Un bărbat de 89 de ani, dat dispărut, a fost găsit de carabinieri după 4 zile de căutări

Un bărbat din Fălești, dat în căutare acum 4 zile, a fost găsit de carabinieri. Acesta era în pădurea din satul Bocșa, raionul Fălești.

Astfel, la 30.05.2023, în jurul orelor 15:30, bărbatul a plecat de la un restaurant amplasat pe traseul Bălți-Sculeni, în apropierea s. Bocșa r-nul Fălești, într-o direcție necunoscută și până la moment nu se cunoștea locul aflării lui.

La data de 03.06.2023, începând cu orele 08:00, carabinierii din cadrul Batalionului cu Destinație Specială „Scorpion” al IGC, detașați în cadrul Direcției regionale „Nord” a IGC, de comun cu angajații IP Fălești, au desfășurat ample măsuri de căutare în zona menționată.

Ca urmare, doi carabinieri din echipa de căutare au depistat bărbatul în pădurea din satul Bocșa, r-nul Fălești. Din fericire acesta era viu și nevătămat, doar că era sleit de puteri și cu o ușoară stare de deshidratare. Carabinierii i-au dat apă și au acordat primul ajutor necesar.

La scurt timp bărbatul în vârstă de 89 de ani a fost predat rudelor acestuia. Oamenii legii urmează să stabilească toate circumstanțele.

O femeie din Italia a suferit arsuri, după ce s-a așezat pe un scaun la metrou. „Era umed, credeam că-i apă”

O femeie în vârstă de 55 de ani, originară din Ucraina, a suferit arsuri severe după ce s-a așezat pe un scaun umed de la metroul din Roma.

700-20230623113052 (2)

Femeia, pe nume Irina, a fost nevoită să fie supusă unei intervenții chirurgicale de urgență pentru transplant de piele în zona coapselor. Se presupune că pe scaunul pe care s-a așezat era acid clorhidric („muriatico” în italiană).

Incidentul s-a produs în dimineața zilei de 14 iunie, la stația de metrou Porta Furba, din linia A, precizează La Repubblica, conform rotalianul.com.

Irina se îndrepta spre serviciu, ca în fiecare zi, când a luat loc pe unul dintre scaunele aflate pe peron în direcția Termini.

„Era umed scaunul – povestește ea – credeam că este doar apă și m-am ridicat. Puțin mai târziu, pielea a început să mă ardă tot mai tare”.

Din cauza durerii intense, ea a decis să se întoarcă acasă, unde și-a dat seama că zona respectivă se înnegrise complet. S-a prezentat la Spitalul M.G. Vannini din Roma, unde a primit îngrijiri medicale și un prognostic de zece zile. Ulterior a reclamat incidentul la Comisariatul de poliție Tuscolano.

Când poliția a ajuns la stația de metrou Porta Furba, scaunul era deja uscat, dar în apropiere, căzută la pământ au găsit o sticlă cu lichid galben. Imaginile de pe camerele de supraveghere de la Atac (compania de transport în comun) au surprins o femeie lăsând sticla înainte ca Irina să se așeze pe scaun.

Investigatorii suspectează că femeia în cauză ar putea fi o angajată a firmei de curățenie, dar care nu a fost încă găsită. Între timp, Irina a trebuit să se întoarcă la spital unde a descoperit că situația sa era mult mai gravă decât credea inițial.

„Vineri m-am dus la Sant’Eugenio pentru îngrijiri medicale și mi s-a spus că trebuie să fiu operată. Mi-au făcut un transplant de piele. Înainte de a fi internată, am depus plângere la carabinieri”, a declarat Irina de pe patul de spital.

„Nu pot să mă mișc, de zile întregi sunt obligată să stau nemiscată, culcată pe burtă și nu știu când voi putea să mă întorc la muncă. Ceea ce mi s-a întâmplat este de neimaginat, de aceea acum vreau să aflu adevărul. Pentru că dacă cineva a făcut asta intenționat, atunci înseamnă că poate face asta din nou.”

Deși a primit asistență imediată de la Atac, care a pus la dispoziția poliției înregistrările video de supraveghere, rezultatele analizei lichidului galben din sticlă, recuperat de poliția științifică, încă nu sunt cunoscute.

Investigatorii presupun că ar putea fi vorba despre un solvent utilizat în procesul de curățenie, care a fost vărsat accidental. Deși produsul nu este extrem de puternic, este suficient de coroziv pentru a provoca probleme serioase la nivelul pielii.

Investigațiile sunt încă în desfășurare. În 2019, un incident similar s-a produs în aceeași stație de metrou, când un bărbat în vârstă de 62 de ani a suferit arsuri după ce s-a așezat pe un scaun.

Accident de roller-coaster într-un faimos parc din Suedia: Un mort și mai mulți răniți

O persoană a murit duminică, într-un accident de roller-coaster în Stockholm, Suedia. Mai multe persoane au fost rănite.

roller-coaster

Momentan nu se știe cu exactitate ce s-a întâmplat, dar mai multe persoane au căzut, numărul celor rănite nefiind cunoscut încă, scrie protv.ro, conform aftonbladet.se.

Imaginile arată că un vagon de pe roller-coaster a deraiat parțial.

Parcul de distracții Grona Lund a fost evacuat, iar serviciile medicale sunt la fața locului.

Roller-coaster-ul Jetline, cu un circuit de 30 de metri înălţime, unde viteza poate atinge până la 90 de km/h, este unul dintre principalele puncte de atracţie ale parcului Grona Lund şi transportă mai mult de un milion de vizitatori în fiecare an, precizează parcul de distracţii pe site-ul său.

Ministrul italian de Externe, Antonio Tajani: ”Mitul unităţii Rusiei lui Putin a apus”

”Mitul unităţii Rusiei lui Putin a apus”, declară ziarului Il Messaggero ministrul italian de Externe Antonio Tajani, relatează AFP.

Racist statement of Parliament's president Antonio Tajani is unworthy of  his office - Sven Giegold

”Mitul unităţii Rusiei lui Putin a apus. Această escaladare internă împarte alianţa militară rusă”, apreciază şeful diplomaţiei italiene.

”Acesta este rezultatul inevitabil, atunci când susţii şi finanţezi o legiune de mercenari”, subliniază oficialul.

viewscnt

Două echipe canine ale Poliției de Frontieră, premiate în Letonia. Conan și Amy sunt uimitori!
Articolul anterior
Băiatul ucis de o poartă de fotbal la Ciocana va fi înmormântat astăzi în satul în care a copilărit
Articolul următor