Un bărbat din Drochia, bătut cu cruzime, a murit în drum spre spital

Un bărbat a decedat, iar concubina acestuia a ajuns la spital cu leziuni grave, după ce au fost bătuți cu cruzime de către un individ. Potrivit angajaților Inspectoratului de Poliție din Drochia, bănuitul este un bărbat de 38 de ani.

Totul s-a întâmplat miercuri, 31 mai, într-un sat din raionul Drochia. Victimele sunt o femeie de 63 de ani și un bărbat de 70 de ani, transmite tvn.md.

În urma leziunilor corporale suferite, persoanele au avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind transportate la Spitalul Raional Drochia.

Bărbatul a decedat în drum spre spital, iar femeia a fost internată în stare gravă. Cadavrul bărbatului a fost îndreptat spre examinarea medico-legală pentru stabilirea exactă a cauzei decesului.

Bănuitul a fost reținut pentru 72 de ore, iar dacă se va găsi vinovat, el riscă până la 15 ani de închisoare.

Maia Sandu a adus felicitări sportivilor noștri pentru performanțele uimitoare: ”Ne bucură mult reușitele, sportul trebuie susținut”

Performanțele sportivilor moldoveni au ajuns în vizorul președintelui Maia Sandu, care a venit cu un mesaj de felicitare pentru cei care ne duc faima țării.

”Sportivii noștri continuă să ne bucure cu performanțe extraordinare. Ieri, luptătorul de muaythai (box tailandez) Artiom Livadari a revenit acasă cu medalia de aur de la Jocurile Europene de la Cracovia-Malopolska. Este primul aur pentru Moldova în istoria celor 3 ediții ale acestui prestigios eveniment sportiv.

Îl felicit pe Artiom Livadari și pe antrenorii săi, Andrei Grosu și Vlad Dima. Un rezultat remarcabil l-au obținut și tinerii noștri luptători de stil greco-roman la Campionatul European de Lupte pentru tineri, de la Santiago de Compostela, Spania.

Alexandru Solovei a devenit campion European, iar Vitalie Eriomenco și Rostislav Coval au luat argintul în categoriile lor.

Felicitări și aprecieri și antrenorilor lotului național, Vladimir Iurco, Roman Zgardan, Serghei Tîmco și Mihail Cucul, pentru rezultatele remarcabile ale discipolilor lor. Ne bucură mult reușitele sportivilor noștri și înțelegem că sportul trebuie susținut. Anul trecut, Parlamentul a votat dublarea burselor pentru sportivii care obțin premii la campionatele mondiale și europene. Iar în curând, legislativul va aproba proiectul de lege prin care federațiile și cluburile sportive vor putea fi susținute prin transferul a 2% din impozitul pe venit. Dragi oameni ai sportului, voi sunteți adevărați ambasadori ai țării noastre, noi suntem mândri de voi și vă urăm succes!”, a scris președintele pe ăpagina sa de Facebook.

Nu se consideră tocilar! Povestea impresionantă a unui elev care a luat 10 pe linie, făcând zilnic o navetă obositoare, peste 40 de km, pe toată durata studiilor

Povestea unui tânăr a impresionat România. Gabriel Rusu este absolventul cu 10 pe linie care a făcut zilnic naveta, peste 40 de kilometri de la școala și acasă.

Cine este tânărul care a făcut naveta peste 40 de km zilnic

Absolventul de 19 ani a făcut naveta de 40 de kilometri cu autobuzul dus-întors pe tot parcursul studiilor.

Gabriel Rusu pleca zilnic în jurul orei 7 dimineața și ajungea acasă la 15. Absolventul cu zece pe linie spunea că era rău să meargă cu autobuzul din cauza aglomerației, conform Monitorului de Suceava.

Erau niște microbuze mici și aglomerate, iar în loc de cele 20 de persoane care trebuiau să fie acolo, erau 40. Absolventul a reușit să ia zece pe linie chiar și cu naveta obositoare.

„Erau cam 40 de minute dus, 40 de minute întors. Plecam la 7.20 dimineața și ajungeam aproape de 15.00. Mai rău a fost în clasele a IX-a și a X-a, când am prins niște autobuze mici, microbuze aglomerate și mie îmi era rău de mașină.

Microbuze de 20 de locuri în care eram 40 de persoane. Exceptând partea asta, e obositor, dar și frumos, mai ai ocazia să socializezi și devine rutină la un moment dat”, a spus absolventul.

Absolventul cu zece pe linie vrea să dea la Medicină

Gabriel Rusu a terminat liceul ca șef de promoție, cu media totală zece. Acesta a studiat la Liceului Teoretic „Ion Luca” din  Vatra Dornei.

Absolventul cu zece pe linie a mai povestit că nu se consideră un tocilar pentru că a luat cele mai mari note mereu. Gabriel spune că merue învață folosind asocieri și face conexiuni între informații.

Tânărul de 19 ani spune că nu a făcut niciodată meditații. El este convins că se va descurca mai mult decât bine la examenul de Bacalaureat. Mai departe, Gabriel vrea să urmeze medicina.

„Nu sunt tocilar, eu nu pot reține învățând pe de rost, ci doar logic, pe baza unor asocieri, a unor imagini și a unor rezumate.

La clasă eram atent, receptiv, iar acasă lăsam undeva la 20 – 30% pentru aprofundare. Nu am avut niciodată nevoie de meditații, nici acum pentru bacalaureat, având în vedere că cerințele examenului sunt din materia de liceu, nu văd de ce aș avea nevoie”, a mai spus absolventul cu zece pe linie.

Proteste violente în Franța, după uciderea unui tânăr de 17 ani! Macron convoacă o celulă de criză!

Preşedintele francez Emmanuel Macron a convocat joi dimineaţă o celulă interministerială de criză în urma unei noi nopţi de violenţe, ca reacţie la moartea unui adolescent ucis de un poliţist în timpul unui control rutier, a anunţat preşedinţia.

În total, 150 de persoane au fost arestate în noaptea de miercuri spre joi şi mai multe clădiri publice au fost „incendiate sau atacate”, anunţase anterior ministrul de Interne Gérald Darmanin, scrie presa franceză, citată de news.ro.

Violenţele au continuat, miercuri seară, în toată Franţa, în special în regiunea pariziană, unde Nahel, în vârstă de 17 ani, a fost ucis de un poliţist după ce a refuzat să se supună. 

Situaţia a început să devină tensionată după ora 23.00 (21.00 GMT) la Nanterre, la aproximativ 15 km vest de Paris, în departamentul Hauts-de-Seine, unde adolescentul a fost împuşcat mortal marţi.

Mai mult de o duzină de maşini şi coşuri de gunoi au fost incendiate şi bariere au fost amplasate pe şosea, potrivit jurnaliştilor AFP aflaţi la faţa locului. Cuvintele „Justiţie pentru Nahel” şi „Poliţia ucide” au fost inscripţionate cu spray pe faţada unei clădiri. 

Confruntările cu poliţia au avut loc în jurul orei 01.00 (23.00 GMT miercuri) într-un cartier din oraş, care fusese deja scena unor confruntări între locuitori şi poliţie în ziua precedentă. Au fost trase gaze lacrimogene ca răspuns la aruncarea de pavele. 

Klaus Iohannis: ,,Summitul CPE a fost un succes. Organizare impecabilă”
Articolul anterior
Norvegia oferă Republicii Moldova 50 de milioane de euro: ,,Apreciem foarte mult mediul care este acum în Moldova, suntem impresionați”
Articolul următor