Un bărbat din nordul țării, condamnat pe viață după ce și-a hărțuit sexual fiicele minore

Un bărbat din nordul republicii a fost condamnat la detenție pe viață după ce doi ani la rând și-a abuzat și hărțuit sexual fiicele minore, rămase în grija sa.

Sentința a fost dictată după ce Procuratura raionului Ocnița i-a demonstrat vina pentru trei capete de acuzare: viol, acțiuni violente cu caracter sexual și hărțuire sexuală.

Potrivit probatoriului, în intervalul anilor 2018 – 2020, inculpatul și-a abuzat sexual fiica de 14 ani și a hărțuit-o pe sora acesteia de 11 ani. Abuzurile bărbatului erau sistematice și se întâmplau în timp ce mama fetelor era la muncă peste hotare, victimele rămânând în grija tatălui.

Adevărul a ieșit la iveală peste doi ani, când fetița mai mare i-a povestit bunicii despre calvarul prin care au trecut, femeia anunțându-i pe oamenii legii, pe acest caz fiind pornită o cauză penală, iar agresorul reținut și deținut în custodia statului până la pronunțarea verdictului.

Fiind audiat de procurori, bărbatul nu și-a recunoscut vina.

Potrivit materialelor, inculpatul a mai fost în conflict cu legea, fiind anterior condamnat pentru acțiuni similare, comise față de soție. Victimelor violenței sexuale le-a fost oferită asistență medicală, socială și consiliere psihologică în vederea reabilitării. Sentința este cu drept de atac în condițiile legii.

Un locuitor al Capitalei a raportat noaptea trecută 11 ,,alerte cu bombă” în mai multe instituții din Chișinău
Articolul anterior
Tristețea și depresia: este bine să nu fie confundate. Ce au în comun și prin ce se deosebesc
Articolul următor
Alte articole interesante