Un bebeluș de un an a murit după ce a fost infectat cu noul coronavirus

Un copil, mai mic de un an, din Chicago, a murit după ce a fost pozitiv pentru noul coronavirus. Acesta este primul caz de copil care îşi pierde viaţa după ce a suferit de COVID-19.

separator
Autorităţile din Chicago nu au oferit alte informaţii despre bebeluşul care a murit şi nici nu au spus dacă acea şi alte probleme de sănătate pe lângă infecţia cu noul coronavirus, scrie NBC News, conform Mediafax.

„Nu a existat până acum un deces asociat cu COVID-19 la un sugar. O anchetă este în curs de desfăşurare pentru a determina cauza decesului ”, a declarat directorul Departamentului de Sănătate Publică din Illinois (IDPH), Ngozi Ezike.

„Trebuie să facem tot ce putem pentru a preveni răspândirea acestui virus mortal. Dacă nu pentru a ne proteja pe noi înşine, ci pentru a-i proteja pe cei din jurul nostru”, a mai spus Ezike.

Datele pe care specialiştii le au până acum despre noul coronavirus arată că adulţii mai în vârstă sunt categoria de vârstă cea mai afectată.

Copiii reprezintă o mică parte din cazurile de coronavirus din întreaga lume. O scrisoare publicată în New England Journal of Medicine de către cercetătorii chinezi la începutul acestei luni a raportat decesul unui copil de 10 luni cu COVID-19. Copilul a avut un blocaj intestinal şi o insuficienţă a organelor şi a murit la patru săptămâni după ce a fost internat.

Ministrul german de Finanțe s-a sinucis
Articolul anterior
Cum se manifestă coronavirusul la copii
Articolul următor
Alte articole interesante