Un bărbat a venit la vaccinare cu un braț de silicon. Cum a fost prins?

Un italian de 50 de ani a șocat autoritățile din peninsulă cu înșelătoria pusă la cale pentru a nu se vaccina, dar a primi certificatul verde. S-a prezentat într-un centru de vaccinare cu un braț de silicon, scrie La Repubblica, citată de observatornews.ro.

Culmea anti-vaccinării: Un italian denunțat la poliție pentru că a venit cu un braț de silicon să se vaccineze

Ca să nu-și facă vaccinul, dar să primească certificatul verde, italinul a venit cu un braț de silicon în care să i se facă injecția. S-a întâmplat joi, 2 decembrie, într-un centru de vaccinare din nordul Italiei.

Un bărbat de cincizeci de ani s-a prezentat cu un braț de silicon, care cuprindea umărul cu mușchiul deltoid în care asistenții urmau să introducă acul. El a urmat toate procedurile birocratice, a semnat acordul în fața medicului și apoi s-a așezat pe scaun pentru a primi serul, descoperind umărul. Dar lucrurile nu au mers conform planului.

Deși brațul de silicon era foarte asemănătoar cu pielea reală, culoarea și percepția la atingere l-au făcut pe un asistent să fie suspicios. Acesta i-a cerut apoi „pacientului” să-i arate întregul braț. Odată descoperit, bărbatul a încercat să-l convingă pe angajat să nu zică nimic. În cele din urmă a fost sesizat la poliție pentru înșelăciune. 

Gestul său inconștient nu pare să fie totuși un caz izolat: pe 24 noiembrie pe Twitter a apărut un mesaj ciudat publicat de „Giuseppe Maria Natale” (scris cu chirilice) în care apare imaginea unui body-bust din silicon, cu brațe, gât și mușchi falși, scos la vânzare pe Amazon cu 488 de euro.

Pe site este descris drept un camuflaj viclean pentru a „deveni un tip musculos, robust, cu brațe mari”. Postarea e însoțită de mesajul „Dacă merg cu asta, mă prind? Poate cu acest bust din silicon și cu o haină peste, acul nu ajunge în brațul meu cu adevărat”. Nu se știe dacă există vreo legătură între cele două cazuri.

Reprezentanții de la Asistența Sanitară Locală din Biella spun că „evenimente similare apar mai ales acum pentru că cei care vin să se vaccineze fac parte din trei categorii: cei care au amânat doza din motive de sănătate și au certificat medical, scepticii care s-a convins de eficacitatea serului și cei care rămân împotriva vaccinării, dar au nevoie de certificatul verde și inventează tot felul de lucruri”.

„Cazul este ridicol, dar vorbim de un gest de o gravitate enormă, inacceptabil în fața sacrificiului plătit de întreaga noastră comunitate în pandemie, din punct de vedere al vieților umane și al costurilor sociale și economice” au transmis președintele Regiunii Piemont Alberto Cirio și consilierul pentru sănătate Luigi Genesio Icardi. ”Promptitudinea și priceperea angajatului sanitar au stricat planurile acestui bărbat care va răspunde în fața legii.”

Cel puţin doi morţi şi numeroşi răniţi în urma atacurilor ruse asupra oraşului ucrainean Kramatorsk

Cel puţin două persoane au fost ucise, iar numeroase altele au fost rănite în urma unor bombardamente ruse efectuate sâmbătă asupra oraşului Kramatorsk, situat în estul Ucrainei, anunţă autorităţile locale, citate de cotidianul Le Monde și Mediafax.

Imaginea articolului Cel puţin doi morţi şi numeroşi răniţi în urma atacurilor ruse asupra oraşului ucrainean Kramatorsk

„Rusia continuă să genereze teroare. Consecinţele bombardamentelor cu armament având submuniţie asupra oraşului Kramatorsk: două persoane au fost ucise, iar opt au fost rănite, trei fiind în stare gravă”, a declarat primarul oraşului, Oleksandr Goncearenko.

Cel puţin 12 clădiri rezidenţiale şi 14 imobile administrative au fost avariate în urma bombardamentelor ruse.

În urmă cu câteva zile, o persoană a fost ucisă, iar alte trei au fost rănite în bombardamente ruse efectuate în Kramatorsk.

Gemeni de 18 luni au murit, după ce s-au înecat în piscina casei. Străbunica bolnavă de Alzheimer a uitat uşa deschisă

Gemenii Locklyn și Loreli Callazzo au fost găsiți fără viaţă în piscina exterioară a casei părinţilor lor, în valoare de 565.000 de dolari, din Oklahoma. Mama lor, Jenny Callazzo, în vârstă de 37 de ani, a făcut descoperirea îngrozitoare. Tot ea a fost cea care a încercat să îi resusciteze până la sosirea salvatorilor, transmite Observator.

„Acești copii frumoși ne-au fost luați prea devreme”

În conac locuiau părinţii, cei şase copii ai lor şi bunica femeii. O rudă a familiei susține că bunica lui Jenny, care suferă de Alzheimer, a lăsat ușa din spate deschisă, ceea ce le-a permis gemenilor să aibă acces la piscină.

Poliția a deschis o anchetă cu privire la decese. Cu doar câteva zile înainte de tragicul incident, mama posta imagini cu gemenii în afara proprietății cu legenda „vreau doar să mă joc afară”.

S-a lansat o strângere de fonduri pentru a ajuta familia. „Acești copii frumoși ne-au fost luați prea devreme”.

Un fost deputat rus propune anexarea orașului Istanbul: „Vom ridica o cruce deasupra bisericii Sfânta Sofia”

Politologul Semion Bagdasarov, fost deputat rus, a propus, în emisiunea prezentatorului Vladimir Soloviov, ca Moscova să profite de „situația dificilă” cu care se confruntă Turcia și să anexeze orașul Istanbul, relatează ediția în limba rusă a publicației independente The Moscow Times, preluată de hotnews.ro.

„Vom ridica anumite forțe în Turcia și vom returna statului nostru ceea ce ne aparține din punct de vedere istoric – Constantinopolul”, a declarat Bagdasarov, în cadrul emisiunii „Soloviov Live”. Vladimir Soloviov este considerat prezentatorul favorit al președintelui rus Vladimir Putin.

Potrivit lui Bagdasarov, Turcia este acum slăbită de criza economică și de consecințele cutremurelor devastatoare, așa că Rusia ar trebui să profite de acest lucru și să revendice ceea ce îi aparține din punct de vedere istoric. De asemenea, el a cerut „expulzarea” Turciei din Asia Centrală, reducerea influenței Ankarei în Ucraina, dar și „expulzarea” acesteia din Caucazul de Sud.

„Vom ridica o cruce deasupra bisericii Sfânta Sofia (…) și (vom spune) o rugăciune, în limba rusă”, a sugerat el. Catedrala Sfânta Sofia din Istanbul – la origine o biserică creștin-ortodoxă și prima mare capodoperă a stilului arhitectural bizantin – este monument al patrimoniului UNESCO transformat de președintele turc Recep Tayyip Erdogan în moschee.

„Slavă Domnului, există o criză. Criza trebuie să se încheie cu preluarea teritoriilor noastre”, a adăugat Bagdasarov.

Declarațiile lui Bagdasarov au fost făcute după ce Unal Cevikez, consilierul candidatului unic al opoziției turce, Kemal Kılıçdaroglu, a promis, într-un interviu acordat publicației Politico, că, dacă opoziția va câștiga viitoarele alegeri din Turcia, atunci Ankara va reaminti Rusiei de apartenența acestei țări la NATO.

Potrivit lui Cevikez, relațiile dintre Rusia și Turcia sunt acum asimetrice, deoarece Ankara depinde de importurile de resurse energetice rusești. „În cadrul negocierilor cu Rusia, ne vom strădui cu siguranță să avem relații egale. Dar vom reaminti Rusiei și faptul că Turcia este membră a NATO”, a declarat el.

Turcia va organiza alegeri generale pe 14 mai anul acesta, în cadrul cărora vor fi aleși 600 de parlamentari, dar și noul președinte al țării.

Imagini cu Antonia în copilărie. Cum arăta artista?
Articolul anterior
Doi hipopotami cu secreții nazale, depistați cu Covid-19
Articolul următor