Un bărbat cu fractură se plânge că nu poate fi operat din cauza virusului Covid-19

A ajuns la spital cu piciorul fracturat, însă de 5 zile este tratat de Covid-19. Este cazul unui bărbat întors de la schi din Ucraina, care a aflat că are și Coronavirus, iar din acel moment lucrurile s-au complicat.

I sa întâmplat lui Stanislav Florica, un locuitor din capitală, care se plânge că în timp ce starea sa de sănătate se agravează pe zi ce trece, angajații spitalului de Urgență, unde este internat, îi administrează doar un tratament medicamentos.

Stanislav Florica, în vârstă de 37 de ani, a povestit că, acum cinci zile, a ajuns la urgență cu piciorul fracturat, după ce a căzut în timp ce schia, relatează orheitv.md

La internare a fost depistat pozitiv cu Covid-19, iar de atunci au început necazurile, spune bărbatul care acuză medicii că nu-i acordă atenția cuvenită.

Stanislav Florica, locuitor al municipiului Chișinău: „Cu piciorul s-a uitat doctorul luni dimineață. De luni dimineață abia astăzi, joi, după masă, s-a uitat un doctor. Până am sunat la șeful spitalului și i-am spus că mă adresez la televiziune. El s-a uitat la degete și a zis că totul e normal”.

Cu toate acestea, bărbatul, care afirmă că are trei facturi, este îngrijorat că starea lui se agravează, iar tratamentul pe care îl primește nu este eficient.

Stanislav Florica, locuitor al municipiului Chișinău: „Până nu primești rezultat negativ, nu face nimic. Uitați-vă, piciorul este vânăt, tot e negru. A început din senin să mă doară rinichii. Sora medicală mi-a aruncat pe ușă un Paracetamol, aici tot se tratează cu Paracetamol”.

Solicitați de pentru un comentariu, reprezentanții Spitalului de Urgență au spus că pacientul beneficiază de îngrijiri medicale și că, pe moment, nu pot să-l opereze, din motiv că îi este administrat anticoagulant.

Dorina Arsenii, purtător de cuvânt Spitalul de Urgență: „Fractura de gambă a pacientului a fost stabilizată prin pansament ghipsat, iar starea sa de sănătate este monitorizată zilnic. 

Intervenția chirurgicală va fi efectuată după primirea testului negativ la COVID-19. Decizia pentru a interveni chirurgical va fi luată, la fel, prin Consiliu, după evaluarea pacientului”.

De cealaltă parte, bărbatul spune că a fost anunțat că va fi operat, luni, iar medicii ar fi luat această decizie după ce reporterul s-a interesat de starea sa de sănătate, crede Stanislav Florica. 

El mai susține că, joi, a insistat să i se facă repetat testul pentru depistarea noului coronavirus, iar rezultatul a ieșit negativ. La rândul lor, reprezentanții instituției medicale ne-au explicat că rezultatul este negativ pentru că pacientul ar fi mâncat înainte de a fi prelevate probele. 

Drept urmare, un nou test va fi efectuat vineri sau sâmbătă. Între timp, bărbatul a fost transferat într-un salon separat pentru a evita contactul cu alți bolnavi. În cazului unui rezultat negativ, acesta ar putea fi operat chiar la începutul săptămânii viitoare.

Unde erau părinții fetiței de 8 ani, care risca să cadă în orice moment de la etajul 12
Articolul anterior
Video! Moment duios de Crăciun în familia Getei Burlacu
Articolul următor
Alte articole interesante