Un bărbat și-a pierdut 10 rude în autocarul ars în Bulgaria

Tragedia din Bulgaria, de marți de dimineață, în care 45 de oameni au murit arși într-un autocar, a distrus familii întregi, iar cei rămași în urmă își plâng acum durerea. 10 dintre victimele carbonizate erau din aceeași familie din Skopije.

Drama bărbatului care și-a pierdut 10 rude în autocarul ars în BulgariaFoto: libertatea.ro

„Toată familia mea a ars”, a spus un membru al familiei Jahi, din Skopje, care a pierdut 10 membri în tragedia din Bulgaria, alături de membri ai familiei Muhaxheri cu care sunt rude, transmite libertatea.ro.

Familia a spus că rudele lor au plecat într-o excursie la Istanbul, „o călătorie din care nu se vor mai întoarce niciodată”.

Un bărbat a povestit pentru televiziunea BNT: „Aseară i-am scris un SMS soției mele, pentru a o întreba când pleacă și când va ajunge, ca să o aștept. Nu am mai primit vreun răspuns”, a declarat soțul uneia dintre pasagere.

Cel puțin 20 dintre victime trăiau în municipalitatea Studenichani, la periferia sudică a capitalei macedonene Skopje, iar comunitatea este acum în doliu.

Printre ele și profesoara unei școli primare, Naim Frasheri, care era cu fiica ei în autocar. Cinci dintre cei 12 copii morți erau dintr-o singură familie.

„Cei cinci copii morți sunt din clasa a II-a până în a IX-a.

Sunt din aceeași familie. Colegii lor de școală au plâns când au aflat de nenorocire. Am decis să oprim cursurile”, a declarat primarul din Skopje, Visar Ganiu, citat de 24 Chasa.

Pe autostrada din Bulgaria și-au găsit sfârșitul și doi tineri logodnici.

Gazmend Ukali, de 27 de ani, și Albina Beluli, 23 de ani, din Tetovo, fuseseră la Istanbul ca să serbeze ziua de naștere a tânărului.

„Dacă a existat un înger viu pe pământ, acesta a fost Gazmend Ukali. El și fata erau împreună de doi ani și urmau să facă nunta anul viitor.

Tatăl lui, fost medic, a murit în urmă cu trei ani”, a declarat primarul din Tetovo, Fatmir Dehari.

Cutremurătoare este și povestea celor doi gemeni de 4 ani, Luan și Alban, care au murit îmbrățișați de mama lor, lângă ușa din față a autocarului, blocată de flăcări.

Doar 7 oameni au supraviețuit nenorocirii, unul dintre ei salvându-i pe ceilalți șase prin partea din spate a mașinii.

Fostul prorector al ASEM, Viorel Țurcanu, s-a stins din viață
Articolul anterior
Chişinăul se pregătește de sărbători. Autorităţile au un program divers
Articolul următor
Alte articole interesante