image-233

Vine vara adevărată! Meteorologii prognozează temperaturi de +29 grade celsius

Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează pentru astăzi, 4 iunie, cer variabil pe întreg teritoriul țării. Astfel, maxima zilei va urca până la +24 grade Celsius, iar pe timp de noapte, termometrele vor înregistra +9 grade.

În nordul ţării, mercurul din termometre va indica +22 °C ziua și +7 °C noaptea.

În centru vor fi +24 grade Celsius ziua, iar noaptea va fi +9 grade Celsius.

În sudul țării se vor înregistra temperaturi de +25 grade ziua și +9 grade, noaptea.

Temperaturile vor fi în creștere, iar la sfârșitul săptămânii următoare maximele vor ajunge la +27… +29 de grade celsius.

Preoții catolici au făcut ritual de purificare la Bazilica Sfântul Petru după ce un bărbat a protestat gol pe altarul principal

Un ritual special de purificare a avut loc, sâmbătă, la altarul principal al Bazilicii Sfântul Petru, după ce în urmă cu două zile un bărbat a protestat dezbrăcat pe altar faţă de războiul din Ucraina, relatează Digi24.ro. 

Slujba de purificare a fost condusă de protopopul bazilicii, cardinalul Mauro Gambetti. Joi, când bazilica se închidea, un polonez s-a dezbrăcat şi s-a urcat pe altar. El avea pe spate mesajul: „Salvaţi-i pe copiii Ucrainei”.

Gărzile Vaticanului l-au predat pe bărbat poliţiei italiene, care l-a reţinut şi a decis ca el să fie expulzat din Italia. La slujba de sâmbătă, la care altarul folosit de Papa Francisc a fost binecuvântat cu apă sfinţită, Gambetti a spus că bărbatul a comis un gest păcătos şi nepotrivit, „cu adevărat regretabil” pentru a atrage atenţia asupra victimelor războiului.

Potrivit unei surse din Vatican, bărbatul avea în momentul incidentului răni făcute pe corp de el însuşi cu unghiile.

Băiatul ucis de o poartă de fotbal la Ciocana va fi înmormântat astăzi în satul în care a copilărit

Samir, băiatul strivit de o poartă de fotbal, la Ciocana, va fi înmormântat astăzi în satul în care a copilărit.

Cine vrea să își ia rămas bun de la copil se pot apropia pe strada Doina, la Ritus, până mâine dimineața la 10:00. De la 10:30 până la 12:00, trupul neînsuflețit al băiatului va fi în curtea casei, la Ciocana.

Samir va fi înmormântat în satul Sirețu, raionul Strășeni, locul în care a copilărit.