie circa 73 000 de lei.

În urma măsurilor întreprinse suspectul a fost identificat și reținut. Acesta nu este la prima abatere de la lege, anterior fiind judecat pentru infracțiuni similare.

Polițiștii au mai stabilit că suspectul era anunțat în căutare de către Inspectoratul de poliție Anenii Noi, pentru comiterea infracțiunilor analogice.

Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore și este cercetat penal pentru furt, iar conform legislației persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă închisoare de până la 4 ani.

Maia Sandu, lângă Emmanuel Macron, la „masa rotundă” cu liderii Europei: „Ne-am angajat să continuăm să muncim împreună pentru a face Moldova mai puternică”

Președinte Maia Sandu a publicat o fotografie, în care apare alături de mai mulți lideri europeni importanți, reuniți la summitul Comunității Politice Europene. Este vorba despre conducătorii Marii Britanii, Franței, Germaniei, României, Poloniei și Consiliului European. Șefa statului a stat lângă Emmanuel Macron, președintele Franței, și vis-a-vis de Klaus Iohannis, omologul român, informează unice.md.

”La summitul Comunității Politice Europene, mai mulți prieteni ai țării noastre s-au reunit pentru a discuta despre cooperarea pentru o Moldova pașnică și stabilă.

Keir Starmer, Prim-ministrul britanic, care este și gazda evenimentului, Președintele Franței, Emmanuel Macron, Cancelarul federal al Germaniei, Olaf Scholz, Președintele României, Klaus Iohannis, Prim-ministrul polonez, Donald Tusk, și Președintele Consiliului European, Charles Michel, și-au reafirmat sprijinul pentru Republica Moldova și au apreciat reformele pe care le implementăm.

Ne-am angajat să continuăm să muncim împreună pentru a face Moldova tot mai puternică, pentru a menține pacea și, în acest climat de siguranță, să dezvoltăm economia și să îmbunătățim condițiile de viață ale cetățenilor noștri.”, scrie Maia Sandu într-o postare pe Facebook.

Șoșoacă, „vedetă” mondială după circul din Parlamentul European

Eurodeputata Diana-Iovanovici Şoşoacă a fost scoasă joi din sala de plen a Parlamentului European, în timpul dezbaterii care precede supunerea la vot a reînnoirii mandatului Ursulei von der Leyen la conducerea Comisiei Europene, scrie euronews.ro.

Preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a anunţat că a luat această măsură după ce Şoşoacă a întrerupt verbal de trei ori vorbitorii. În momentul când a fost dată afară din sală eurodeputata română, avea o intervenţie eurodeputata franceză Valerie Hayer, reprezentanta grupului Renew.

Proaspăt aleasă reprezentantă a României în Parlamentul European, Diana Șoșoacă a început să țipe din sală și să afișeze icoane cu mesajul „In God we trust” – credem în Dumnezeu.

Scandalul a deranjat-o pe Roberta Metsola.

Comportamentul eurodeputatei Diana Șoșoacă a stârnit reacții puternice în presa europeană. Jurnaliștii au fost uimiți de gesturile ei, inclusiv purtarea unei botnițe și fluturarea unor saci de gunoi, ceea ce a dus la darea sa afară din sala de plen. Șoșoacă a generat o avalanșă de reacții negative din partea presei internaționale, subliniind necesitatea de a menține un nivel adecvat al comportamentului în cadrul instituțiilor europene.

Video șocant! Momentul în care un bărbat abuzează sexual un copil în scara unui bloc din capitală
Articolul anterior
Explozie puternică într-un apartament din Soroca. Un bărbat, transportat la spital cu multiple arsuri
Articolul următor