Un bloc din sectorul Botanica a fost la un pas de explozie din cauza unei butelii de gaz

Salvatorii au spart uşa unui apartament şi au scos o butelie de gaz, ce a umplut cu miros insuportabil de gaz scara unui bloc cu 14 etaje din sectorul Botnica.

separator
Butelia a fost scoasă după ce echipe de specialişti eu verificat de mai multe ori apartamentele din scara blocului respectiv, scrie tvrmoldova.md.

Totul a avut loc după ce ieri, la ora 14:30, în anticamera Preturii sectorului Botanica a parvenit un apel telefonic de la un locatar al blocului locativ din bd. Dacia, 47, scara 1, aflat în gestiunea CCL nr. 132 (bloc locativ conectat doar la reţeaua de energie electrică), precum că în scara blocului se simte miros puternic de gaze.

La faţa locului au venit poliţiştii, specialiştii Detaşamentului Salvatori şi Pompieri sectorul Botanica, Chişinău-Gaz, Î.C.S. Red Union Fenosa S.A. În 20 minute scara blocului a fost deconectată de la energia electrică, scrie Vasile Moroi, un angajat al Preturii Botanica, pe pagina sa de Facebook.

A urmat examinarea insistentă a etajului tehnic, tuturor apartamentelor, debaralelor de la fiecare etaj, subsolului blocului. Aceste verificări au fost efectuate minim de 4 ori, de 3 echipe din cei prezenţi la faţa locului. Din 54 apartamente din scară, nu au fost verificate doar 6: 2 locatari plecaţi în străinătate, 2 locatari la sanatoriu, iar alţi 2 la telefon au menţionat sus şi tare că nu au butelii de gaz în apartamente.

În tot acest timp, locatarii din scara blocului, pentru securitatea lor, au fost tot acest timp evacuaţi.

După verificări, nu s-a depistat nimic, însă mirosul de scurgeri persista foarte tare. Totuşi, specialiştii au insistat încă o dată să verifice scara blocului.

„Ca întrun final, în apartamentul de la etajul I, proprietarul care spunea la telefon că nu are nici o butelie de gaz, după ce a fost forţată uşa, să găsim surpriza cea mare, butelie de gaz şi înlăturată din apartament”, scrie angajatul Preturii.La moment, cazul dat este documentat de organele competente, pentru atragerea la răspundere a persoanei, dacă aceasta va fi găsită vinovată.

În cel mai scurt timp, Pretura sectorului Botanica va relua activitatea comisiei de sector, pentru verificarea repetată a blocurilor locative, care nu sunt conectate la reţeaua de alimentare cu gaze naturale, în vederea identificării persoanelor care utilizează butelii de gaze în apartamente şi în acest mod pun în pericol viaţa altor locatari din bloc.

,,Obsedat” – videoclip nou de la Adrian Ursu, filmat în Las Vegas!
Articolul anterior
O prezentatoare de știri din Moldova și-a luat rămas bun de la telespectatorii fideli
Articolul următor
Alte articole interesante