Un bărbat din capitală a aruncat zece camioane de gunoi direct pe un teren agricol

Un bărbat a fost prins de către un locuitor al orașului Codru, după ce a aruncat zece camioane cu gunoi pe un teren înverzit. Acesta l-a împiedicat să arunce gunoiul și a alertat poliția.

separator
„Eu am văzut că vine camionul acesta mare și m-am pornit din urma lui. Când a luat-o la dreapta, eu am înțeles că vine aici. Dînsul dădea înapoi, voia să descarce mașina. Eu l-am oprit, i-am zis să nu descarce. L-am prevenit că chem poliția și am chemat-o”, a explicat barbatul care a sunat la poliţie.

Șoferul cu pricina spune că a dus gunoiul acolo la indicația șefului său și că acestea vor fi transformate în pietriș pentru drumul care duce la această groapă de gunoi improvizată:

„-De unde l-ați adus? -De la o construcție din oraș. -Mereu așa faceți, aduceți gunoiul în câmp? -Nu am mai adus, azi e prima dată”. La fata locului a venit și directorul companiei care s-ar ocupa de evacuarea deșeurilor, însă a luat-o la fugă cînd a văzut camera de luat vederi.

Polițiștii au pornit un proces contravențional pe numele șoferului. „Persoanele vinovate care au fost găsite la fața locului că depozitau arbitar deșeurile menajere, industriale și alte tipuri de gunoi vor fi sancționate conform art. 154, alin. 2, este de competența agenției de ecologie, primariei or. Codru, care urmează să sancționeze cu amendă de până la 24 de unități convenționale”, a declarat Laurenţiu Gheaţă, șef de sector orașul Codru.

Oamenii legii urmează să stabilească dacă bărbatul a aruncat gunoi și în altă parte. Șoferul vinovat s-ar putea alege și cu ore de muncă în folosul comunității.

sursa: www.publika.md

200 de apeluri pe zi. Tot mai mulți soldați ruși sună la Forțele Armate ale Ucrainei pentru a afla cum să se predea

După anunțul mobilizării în Federația Rusă, numărul apelurilor la Forțele Armate ale Ucrainei este în continuă creștere, transmite presa ucraineană. Soldații ruși care se predau vor primi trei mese pe zi, îngrijiri medicale și contact cu familiile lor.

Russian troops in Belarus 'direct threat' to Lithuania – minister - LRT

Vitaly Matviyenko, coordonatorul proiectului ,,Vreau să trăiesc”, a declarat într-un briefing că din 18 septembrie au primit peste 2.000 de apeluri de la ruși pe tema predării.

,,Din 18 septembrie, proiectul „Vreau să trăiesc” a procesat peste 2.000 de apeluri din partea membrilor armatei ruse, care nu vor să urmeze ordinele criminale ale lui Putin și să lupte împotriva Ucrainei. Au învățat cum să se predea. Desigur, odată cu mobilizarea din Federația Rusă, numărul de apeluri este doar în creștere”, a spus Matvienko.

După cum spune funcționarul, algoritmul de predare a fost deja elaborat în detaliu – există un canal de telegramă și numere de linie fierbinte ce pot fi contactate.

În timpul dialogului, partea ucraineană explică cum și în ce circumstanțe este posibil să se predea.

Se subliniază că Ucraina garantează tuturor prizonierilor de război respectarea Convențiilor de la Geneva: trei mese pe zi, îngrijiri medicale și posibilitatea de a contacta rudele.

„Putin va părăsi puterea peste câteva luni”. Declarațiile fostului premier al Rusiei, Mihail Casianov

Mihail Casianov, fost prim-ministru al Rusiei, consideră că Vladimir Putin ar putea renunța la funcția sa și va „evada” în câteva luni, informează Sky News.

„În trei sau patru luni cred că va avea loc o schimbare crucială”, a declarat Casianov pentru Sky News.

„Nu cred că există cineva în cercul lui Putin care să îl poată face să plece”, a adăugat fostul premier rus.

„Domnul Putin însuși ar trebui să ajungă la această înțelegere. Cred că trei factori care cresc simultan l-ar putea conduce pe domnul Putin la o astfel de decizie de a evada cumva”, a precizat Casianov.

Factorii anunțați de Casianov sunt:

1. Armata ucraineană este în creștere și are sprijinul SUA și al Marii Britanii

2.  Ordinul de mobilizare al domnului Putin determina creșterea tulburărilor sociale în interiorul Rusiei, astfel că președintele pierde sprijinul în rândul rușilor obișnuiți

3. Efectul sancțiunilor occidentale este în creștere.

Mihail Kasianov, destituit de către Putin în 2004, a trecut în opoziţie şi a devenit unui dintre cei mai feroci critici ai Kremlinului.

Mihail Kasianov spune că a plecat din Rusia din cauza opoziţiei sale faţă de invazia rusă a Ucrainei, dar a refuzat să spună AFP în ce ţară se află, invocând motive de securitate.

Boris Nemţov, un critic al lui Vladimir Putin şi căruia Mihai Kasianov îi era apropiat, a fost asasinat prin împuşcare în apropiere de Kremlin în 2015.

Partizanii au aruncat în aer mașina unei trădătoare din Melitopol. Aceasta „răspândește propaganda rusă printre copiii ucraineni”

În Melitopol, oraș din Ucraina ocupat de Rusia, o mașină aparțînând „șefei” departamentului de educație din cadrul administrației de ocupație a explodat joi dimineață, anunță un Centrul de Rezistență al Ucrainei din Ucraina.

Russian occupation regime in Melitopol prepares a ''vote from home'' option  for upcoming ''referendum'' to conceal low turnout – Ukrainian Resistance |  Ukrainska Pravda

Explozia a avut loc în apropierea colegiului industrial și economic, fiind distrusă mașina unei colaboratoare locale, Olena Sapurova, care este implicată în implementarea „programului educațional rusesc”, care de fapt răspândește propagandă rusă printre copiii ucraineni.

În urmă exploziei, ea nu a fost rănită, dar a primit motive pentru a-și regândi comportamentul, precizează site-ul.

sursa

Țara în care medicii sunt sancționați dacă lasă pacienții să aștepte ore întregi pe holuri
Articolul anterior
Cât trebuie să mergi pe jos ca să arzi caloriile și să slăbești?
Articolul următor