Un bărbat era cât pe ce să moară sufocat, în troleibuz

În transportul public din Capitală se întâmplă lucruri odioase. Mijloacele de transport, fiind supraîncărcate dimineața, pun în pericol viața și sănătatea cetățenilor. Jurnalistul Cristian Jardan s-a confruntat dis-de-dimineață cu o situație extrem de neplăcută. Jurnalistul a povestit ce i s-a întâmplat, pe pagina sa de facebook.

separator

„Să-mi bag piciorul în troleibuzele astea! Poate că au rezolvat o problemă, dar pe timp de caniculă îs de-a dreptul ucigașe. Partea din față a troleibuzelor e închisă pe o bună parte, nu există oxigen efectiv, nemaivorbind de aer condiționat sau altceva…Uitați-vă unde apare primul geam și câți oameni stau până acolo…Dimineață pot încăpea lejer 10-15 oameni pe vreo 4-5 metri pătrați…

Azi lângă mine, mai nu a murit un om…Senzații teribile…Era fix lângă mine…Nu cred că vreți să știți cum arată un bărbat de 30 de ani care cade în fața ta… Șoferul cu chiu și vai a deschis ușa. Noi, cei din față am ieșit, am scos omul, panică, nevoi, strigăte…. Câțiva oameni am încercat așa cum știm să-și revină, dar dragul nostru șofer nici nu s-a sinchisit să iasă să vadă ce e cu noi și și-a continuat drumul…

Din fericire, omul și-a revenit, dar aud că astfel de cazuri au devenit o obișnuință prin troleibuzele din Chișinău… Refuz să cred că nu există vreo soluție… E pur și simplu teribil să trăiești o astfel de experiență. Atât pentru cel suferind, dar cât și pentru cei de alături… De data asta ne-am salvat…Oare ce va fi mai departe?

P.S. Poza cu troleibuzul e una simbol, cea de-a doua e mai mult decât adevărată!!!”, a scris Cristian Jardan, pe pagina sa de facebook.

Olga Buzova a fost cerută în căsătorie

Pe rețelele sociale a apărut un videoclip în care artista din Rusia Olga Buzova, în vârstă de 36 de ani, este cerută în căsătorie.

Un tănăr a urcat pe scenă în timpul concertului Buzovei de la Soci, i-a dăruit un buchet de trandafiri roșii, apoi s-a pus în genunchi și i-a cerut se căsătorească cu el.

Vedeta nu a răspuns propunerii, ci l-a luat pe potențialul mire în culise.

În comentariile de sub videoclip, fanii au pus la îndoială sinceritatea tânărului necunoscut: „Acesta este Dava 2.0”, „Băiatul și-a luat minutul de faimă”, „Decret!”, „Pare foarte nesincer”.

Mai târziu, jurnaliştii şi fanii cântăreţei au aflat că potenţialul ei logodnic era un producător din Soci. Judecând după rețelele de socializare, el are o iubită de multă vreme. Până acum, Buzova nu a comentat informația.

Anterior, artista a avut orelație cu rapperul David Manukyan, dar cuplul s-a despărțit în 2021. Iar din 2012 până în 2016, Buzova a fost căsătorită cu fotbalistul Dmitri Tarasov.

Kremlinul anunță că va urmări răspunsul Chișinăului la afirmațiile unei țări NATO de a livra armament Republicii Moldova

Moscova are mai multe semne de întrebare legate de intenția NATO de a trimite armament Republicii Moldova, a declarat, luni, 23 mai, adjunctul ministrului Afacerilor Externe al Federației Ruse, Andrei Rudenco, scrie telegraph.md.

”Suntem nedumeriți nu atât de declarațiile Marii Britanii, dar de posibila reacție a Chișinăului. Noi vom urmări. În Constituția Republicii Moldova este clar stipulat statutul de neutralitate al țării, iar livrarea de armament, mai ales din partea unei țării membre NATO, desigur, trezește semne de întrebare”, a spus Rudenco.

Șefa diplomației britanice, Liz Truss, a declarat că NATO analizează posibilitatea trimiterii în Republica Moldova a armamentului modern, ”pentru a o proteja de invazia rusă”.

”Mi-aș dori ca Moldova să fie dotată în conformitate cu standardele NATO. În prezent purtăm asemenea discuții cu partenerii din alianță”, a declarat Truss.

Într-o declarație remisă presei, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și-a exprimat profunda îngrijorare în legătură cu declarația ministrului de Externe al Marii Britanii și cere președintelui țării, Guvernului, MAEIE, majorității parlamentare să ofere de urgență explicații publice pe acest subiect.

Amintim, guvernarea PAS deja a anunțat că va dubla în acest an bugetul dedicat apărării. Despre aceasta a declarat deputatul PAS, Mihail Druță. Parlamentarul a evitat să spună din ce surse urmează să fie majorat din nou bugetul militar al țării, dar a remarcat că aceasta se face pentru că avem un război ”în coasta noastră”. La ultima rectificare a bugetului care a fost făcută recent de guvernare, bugetul pentru apărarea națională a fost suplimentat cu aproape 128 de milioane de lei. Acesta a ajuns acum la peste 1,16 miliarde de lei.

Un tânăr originar din Ceadîr-Lunga a murit în războiul din Ucraina

Un tânăr, originar din orașul Ceadîr-Lunga, a decedat în timpul ostilităților din Ucraina. Acest lucru a fost raportat la Universitatea Agrară de Stat din Breansk, Rusia, scrie cotidianul.md, care citează Gagauz Info.

Potrivit Gagauz Info, Petr Kozhokar avea 24 de ani și era originar din orașul Ceadîr-Lunga. A absolvit facultatea în 2018, după care a făcut serviciul militar pe bază de contract.

„În timpul unei operațiuni militare speciale pe teritoriul Ucrainei, el a dat dovadă de curaj și eroism, a fost un războinic puternic”, se arată într-un comunicat al Universității Agrare de Stat din Breansk, Rusia.

Casetele video de altădată sunt la mare căutare. Se cumpără cu până la 9.000 de dolari pe eBay
Articolul anterior
Video! Povestea cerșetorului transformat în cel mai stilat spaniol
Articolul următor