Un blogger ucrainean care a călătorit cu caiacul de-a lungul râului Nistru, șocat de ceea ce a descoperit la Soroca

Un ucrainean care a călătorit de-a lungul răului Nistru a rămas șocat după ce a observat că, la Soroca, deșeurile de canalizare se scurg în rău. Bărbatul a trecut pe lângă Soroca în cea de-a 30-a zi a călătoriei sale cu caiacul de-a lungul râului Nistru.

Mihail Zakusilov a făcut un scurt popas la poalele Cetății Soroca, principalul punct de atracție al orașului. A descoperit însă o problemă ecologică majoră în regiune – deversarea apelor menajere în artera principală de apă a țării.

„Nistru – de la sursă la mare” așa este întitulată o mini-serie realizată de Mihail de-a lungul călătoriei sale pe Nistru, ce poate fi urmărită pe canalul YouTube al bloggerului.

,,Pur si simplu, apele menajere se scurg direct în râu, e ca și cum toți locuitorii orașului ar veni în acest loc ca să-și facă treburile, e o problemă ce trebuie soluționată, aceasta este atitudinea noastră față de natură…”, spune Mihail. Mai jos, poți urmări imagini video captate de către bărbat.

Nistru este cel mai mare râu din Moldova și vestul Ucrainei și cea mai mare sursă de apă pentru Moldova. În fiecare zi, aproximativ 26,8 milioane m³ din râu asigură cu apă aproape 8 milioane de locuitori din Moldova și Ucraina, inclusiv orașe mari precum Odessa și Chișinău. Cu toate acestea, experții trag un semnal de alarmă în legătură cu poluarea râului. Problema este deosebit de acută la Soroca , acolo unde ar fi aruncate zilnic mai mult de 2,5 mii tone de fecale în râul Nistru, fără nicio purificare, transmite www.locals.md.

O femeie care a găsit un card bancar în stradă, riscă amendă de până la 67.500 lei sau închisoare
Articolul anterior
România: specialiștii preconizează valul patru de Coronavirus, care este așteptat începând cu sfârșitul lunii iulie
Articolul următor
Alte articole interesante