Un bărbat și-a crescut singur cei opt copii, după ce soția sa a fost răpusă de cancer

Ian Millthorpe e mândrul tată a 8 copii și 5 nepoți. Bărbatul a urmat o listă cu 15 reguli lăsată de soție. Femeia care i-a stat alături și a născut 8 copii a murit în 2010, răpusă de cancer.

separator

Ian, fost miner, și Angie, ambii din Marea Britanie, s-au căsătorit în 1985. Se iubeau însă de la 14 ani, când s-au întâlnit într-un parc din Grimethorpe. La 29 de ani, Angie a fost diagnosticată cu cancer la sân. Aveau deja 3 copii: pe Ryan, Damon și Reece. Cinci ani mai târziu, Angie era vindecată de cancer. Și-au mărit familia, apărând, pe rând, Connor, gemenii Jake și Jade, Corey și Ella. Mezina, Ella, are în prezent doar 10 ani.

În 2008, Angie a ajuns la medic cu o tuse persistentă, iar medicii au diagnosticat-o cu cancer pulmonar. Femeia nu fumase niciodată. Înainte de a muri, i-a lăsat soțului un set de 15 reguli, care să îl ghideze în creșterea copiilor.

Sunt reguli de la o mamă, cum ar fi ”să tunzi părul fetelor, pentru că altfel se despică”, ”temele trebuie făcute înainte de culcare”, ”copiii trebuie să vină de afară cu o oră înainte de lăsarea întunericului”, ”nu-i lăsa să-și mănânce unghiile”, ”fii strict cu ei”, ”doar o oră pe zi la calculator”, ”să nu fie fierul prea fierbinte când le calci cămășile”, ”nu le da prea multe dulciuri”, ”dă-i cu cremă cu ecran solar în zilele cu soare puternic”, dar cu siguranță eficiente.

Deși par niște reguli simple, pentru un tată au fost de folos. Au fost respectate punct cu punct, iar rezultatul e că toți cei 8 copii sunt sănătoși, unii dintre ei la casa lor, cu propriile familii. Mai mult, Ian pune serios umărul la creșterea celor cinci nepoți, respectând același set de reguli.

Din păcate, însă, anii de minerit își spun cuvântul, iar la 56 de ani bărbatul suferă de o boală cronică de plămâni. Pentru copiii săi și pentru nepoți, face tot ce-i stă în putință pentru a duce boala pe picioare cât mai mult timp.

sursa

Un documentar din Moldova a câștigat Marele Premiu la Festivalul FIFE Zlatna 2018!
Articolul anterior
Două reptile uriaşe au apărut în scuarul circului din Chișinău
Articolul următor
Alte articole interesante