Un bărbat era cât pe ce să moară sufocat, în troleibuz

În transportul public din Capitală se întâmplă lucruri odioase. Mijloacele de transport, fiind supraîncărcate dimineața, pun în pericol viața și sănătatea cetățenilor. Jurnalistul Cristian Jardan s-a confruntat dis-de-dimineață cu o situație extrem de neplăcută. Jurnalistul a povestit ce i s-a întâmplat, pe pagina sa de facebook.

separator

„Să-mi bag piciorul în troleibuzele astea! Poate că au rezolvat o problemă, dar pe timp de caniculă îs de-a dreptul ucigașe. Partea din față a troleibuzelor e închisă pe o bună parte, nu există oxigen efectiv, nemaivorbind de aer condiționat sau altceva…Uitați-vă unde apare primul geam și câți oameni stau până acolo…Dimineață pot încăpea lejer 10-15 oameni pe vreo 4-5 metri pătrați…

Azi lângă mine, mai nu a murit un om…Senzații teribile…Era fix lângă mine…Nu cred că vreți să știți cum arată un bărbat de 30 de ani care cade în fața ta… Șoferul cu chiu și vai a deschis ușa. Noi, cei din față am ieșit, am scos omul, panică, nevoi, strigăte…. Câțiva oameni am încercat așa cum știm să-și revină, dar dragul nostru șofer nici nu s-a sinchisit să iasă să vadă ce e cu noi și și-a continuat drumul…

Din fericire, omul și-a revenit, dar aud că astfel de cazuri au devenit o obișnuință prin troleibuzele din Chișinău… Refuz să cred că nu există vreo soluție… E pur și simplu teribil să trăiești o astfel de experiență. Atât pentru cel suferind, dar cât și pentru cei de alături… De data asta ne-am salvat…Oare ce va fi mai departe?

P.S. Poza cu troleibuzul e una simbol, cea de-a doua e mai mult decât adevărată!!!”, a scris Cristian Jardan, pe pagina sa de facebook.

Orașul în care localnicii au acces gratuit la piscine în zilele caniculare

Vecinii bulgari pătimesc din cauza valului de caniculă. În sudul Bulgariei, pompierii se luptă cu incendii de vegetație, iar în nord-vest sunt prognozate temperaturi de 43 de grade Celsius. Atmosfera este sufocantă și la croați.

Termometrele de la intrarea într-o piscină publică din Zagreb indică 35 de grade Celsius. Este neobișnuit de cald pentru capitala Croației, motiv pentru care autoritățile locale au decis ca, timp de trei zile, accesul la cele cinci bazine din oraș să fie gratuit, conform stirileprotv.ro.

Apa are 27 de grade Celsius și este perfectă pentru cei dornici să se bălăcească în voie.

Cinci mii de persoane au ajuns la piscinele publice din Zagreb weekendul trecut. Potrivit estimărilor, în acest final de săptămână, numărul se va dubla.

Și bulgarii dau piept cu temperaturi greu de suportat. La Sofia sunt așteptate astăzi 36 de grade Celsius. Primăria a trimis cisterne ca să ude din plin bulevardele circulate și a creat puncte unde sunt împărțite sticle cu apă. În alte regiuni ale țării este și mai cald. Vor fi maxime de 43 de grade în următoarele zile.

Bulgaria se află sub un val de caniculă încă din iunie – considerată cea mai călduroasă lună din 1930, de când se fac măsurători oficiale. 

Două femei s-au înecat în râul Nistru

În ciuda avertismentelor repetate, o nouă tradegie s-a produs la scăldat în Nistru. Două femei, de 29 de ani și de 19 ani, ambele din regiunea transnistreană, au murit înecate.

Primul caz s-a produs ieri, în localitatea Chițcani. Femeia de 29 de ani era pe malul apei împreună cu copilul ei de 3 ani, cu sora sa și mai mulți prieteni și se știe că au consumat alcool. Femeia a intrat în apă împreună cu un prieten și doi minori dar imediat a dat semne că se îneacă. Bărbatul care o însoțea a ajutat copii să ajungă la mal, iar când a revenit, victima dispăruse deja sub apă, potrivit TVR Moldova.

Al doilea caz s-a produs după lăsarea întunericului. Femeia de 19 ani se afla la o aniversare împreună cu mai mulți prieteni și, desi au consumat alcool, au intrat în apă adâncă. Bărbații au fost luati de curenti și au fost salvați de un pescar. Doar tânăra s-a dus sub apă și nu a mai putut fi salvată.

Amenajarea amfiteatrului din sectorul Ciocana este aproape gata. Cum pot locuitorii orașului să-și petreacă timpul aici

Primăria Chișinău anunță că lucrările de construcție ale unicului Amfiteatru din sectorul Ciocana au fost finalizate, urmând a fi instalat sistemul de irigare și amenajat spaţiul verde.

Chișinău: Construcția Amfiteatrului din sectorul Ciocana, finalizatăFoto: chisinau.md

Amfiteatrului din bd. Mircea cel Bătrân 4/3 a fost creat de la zero, iar zona adiacentă a fost amenajată cu două terenuri de joacă și unul de fitness, spațiu unde doritorii pot juca șah, zone de odihnă pentru copii și maturi și a fost instalat mobilier urban. Totodată au fost instalate camere de supraveghere video și sistemul de iluminat public.

Reparate au fost și scările care duc către I.P. L.T. „Gaudeamus” şi amenajate rampe de acces pentru persoanele cu necesităţi speciale. Au fost create noi căi de acces spre scuarul cu amfiteatru.

Amfiteatrul deja găzduieşte diferite evenimente culturale în aer liber.

gallery images

Casetele video de altădată sunt la mare căutare. Se cumpără cu până la 9.000 de dolari pe eBay
Articolul anterior
Video! Povestea cerșetorului transformat în cel mai stilat spaniol
Articolul următor