Un biolog din Tohatin cultivă kiwi, rodii, smochine şi alte plante rare

Şi-a plantat o livadă cu fructe exotice, kiwi, rodii, smochine, şi flori pe cale de dispariţie, în propria curte. Doctorul habilitat în biologie Adam Begu iubește să experimenteze în domeniul care îi este atât de drag.

separator
Asa ca, acum, grădina lui arată ca un adevărat paradis. Totul a început acum 15 ani cu primul smochin plantat chiar în faţa casei. Puietul a fost adus de la rudele biologului, care locuiesc într-un orăşel din Ucraina.

Şi pentru că roada a fost bună, unele smochine au fost uscate, iar din altele a făcut dulceaţă. Acum, în grădină cei mai colaraţi sunt copacii de rodie. Adam Begu a plantat şase bucati şi acum face puieţi, pe care îi vinde.Adam Begu spune că nu s-a gîndit, încă, daca ar vrea să facă o afacere din vanzarea puietilor si fructelor. Şi pentru că adoră florile, biologul a plantat în grădină si zeci de plante rare. Doctorul habilitat în biologie susţine că, odata cu schimbarile climatice, vremea permite acum în Republica Moldova trecerea de la o gradina traditională la una exotică. 

sursa: www.tvrmoldova.md

Strigăt de disperare! O tânără din Cahul a dispărut fără veste
Articolul anterior
Cancerul ereditar cutanat (melanomul). Evaluarea riscurilor de către experții de la CENTOGENE (Germany), lider mondial în domeniul testărilor genetice, doar la ALFA DIAGNOSTICA
Articolul următor
Alte articole interesante