Un copil de 7 ani a fost pus să stea în genunchi, în fața clasei

Un elev a fost scos de învățatoare în fața clasei, pus să stea în genunchi și cu mâinile ridicate, drept pedeapsă.

separator
Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Iași au demarat o anchetă după ce consilierul pe probleme de romi din cadrul Prefecturii a postat pe rețele de socializare informația conform căreia un elev din comună Dagata a fost scos de învățătoare în față clasei, pus să stea în genunchi și cu mâinile ridicate.

Consilierul pe probleme de romi din cadrul Prefecturii Iași, Elena Motaș, a semnalat situația pe pagină să de Facebook. „Vreau să va relatez o întâmplare de la Școală Dagata cu precizarea că nu aș vrea să fiu interpretată greșit sau că sunt subiectivă. Mulți dintre prietenii din lista mea sunt cadre didactice, și cu siguranță nu puteți să tolerați astfel de comportament, indiferent de mediul în care se manifestă. Criză personalului calificat din sistem a făcut că la Școală din Zece Prăjini directorul să angajeze o ‘învățătoare’, fosta vânzătoare la un Market, fără experiență și fără testare. Această doamna (…) a considerat foarte educativ să pună un copil rom din clasa a II-a să stea în genunchi cu mâinile sus… drept pedeapsa”, scrie pe pagina sa de socializare consilierul pe probleme de romi din cadrul Prefecturii Iași, Elena Motaș.

Aceasta precizează că elevul are probleme de sănătate. „Copilul suferea de obezitate și insuficientă cardiacă. Să umilești un copil de 7 ani în fața propriului copil, mi se pare o lecție de rasism și un abuz emoțional fără precedent. Umilință ar fi durat și mai mult dacă educatoarea nu ar fi dat buzna în clasa, educatoarea de etnie roma. Directorul a încercat să mușamalizeze incidentul și a sfătuit-o pe vânzătoare să demisioneze, insistând că mama elevului să nu facă sesizare. Eu personal am sesizat inspectoratul școlar în speranța că va analiză împrejurările în care s-au petrecut lucrurile! O demisie nu rezolva criză din sistem, iar mușamalizarea incidentelor va conduce la perpetuarea comportamentelor abuzive”, mai scrie consilierul pe probleme de romi din cadrul Prefecturii Iași.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean au declarat că vor demara o anchetă la școală unde învață elevul. „O echipa de inspectori se deplasează în cursul zilei de mâine la față locului pentru a verifică situația semnalată”, a declarat, pentru Agerpres, Sabina Manea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Iași.

sursa

Cutremurător. O fetiță nou-născută, îngropată de vie în țara în care părinții își doresc să nască doar băieți
Articolul anterior
Cine este femeia care l-a despărțit pe Ion Țiriac de Ileana Lazariuc?
Articolul următor
Alte articole interesante