Un bărbat de 73 de ani a rătăcit pe munte 8 ore, noaptea, cu 40 kg de ciuperci în spate. Chemase salvamontiştii într-o zonă greşită

Un bărbat de 73 de ani, care plecase la căutat de ciuperci, în zona localităţii Straja din judeţul Hunedoara, s-a rătăcit pe munte, iar jandarmii şi salvamontiștii l-au găsit după opt ore de căutări, scrie observatornews.ro.

Apelul la numărul de urgenţă 112 a fost făcut după mierzul nopţii de marţi spre miercuri şi anunţa dispariţia bărbatului plecat în pădure, după ciuperci. ”Puţin după miezul nopţii. Printr-un apel la 112, un bărbat în vârstă de 73 de ani anunţa că se rătăcise pe munte şi avea nevoie de ajutor. Colegii noştri, Alin şi Marius, alături de un reprezentant de la Salvamont, şi-au luat echipamentul şi au plecat imediat în căutarea bărbatului. Au luat legătura cu el, prin telefon, pentru a afla câteva detalii despre zona în care se afla. Au mers pe cărările munţilor mai bine de 3 ore, fiind în permanenţă în legătură cu bărbatul. Au aprins pocnitori, petarde, diverse semnale luminoase şi acustice, crezând că vor fi auzite de bărbatul de 73 de ani. Însă zona pe care le-o indicase iniţial era una eronată. Peste puţin timp bărbatul i-a anunţat pe colegii noştri că nu le mai poate da niciun detaliu, întrucât bateria lanternei se terminase”, a transmis Inspectoratul de Jandarmi Hunedoara

Bărbatul, găsit după 8 ore de căutări

Cei doi jandarmi montani, cu peste 16 ani de experienţă, l-au sfătuit pe bărbat să se oprească în locul unde se afla, pentru că, fără lumină, risca să se accidenteze. ”Au reuşit să îl găsească după aproximativ 8 ore de căutări, de la momentul dispariţiei. Bărbatul era bine şi nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Le-a spus colegilor noştri că fusese la cules de ciuperci şi nu şi-a dat seama că îl va prinde noaptea pe munte. Avea cu el un rucsac de aproximativ 30-40 de kg, plin cu ciuperci, pe care l-a dus în spate în tot acest timp. Bărbatul a fost dus acasă, în siguranţă, de către colegii noştri, plutonier adjutant Mocanu Alin şi plutonier adjutant şef Dobârcean Marius, jandarmi montani în cadrul Jandarmeriei Hunedoara”, a arătat sursa citată de news.ro.

Inspectoratul de Jandarmi Hunedoara au transmis câteva sfaturi pentru cei care pleacă pe munte. ”Atunci când plecaţi pe munte, asiguraţi-vă întotdeauna că aveţi bateria telefonului încărcată. Orice detaliu pe care ni-l puteţi oferi este de mare ajutor; aveţi grijă să purtaţi un echipament corespunzător; oricât de bun cunoscător al muntelui aţi fi, nu vă aventuraţi în locuri necunoscute, nemarcate. În astfel de situaţii, riscul de a vă rătăci este foarte mare”, a transmis Inspectoratul de Jandarmi Hunedoara.

Cel mai mare amfiteatru în aer liber din țară se schimbă la față! Pe teritoriul Teatrului Verde va fi amenajat și un pavilion unde vor fi crescuți fluturi

Primăria Chișinău continuă lucrările de reparație și modernizare a celui mai mare amfiteatru în aer liber din republică.

Actualmente se lucrează la reparația exterioară a clădirii teatrului (fațadei), este reparat acoperișul scenei, sunt vopsite scaunele, sunt instalate 5 porți la toate intrările în parc, se lucrează la instalarea unui grup sanitar modular, este amenajată intrarea centrală în teatru și sunt reparate scările de acces. Este instalată și rampă pentru persoanele cu necesități speciale.

La fel, la Teatrul Verde este amenajat un pavilion expozițional de agrement, unde vor fi crescuți fluturi.

Amintim că acum doi ani, Primăria Capitalei a inițiat lucrări de reparație a teritoriului Teatrului Verde. Au fost schimbate scaunele, pavată zona de spectatori, amenajat spațiul verde și curățați copacii.

Operațiunea VITEZA, mii de încălcări comise de șoferi

Timp de o săptămână, polițiștii INSP au fixat peste 5 mii de încălcări rutiere comise de șoferi, anunță Poliția.

Operațiunea (acțiune sub egida #ROADPOL) are scopul diminuării numărului de accidente rutiere, dar şi sporirea nivelului de disciplină al participanților la trafic.

În premieră, Poliția Națională a fost dotatăcu cinci bărci de patrulare de către Autoritatea Polițienească Suedeză

În premieră, Poliția Națională a fost dotată de către Autoritatea Polițienească Suedeză cu cinci bărci de patrulare.

Timp de trei zile, 9 angajați ai subdiviziunilor Poliției Naționale, precum și reprezentanți ai altor entități ale MAI, au fost instruiți în utilizarea bărcilor cu motor.

Ulterior, aceștia vor putea interveni în cadrul activităților de supraveghere și intervenție în zonele acvatice.

Instruirile au avut loc sub îndrumarea specialiștilor suedezi, care au furnizat cunoștințele și abilitățile necesare pentru operarea eficientă a acestor mijloace de transport pe apă.

Astfel, vom extinde capacitatea operațională a angajaților poliției, facilitând intervenția rapidă și eficientă în situații de urgență.

Nunta s-a terminat, dar magia abia începe! Imagini noi de la căsătoria lui Ben Affleck și Jennifer Lopez: „Pentru noi a fost momentul perfect”
Articolul anterior
Simona Halep divorțează de Toni Iuruc
Articolul următor