Un copil de 10 ani a suferit un traumatism la coloană, în vacanța la munte

Un copil de zece ani a suferit joi un grav accident pe pârtia de schi din Sinaia, el fiind transportat de urgenţă cu un elicopter SMURD la un spital din București. Incidentul a avut loc la cota 2.000 pe pârtia din Sinaia, copilul suferind un traumatism la coloană.

separator
Salvatorii i-au acordat primul ajutor micuţului, care a fost transportat la cota 1.400, de unde a fost preluat de un elicopter SMURD şi dus de urgenţă la Spitalul Grigore Alexandrescu din București, informează Agerpres.

„Este o situaţie deosebită. Este vorba de un copil lovit de un adult pe pârtia de schi. Ne confruntăm cu un val mare de accidente, în ultima perioadă. Aici vorbim de un eveniment cauzat de iresponsabilitatea unor practicanţi de schi pentru că trebuie să fim atenţi la cei de lângă noi când practicăm acest sport.

Victimei i s-a acordat primul ajutor de către colegii de la Salvamont Prahova şi Sinaia. A fost transportată până în locul în care a putut fi preluată de elicopter şi transportată în regim de urgenţă la Bucureşti”, a declarat Sabin Cornoiu, preşedintele Salvamont România, la Antena 3.

Lia Ahedjakova: ,,Nu-mi vând conștiința pe bani”. Actrița legendară s-a întâlnit în Israel cu ,,agenți străini” ai Rusiei

Actrița populară a Rusiei Lia Ahedjakova s-a mutat în Israel. Acrița s-a plâns că este forțată să rătăcească pe un pământ străin la bătrânețe, din cauza poziției sale anti-război.

Lia Ahedjakova s-a întâlnit în Israel cu „agenți străini” ai Rusiei, aceștia fiind cetățeni ruși care s-au pronunțat împotriva războiului și au fost declarați ,,inamici” de către autoritățile ruse.

După cum toată lumea știe, încă din primele zile ale ,,operațiunii speciale” din Ucraina, actrița a susținut țara vecină și s-a declarat deschis împotriva războiului.

Admiratorii actriței bănuiesc că actriței i s-ar fi „cerut” să plece din țară. Mai mult, potrivit unor surse, actrița ar fi rămas și fără casă în Rusia. ,,Pe pământ străin la bătrânețe?”, „A începe viața de la zero la 84 de ani este foarte greu”, ,,Am aflat că a rămas și fără casă”, au comentat internauții pe rețelele sociale.

Procedura de înregistrare la medicul de familie ar putea fi modificată

Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) a inițiat procesul de elaborare a proiectului de modificare a Regulamentului privind înregistrarea persoanei la medicul de familie din instituţia medico-sanitară ce prestează asistenţă medicală primară în cadrul asigurării obligatorii de asistenţă medicală.

„CNAM promovează consolidarea relațiilor dintre pacient și medicul de familie și nu încurajează schimbarea frecventă a acestuia. Totodată, în situația când apare temeiul de schimbare a medicului de familie, venim cu propunerea de a facilita acest proces prin posibilitatea prezentării cereriii la CNAM, inclusiv în format electronic.”, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Anunțul privind inițierea procesului de elaborare a proiectului ordinului ministrului Sănătății și directorului general al CNAM cu privire la modificarea Regulamentului privind înregistrarea persoanei la medicul de familie din instituţia medico-sanitară ce prestează asistenţă medicală primară în cadrul asigurării obligatorii de asistenţă medicală este publicat pe pagina cnam.md și pe particip.gov.md.

,,Ucraina merită să adere la NATO”, a declarat Recep Erdogan după întâlnirea cu Vladimir Zelenski, la Istanbul

Ucraina „merită să adere la NATO”, a declarat vineri preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, după o întâlnire la Istanbul cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski.

Zelenski anunță ce a discutat cu Erdogan. Principalul subiect: acordul  privind cerealele - Realitatea.md

Kievul vrea să adere la Alianţa Nord-Atlantică, dar Statele Unite au avertizat vineri că Ucraina „nu se va alătura NATO” la finalul summitului Alianţei prevăzut marţi şi miercuri la Vilnius, transmite stirileprotv.ro.

Şeful statului turc, care a anunţat vizita preşedintelui rus, Vladimir Putin, „luna viitoare”, a fost de părere, pe de altă parte, că Rusia şi Ucraina „ar trebui să revină la negocierile de pace”.

Erdogan, care a luat cuvântul alături de preşedintele Zelenski, şi-a exprimat, de asemenea, dorinţa ca acordul privind exportul de cereale ucrainene, încheiat în iulie 2022 sub egida Naţiunilor Unite şi Turciei, să fie prelungit.

„Sperăm că acordul va fi prelungit”, a spus Erdogan, în timp ce Rusia a declarat că nu vede niciun motiv să-l prelungească la expirarea sa pe 17 iulie.

Vezi ce ținute au purtat vedetele în noaptea dintre ani!
Articolul anterior
În Moldova, se cere mită de 500 de euro pentru un permis de conducere. Mai mulți internauți i-au scris premierului moldovean
Articolul următor