Un bucătar lasă în fiecare zi porţii de mâncare pentru nevoiaşi, în faţa restaurantului: ,,Poftește dacă îţi este foame!”

Un bucătar a demarat o campanie prin care vrea să reducă risipa alimentară și să îi ajute și pe cei aflați în nevoie. Porții de mâncare, proaspăt scoase din bucătărie, așteaptă aburinde să fie ridicate de oricine.

Mai mult, bucătarul a convins și câteva aprozare să ofere gratuit fructele și legumele pe care nu le mai pot vinde.

Paul Sebastian, bucătar, gătește zilnic pentru clienții și colegii săi. Iar ce rămâne în plus ajunge la poarta restaurantului, pentru cei care au nevoie de o masă caldă.

,,Îmi rămăseseră 2-3 porţii de mâncare şi văzusem la intrare, chiar înainte să intru la muncă, văzusem o bătrânică, lângă noi, care căuta în tomberoane. Nu mi-a venit să cred. Şi i-am dat porţiile. S-a bucurat foarte mult. A fost foarte încântată”, povestește bucătarul din Timișoara.

De atunci, în fiecare zi lasă câteva porţii de mâncare pe o masă din faţa restaurantului. „În mod normal nu rezistă 10 minute”.

La fel a fost şi acum. În câteva minute a şi apărut cineva, care a luat porţile de mâncare pentru familia sa.

,,Mi se pare chiar un gest frumos din partea lui, pentru că îi ajută şi în loc să facă risipă îi ajută pe alţii. Dacă ar lua mai mulţi atitudine de genul ăsta, chiar s-ar schimba câte ceva”, povestește un localnic.

sursa

Un nou incident șocant într-un troleibuz din Capitală. Căruciorul unei femei, în care se afla un copil, prins între uși

La mai mult de o lună de la teribilul accident cu implicarea transportului public în Capitală, în urma căruia a murit o fetiță de 12 ani, în spațiul public a fost denunțat un alt caz în care o persoană a avut de suferit. 

Ar putea fi o imagine cu 3 persoane

E vorba despre o femeie care încerca să iasă din troleibuzul 21, împreună cu copilul său de 7 luni. Aceasta susține că șoferul nu s-ar fi asigurat și căruciorul ar fi fost prins între uși. Ulterior, conducătorul troleibuzului ar fi deschis ușile.

Potrivit mamei, totul s-a întâmplat pe 25 aprilie, în jurul orei 12:45, pe str. Alba-Iulia din Capitală.

Contactată de TV8, purtătoarea de cuvânt a Regiei Transport Electric Chișinău, Felicia Rusu, a precizat că RTEC s-a autosesizat pe acest caz.

„A fost luată legătura și direct cu doamna. Urmează să se întreprindă toate măsurile necesare”, a declarat aceasta.

O minoră a alertat poliția și declară că a fost violată, la Dondușeni

O copilă ar fi fost violată într-o localitate din raionul Dondușeni. Oamenii legii au declarat că cazul a fost înregistrat pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, fiind inițiat un proces penal.

O minoră de 13 ani, salvată de la viol de către un polițist de frontieră |  Mamaplus

„În cazurile în care sunt implicați minori, Poliția are responsabilitatea de a proteja drepturile recunoscute prin lege ale minorilor”, au menționat oamenii legii, conform Unimedia.

Președinta Maia Sandu a discutat cu mai mulți reprezentanți ai societății civile despre Adunarea „Moldova Europeană”, din 21 mai

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a început discuțiile cu societatea civilă despre Adunarea „Moldova Europeană”, care va avea loc la 21 mai.

Șefa statului a vorbit cu experți și formatori de opinie, care au dat curs invitației, că este nevoie să transmitem comunității europene un mesaj puternic de unitate din partea cetățenilor noștri, care își doresc să fie parte a familiei europene.

,,Unindu-ne forțele vom reuși să ducem Moldova în Uniunea Europeană”.

Probleme tehnice, întâmpinate de o bancă comercială din țară: cardurile, bancomatele și internet banking-ul nu funcționează
Articolul anterior
În Moldova, se constată o creștere bruscă a cazurilor de viroze, în special la copii. Medic: o cauză ar putea fi izolarea prelungită
Articolul următor