Un cetățean cu origini basarabene, vicepreședinte al Dumei de Stat, printre cei mai influenți oameni din anturajul lui Putin

Loial lui Putin, oligarhul Babakov, deputat al Dumei, fusese deja catalogat de americani drept agent al serviciilor ruse de informaţii, iar de 30 de ani conduce afaceri la Kiev, scrie mediafax.ro.

„Avem doar cinci milioane de euro pe an. Prea puţini”, a spus Marine Le Pen (deputată în Adunarea Națională a Franței), într-o zi tristă din noiembrie 2014. „Trebuie să căutăm un împrumut în Franţa sau în altă parte…”, a completat deputata franceză de extremă dreaptă.

În scurt timp, s-a trezit cu banii în cont. Din Rusia. Împrumutătorul era Aleksandr Babakov, bogat deputat al Camerei Inferioare a Parlamentului Rusiei şi fost lider al Partidului Naţionalist Rodina, un loial al lui Putin care doar în Franţa deţinea o proprietate de 16 milioane de dolari şi la Paris o mega-casă în Rue de l ‘Université, la o aruncătură de băţ de Turnul Eiffel.

Unul care tocmai votase cu entuziasm în favoarea anexării Crimeei, apreciind sprijinul simultan al lui Le Pen pentru invazie şi, prin urmare, se afla pe lista neagră a UE.

Bucătarul şi jucătorul de tenis

Vladimir Putin are doi oameni influenți de o mare încredere. Unul este Evghenii Prigojin, poreclit „bucătarul lui Putin”, căutat deja de FBI pentru amestec în alegerile din SUA din 2016, aflat astăzi în fruntea mercenarilor din Grupul Wagner.

Celălalt este Aleksandr Babakov de 59 de ani, de origini moldoveneşti, este supranumit tenismenul, fiind fost campion de tineret la tenis de masă şi actual preşedinte al federaţiei ruse de tenis de masă.

Dar, mai presus de toate, este vicepreşedintele Dumei şi un oligarh care americanii îl socotesc agent al serviciilor de la Moscova.

Aleksandr Babakov s-a născut la Chișinău în 1963. A absolvit școala cu medalie de aur și a studiat economia la Universității de Stat din Moscova.

Disperați să scape de front, tineri ruși încearcă să treacă ilegal granița în Kazahstan. Au fost prinși de kazahi în stepă

Mai mulți tineri tineri ruși, având vârstă pentru a fi mobilizați pentru frontul din Ucraina, au fost prinși de grănicerii din Kazahstan în timp ce încercau să treacă ilegal frontieră pentru a scapă de încorporare.

Imagini cu rușii culcați la pământ, în timp ce erau supravegheați de grăniceri înarmați, au apărut pe rețelele de socializare.

„Infractorii își explică acțiunile prin dorința de a se sustrage mobilizării parțiale care se desfășoară pe teritoriul Rusiei. Infractorii sunt interogați, după care vor fi predați părții ruse. Bărbații au încercat să treacă ilegal frontieră, ocolind punctele de control”, se arată într-un comunicat al forțelor de ordine din Kazahstan.

Kazahstanul a înregistrat o creștere a numărului sosirilor din Rusia, după ce președintele rus Vladimir Putin a anunțat miercuri înrolarea rezerviștilor pentru a lupta în Ucraina, anunță vineri autoritățile kazahe, relatează Reuters.

Președintele rus Vladimir Putin a decretat miercuri prima mobilizare în Rusia de după al Doilea Război Mondial și a reușit astfel să provoace un exod al bărbaților aflați la vârstă mobilizării.

Patru dintre cele 30 de puncte ale frontierei dintre Rusia și Kazahstan – a două cea mai mare din lume – erau blocate, anunță într-un comunicat grănicerii kazahi.

Grănicerii kazahi nu precizează, însă, numărul rușilor intrați în țară.

Un martor, care a cerut protecția anonimatului, de frică pentru siguranță să, declara Reuters că rușii stau la coadă la un post de frontieră de joi dimineață și că a văzut un trafic neobișnuit de intens și controlate îndelungate și aprofundate ale mașinilor rusești.

Mulți dintre cei care vor să traverseze frontieră sunt bărbați care par să aibă vârstă prevăzută de mobilizare, și anume mai puțin de 35 de ani, declara acest martor.

sursa

Atac armat la o școală din Rusia. Cel puțin 9 persoane au fost împușcate mortal

Imagini teribile în Ijevsk, un oraș din Rusia cu peste 600 de mii de locuitori. La școala nr. 88 din oraș a avut loc un atac armat în urma căruia, potrivit primelor informații ar fi fost împușcate mai multe persoane, dintre care 9 ar fi decedat.

Datele oficiale al Comitetului de Anchetă al Federației ruse spun că în urma atacului de la școala din Ijevsk au decedat 9 persoane, dintre care 5 copii. A fost inițiat un dosar penal pe fapt, iar ancheta va fi derulată de oficiul central al comitetului.

Incidentul a avut loc în această dată, Atacatorul s-ar fi sunicis. Guvernatorul regiunii anunță că acesta s-ar fi sinucis cu arma din dotare și nu se cunosc alte detalii.

Între timp, pe rețele apar mai multe imagini cu atacul, dar și cu copii care s-au ascuns prin clase. Întreaga zonă a fost încercuită de poliție și trupele speciale care investighează cazul și organizează evacuarea copiilor și a personalului didactic și tehnic al școlii.

sursa: www.replicamedia.md

Kazahstan a anunțat că nu va recunoaște referendumurile din Ucraina

Kazahstanul, unul dintre foștii parteneri apropiați ai Rusiei, nu va recunoaște posibila anexare a regiunilor estice ale Ucrainei de către Rusia prin referendumurile organizate acolo, a anunțat luni Ministerul de Externe al țării din Asia Centrală, scrie Reuters.

Το πιο χαρακτηριστικό αξιοθέατο της Αστάνα, ο Πύργος Μπαϊτέρεκ (Bayterek  Tower) – Politis Online

Votul a avut loc în patru regiuni ucrainene ocupate în mare parte de forțele ruse, ca parte a unui plan al președintelui Vladimir Putin de a anexa o mare parte a Ucrainei, transmite digi24.ro.

Occidentul spune că este o încălcare a dreptului internațional care escaladează semnificativ războiul în această țară, în timp ce Rusia continuă să numească acțiunile sale în Ucraina „o operațiune militară specială”. 

„În ceea ce privește organizarea de referendumuri, Kazahstanul pornește de la principiile integrității teritoriale a statelor, echivalenței suverane a acestora și coexistenței pașnice”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Aibek Smadiyarov. 

Președintele kazah, Kassym-Jomart Tokayev, a cerut în repetate rânduri soluționarea conflictului ucrainean în conformitate cu Carta Națiunilor Unite. 

„Ne reconfirmăm disponibilitatea de a oferi toată asistența posibilă pentru stabilirea unui dialog politic. În același timp, țara noastră consideră că menținerea stabilității la nivel regional sau global este cel mai important obiectiv”, a spus Smadiyarov. 

VIDEO! O mamă cu doi copii au fost loviți de un taxi pe o trecere de pietoni din Capitală
Articolul anterior
Accident grav la Anenii-Noi. Șoferul unui camion și-a pierdut viața
Articolul următor