Un bătrân din Glodeni a murit în incendiul care i-a mistuit casa. Un bărbat care a vrut să-l ajute a suferit arsuri

În după amiaza zilei de 16 ianuarie 2023 pompierii din nordul țării au fost alertați pentru a lichida un incendiu, care a iÎn după amiaza zilei de 16 ianuarie 2023 pompierii din nordul țării au fost alertați pentru a lichida un incendiu, care a izbucnit într-o casă de locuit. Cazul a avut loc în jurul orei 15:59 în localitatea Bisericani, raionul Glodeni

 Pentru lichidarea arderii la fața locului a fost trimis un echipaj de pompieri și salvatori. Ajunși, aceștia au stabilit că ard mai multe bunuri materiale din interiorul casei cu suprafața de 40 m2. În acțiunile de intervenție, angajații IGSU au depistat cadavrul carbonizat al proprietarului, un bărbat în vârstă de 94 de ani. Totodată, în urma incendiului a avut de suferit și un bărbat în vârstă de 60 ani, care purta de grijă proprietarului. Acesta a primit arsuri neînsemnate în regiunea feței, după ce a încercat să stingă focul cu propriile forțe.

stfel, la fața locului a ajuns și un echipaj al serviciului de asistență medicală urgentă, care a acordat îngrijirile de rigoare. Spitalizarea acestuia nu a fost nevoie. Incendiul a fost lichidat către ora 18:06, iar în consecință acesta a distrus mai multe bunuri din interiorul a două odăi și circa 30% din acoperișul casei. O cauză prealabilă a izbucnirii incendiului, stabilită de specialiști, ar fi nerespectarea regulilor antiincendiare la exploatarea sobei și canalelor de evacuare a fumului. În acest sens, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează repetat cetățenii despre riscul nerespectării normelor de utilizare a sobelor alimentate cu combustibil solid. Salvatorii și pompierii îndeamnă oamenii să verifice minuțios sursele de încălzire înainte de utilizarea acestora, iar în caz de depistare a unor defecțiuni să le înlăture imediat.

Mai mult, persoanele sunt rugate să nu obtureze canalele de ventilare, să aerisească sistematic încăperile, iar pe timpul nopții să stingă focul din sobe. Totodată, oamenii sunt îndemnați să asigure o atenție sporită, dar și asistență persoanelor în etate, întru evitarea cazurilor fatale. Pentru prevenirea situațiilor de risc, IGSU reiterează mesajele de atenționare a cetățenilor la exploatarea corectă a surselor de încălzire în special a sobelor, prin derularea unui spot social lansat anterior.

Mama fetei bătute cu bestialitate s-a plâns la poliție: Minorele din imagini au 13 și 14 ani și nu sunt la prima abatere

Poliția anunță că a înregistrat cazul tinerei bătute într-un cămin din capitală la sfârșitul lunii decembrie a anului 2022, fiind sesizată de către mama tinerei agresate. Aceasta a comunicat polițiștilor că a primit imaginile video în care apare fiica sa de 13 ani, fiind agresată de către o altă fată.

 Mama fetei bătute cu bestialitate s-a plâns la poliție: Minorele din imagini au 13 și 14 ani și nu sunt la prima abatere

În cadrul măsurilor întreprinse, polițiștii capitalei au stabilit că totul s-ar fi întâmplat într-un apartament din sectorul Botanica.

Fiind audiată de polițiști, victima domiciliată în raionul Strășeni, a comunicat că a plecat în mun. Chișinău, unde s-a întâlnit cu o cunoscută de 14 ani, plasată într-o casa comunitară pentru copii în situații de risc din Chișinău, iar ulterior au mers la un apartament închiriat de o altă fată.

Pietoni amendați pentru traversarea neregulamentară

Pietonii sunt implicați, practic, zilnic în accidentele rutiere, care se produc pe drumurile naționale din țară. Potrivit Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) în unele cazuri de vină se fac cei care traversează neregulamentar strada.

Polițiștii continuă să împartă amenzi pentru traversarea neregulamentară

Cu scopul de a-i disciplina pe cei ce încalcă regulile de circulație, inspectorii de patrulare desfășoară operațiunea cu genericul „Pietonul”, transmite moldova1.md.

„ – De ce traversați strada neregulamentar? – Mă grăbesc. – Graba strică treaba, știți? Grăbește-te încet, cum s-ar spune”.

Majoritatea pietonilor, care au traversat strada neregulamentar au inventat scuze pentru acțiunile ilegale.

„Mă doare piciorul. Nu pot să cobor pe scări”.

„ – Am trecut deja. – Dar viața nu are prioritate? – M-am uitat că mașini nu sunt și am trecut”.

„Mă grăbesc. – Unde vă grăbiți? Dar viața nu are prioritate?”.

Unii pietoni și-au recunoscut vina, însă nu au vrut să discute.

„ – De ce treceți? – Mă scuzați, mă scuzați”.

„ – De ce nu treceți la zebră?”.

„ – Scuze”.

Pentru a responsabiliza participanții la trafic și cu scopul de a reduce numărul accidentelor rutiere cu implicarea pietonilor, oamenii legii au inițiat operațiunea „Pietonul”.

„Când vizibilitatea este foarte scăzută șoferii ar putea să nu observe pietonul și să nu reușească să staționeze la timp. Pietonii care traversează strada neregulamentar riscă o sancțiune de la 300 până la 450 de lei, iar conducătorii auto care nu cedează trecerea legală a pietonilor riscă o sancțiune de la 900 până la 1.500 cu aplicarea a trei puncte de penalizare”, a declarat Natalia Golovco, ofițer de presă INSP.

Potrivit datelor oficiale, de la începutul anului au avut loc 59 de accidente rutiere. Zece persoane și-au pierdut viața, iar alte 50 au fost traumatizate, urmare a accidentelor rutiere în care au fost implicați.

O americancă, arestată în Rusia după ce a plimbat un vițel prin Moscova

O americancă a fost reţinută şi amendată de un tribunal din Rusia miercuri, după ce a plimbat un viţel în Piaţa Roşie din Moscova, despre care a spus că îl cumpărase pentru a îl salva de la sacrificare, au anunţat mass-media ruse, citate de Reuters.

O americancă, arestată în Rusia după ce a plimbat un vițel prin Moscova

Alicia Day, în vârstă de 34 de ani, a fost amendată cu 20.000 de ruble (285 de dolari) pentru că a stânjenit accesul pietonilor în cadrul unui protest neautorizat, transmite Digi24.ro.

Ea a fost condamnată şi la 13 zile de „arest administrativ” în urma unei acuzaţii separate: nesupunere faţă de ordinele poliţiştilor. „Am cumpărat viţelul pentru ca el să nu fie mâncat”, a declarat Alicia Day, citată de agenţia de presă TASS. 

Înregistrări video distribuite în presa de stat rusă o arată pe americancă în timp ce dezvăluia că a angajat un şofer pentru a aduce viţelul în Piaţa Roşie cu ajutorul unui vehicul.  

„Am vrut să îi arăt un loc frumos din ţara noastră frumoasă”, a declarat ea. 

Ambasada americană, contactată de Reuters, nu a făcut deocamdată declaraţii pe această temă. Alicia Day locuieşte într-o suburbie a oraşului Moscova, după ce a sosit în Rusia cu ajutorul unei vize turistice, precizează agenţia de presă RIA. 

În trecut, ea a susţinut acţiuni similare de protest şi în alte ţări, notează Agerpres. În 2019, cotidianul britanic Daily Mail a raportat că Alicia Day a „salvat” un porc de la sacrificare în vestul Angliei, pe care l-a denumit „Jixy Pixy”, l-a adus la Londra cu taxiul şi l-a plimbat prin oraş şi prin restaurante.  

A trebuit să îl predea însă unei fundaţii care militează pentru bunăstarea animalelor după ce proprietarul micului apartament pe care îl închiriase a descoperit că porcul trăia în acea locuinţă.

Un oligarh rus a reușit să-și fure propriul superiaht dintr-un port unde era sechestrat de autorități
Articolul anterior
A început bătălia pentru custodia fiicelor minore ale Lisei Marie Presley. Cine se luptă pentru gemenele de 14 ani
Articolul următor