Un bărbat de 40 de ani, ucis în bătaie de doi tineri la Soroca. A lăsat un copil orfan și o soție însărcinată

Un bărbat de 40 de ani a murit, după ce a fost bătut de doi tineri de 22 și 23 de ani în curtea unor blocuri de locuințe din Soroca. Persoane apropiate victimei au comunicat că este vorba despre un om de afaceri din orașul Soroca, scrie deschide.md.

separator

Acesta era căsătorit de aproape șase ani, iar împreună cu soția creșteau un băiețel de aproximativ 3-4 anișori și erau în așteptarea celui de-al doilea copil. Cu banii câștigați din afacere, bărbatul nu doar își întreținea familia, dar inclusiv și pe părinții săi care ar fi bolnavi.

Bărbatul este descris ca fiind o persoană liniștită, nonconflictuală și mereu săritor la nevoie. În seara de 4 noiembrie, când a fost bătut de către cei tineri, acesa se afla în curtea unui bloc de locuințe din oraș, împreună cu un cunoscut în vârstă de 29 de ani. Ultimul se joca cu o lanternă, când din greșeală i-ar fi orbit pe cei doi agresori de 22 și 23 de ani.

Aceștia s-au apropiat de amicul bărbatului și au început să se certe, iar victima a încercat să aplaneze conflictul și să-și convingă cunoscutul să meargă acasă. Însă, cei doi tineri, crezând că anume victima a fost cel care i-a orbit cu lanterna, l-au lovit cu pumnii în față.

El a căzut jos și s-a lovit cu capul de bordură și a rămas în stare de inconştienţă. Bărbatul fost transportat la Spitalul Municipal Soroca, iar ulterior transferat într-un spital din Chișinău, unde din nefericire medicii nu au putut să-i salveze viața, iar după 7 zile de la incident, acesta s-a stins ieri, 11 noiembrie, pe patul de spital.

Cei doi tineri de 22 și 23 de ani, după incident au fost reținuți pentru 72 de ore, însă după expirarea acestora, au fost lăsați la libertate de către magistrații de la Judecătoria Soroca, mai scrie sursa citată.

200 de apeluri pe zi. Tot mai mulți soldați ruși sună la Forțele Armate ale Ucrainei pentru a afla cum să se predea

După anunțul mobilizării în Federația Rusă, numărul apelurilor la Forțele Armate ale Ucrainei este în continuă creștere, transmite presa ucraineană. Soldații ruși care se predau vor primi trei mese pe zi, îngrijiri medicale și contact cu familiile lor.

Russian troops in Belarus 'direct threat' to Lithuania – minister - LRT

Vitaly Matviyenko, coordonatorul proiectului ,,Vreau să trăiesc”, a declarat într-un briefing că din 18 septembrie au primit peste 2.000 de apeluri de la ruși pe tema predării.

,,Din 18 septembrie, proiectul „Vreau să trăiesc” a procesat peste 2.000 de apeluri din partea membrilor armatei ruse, care nu vor să urmeze ordinele criminale ale lui Putin și să lupte împotriva Ucrainei. Au învățat cum să se predea. Desigur, odată cu mobilizarea din Federația Rusă, numărul de apeluri este doar în creștere”, a spus Matvienko.

După cum spune funcționarul, algoritmul de predare a fost deja elaborat în detaliu – există un canal de telegramă și numere de linie fierbinte ce pot fi contactate.

În timpul dialogului, partea ucraineană explică cum și în ce circumstanțe este posibil să se predea.

Se subliniază că Ucraina garantează tuturor prizonierilor de război respectarea Convențiilor de la Geneva: trei mese pe zi, îngrijiri medicale și posibilitatea de a contacta rudele.

„Putin va părăsi puterea peste câteva luni”. Declarațiile fostului premier al Rusiei, Mihail Casianov

Mihail Casianov, fost prim-ministru al Rusiei, consideră că Vladimir Putin ar putea renunța la funcția sa și va „evada” în câteva luni, informează Sky News.

„În trei sau patru luni cred că va avea loc o schimbare crucială”, a declarat Casianov pentru Sky News.

„Nu cred că există cineva în cercul lui Putin care să îl poată face să plece”, a adăugat fostul premier rus.

„Domnul Putin însuși ar trebui să ajungă la această înțelegere. Cred că trei factori care cresc simultan l-ar putea conduce pe domnul Putin la o astfel de decizie de a evada cumva”, a precizat Casianov.

Factorii anunțați de Casianov sunt:

1. Armata ucraineană este în creștere și are sprijinul SUA și al Marii Britanii

2.  Ordinul de mobilizare al domnului Putin determina creșterea tulburărilor sociale în interiorul Rusiei, astfel că președintele pierde sprijinul în rândul rușilor obișnuiți

3. Efectul sancțiunilor occidentale este în creștere.

Mihail Kasianov, destituit de către Putin în 2004, a trecut în opoziţie şi a devenit unui dintre cei mai feroci critici ai Kremlinului.

Mihail Kasianov spune că a plecat din Rusia din cauza opoziţiei sale faţă de invazia rusă a Ucrainei, dar a refuzat să spună AFP în ce ţară se află, invocând motive de securitate.

Boris Nemţov, un critic al lui Vladimir Putin şi căruia Mihai Kasianov îi era apropiat, a fost asasinat prin împuşcare în apropiere de Kremlin în 2015.

Partizanii au aruncat în aer mașina unei trădătoare din Melitopol. Aceasta „răspândește propaganda rusă printre copiii ucraineni”

În Melitopol, oraș din Ucraina ocupat de Rusia, o mașină aparțînând „șefei” departamentului de educație din cadrul administrației de ocupație a explodat joi dimineață, anunță un Centrul de Rezistență al Ucrainei din Ucraina.

Russian occupation regime in Melitopol prepares a ''vote from home'' option  for upcoming ''referendum'' to conceal low turnout – Ukrainian Resistance |  Ukrainska Pravda

Explozia a avut loc în apropierea colegiului industrial și economic, fiind distrusă mașina unei colaboratoare locale, Olena Sapurova, care este implicată în implementarea „programului educațional rusesc”, care de fapt răspândește propagandă rusă printre copiii ucraineni.

În urmă exploziei, ea nu a fost rănită, dar a primit motive pentru a-și regândi comportamentul, precizează site-ul.

sursa

O bunică de 51 de ani a dat naștere propriei sale nepoate
Articolul anterior
Video. O șoferiță prinsă beată criță la volan, cu un bebeluș în brațe
Articolul următor