Un copil de 12 ani, salvat de la moarte, după ce a căzut în lacul din parcul Valea Trandafirilor

Astăzi, 30 ianuarie, salvatorii Inspectoratului General pentru Situațiilor de Urgență au salvat de la înec un minor de 12 ani. Băiatul a căzut, în joacă, în lacul din parcul ,,Valea Trandafirilor”. Prietenul băiatului a sunat rapid la 112.

separator
Apelul la Serviciul 112 a fost înregistrat la ora 14.25. Potrivit datelor IGSU, un copil a informat serviciile de urgență despre prietenul său, care a decis să încerce gheața, dar s-a prăbușit și a început să se înece.

La fața locului imediat au intervenit două echipaje de salvatori, care au reușit să scoată minorul din apă. Angajații IGSU au acordat copilului primul ajutor medical, iar la sosirea echipajului SAMU în comun cu medicii au efectuat manevrele de resuscitare, după ce copilul a dat semne de viață și a fost preluat de urgență la Institutul Mamei și Copilului, pentru ulterioare îngrijiri medicale.

În acest context IGSU, atenționează repetat populația despre riscul aflării minorilor în preajma bazinelor acvatice fără monitorizarea maturilor. Gheața fragilă prezintă un pericol pentru viață și sănătate în special când temperaturile aerului oscilează între minus și plus. Este strict interzisă aflarea pe gheață, dacă stratul nu depășește 8-10 centimetri. În situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze de urgență serviciul 112.

Poliția: femeia care și-a abandonat copilul în scara unui bloc e originară din Dondușeni
Articolul anterior
Cel mai bogat om din China donează 14 milioane de dolari pentru realizarea unui vaccin împotriva coronavirusului
Articolul următor
Alte articole interesante