Un bărbat britanic a murit în detenţie, după ce a fost capturat de separatiștii pro-ruși la Donețk

Trupul unui cetăţean britanic, Paul Urey, care a fost capturat şi a murit în detenţie, a fost returnat de Rusia cu semnele unei ”posibile torturi de nedescris”, afirmă Ucraina, conform BBC.

Britanic, mort după ce a fost capturat de separatiştii proruşi

Paul Urey, în vârstă de 45 de ani, a murit în detenţie în iulie, după ce a fost capturat de separatiştii pro-ruşi, transmite News.ro.

El era ţinut prizonier în auto-proclamata republică separatistă Doneţk din Ucraina.

Marea Britanie l-a prezentat ca un lucrător umanitar şi a spus că Rusia trebuie să fie făcută răspunzătoare pentru moartea lui.

Ministrul de externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a afirmat că ”ruşii” au returnat acum corpul acestuia cu ”semne ale unei posibile torturi de nedescris”, fără a oferi mai multe detalii.

El a condamnat deţinerea şi tortura civiilor ca o crimă de război, promiţând să ”îi identifice pe autorii acestei crime şi să-i tragă la răspundere”.

Urey, care era din Warrington, Cheshire, a fost reţinut la un punct de control în apropiere de oraşul din sud-est Zaporojie în aprilie, fiind acuzat că este mercenar.

După anunţul morţii sale, mama sa a declarat pentru BBC că a fost ”foarte necăjită” când a auzit de planurile fiului său de a merge în Ucraina.

Urey avea diabet de tip 1 şi era insulino-dependent.

Dacă sunt dovedite, torturile ar putea contrazice afirmaţiile anterioare ale oficialilor sprijiniţi de ruşi conform cărora Urey a murit în detenţie în 10 iulie în urma unor probleme de sănătate şi a ”stresului”.

”El a murit de insuficienţă coronară acută, agravată de edeme pulmonare şi cerebrale”, a afirmat oficialul Natalya Nikonorova, citat de agenţia rusă de stat Tass la acea vreme.

El era şi într-o ”stare de depresie psihologică din cauza indiferenţei faţă de soarta sa în ţara natală”, a susţinut un alt oficial.

O mașină a explodat în centrul Moscovei. Două automobile sunt în flăcări

O mașină a explodat în apropierea Turnului Federației din Moscova. Joi seară, două mașini erau în flăcări în centrul Moscovei.

Martorii oculari spun că au auzit o explozie, după care au observat un bărbat care a fugit cu o canistră.

Turnul Federației este un complex de zgârie-nori din Moscova. Turnul a fost proiectat să fie atât cea mai înalta clădire din Europa cât și prima clădire europeană care să depășească 374 de metri.

Patriarhul Kirill a cerut clericilor din toată țara două zile de rugăciuni pentru sănătatea lui Putin

Patriarhul Kiril al Moscovei și al Rusiei i-a binecuvântat pe episcopi, clerici și credincioși să se roage pentru sănătatea președintelui rus Vladimir Putin.

Putin's Altar Boy'—Russian Orthodox Church Leader—Dropped From EU Sanctions

Într-un mesaj publicat pe site-ul Patriarhiei Moscovei, se spune că pe 7 octombrie, ziua în care Putin împlinește 70 de ani, Kirill face apel „să facă acasă rugăciune fierbinte pentru sănătatea șefului statului al Rusiei”.

Pe 8 octombrie, ziua sărbătorii Sfântului Serghie de Radonezh, cu binecuvântarea Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, bisericile vor asculta și o „petiție specială pentru sănătatea Președintelui Rusiei” și „proclamă mulți ani ” lui Vladimir Putin.

sursa

Oamenii își vor putea autentifica procurile pentru stabilirea pensiei, indemnizației și alocației la primării

Legislativul a adoptat, în lectura a doua, proiectul de lege care prevede extinderea atribuției de autentificare a procurilor de către secretarii consiliilor locale. Astfel, autentificarea procurilor în scopul reprezentării persoanelor pentru stabilirea și recalcularea pensiei pentru limita de vârstă, indemnizației, alocației pentru dizabilitate și pensia de urmaș se va putea face la primărie, nu și la notar.

Pensii 2022: Noua formulă de calcul și modificările din PNRR - ACTUALITATE  / SOCIAL

Potrivit autorilor proiectului, un grup de deputați ai Fracțiunii „Partidul Acțiune și Solidaritate”, documentul a fost elaborat în vederea facilitării accesului persoanelor în etate și a celor cu nevoi speciale la serviciile oferite de CTAS, prin reprezentantul împuternicit prin procură, în condițiile în care în multe localități rurale nu activează notari, iar cetățenii întâmpină dificultăți și suportă cheltuieli suplimentare pentru a avea acces la serviciile oferite de aceștia.

Locuitorilor din jurul centralei Zaporojie li se cere să evacueze zona
Articolul anterior
Auditul datoriilor Moldovagaz ar urma să fie realizat până la 1 octombrie: ,,Lucru imposibil”
Articolul următor