Un copil de șase ani a primit de la un general rus un ceas și o mașinuță, consolare pentru pierderea tatălui pe front, în Ucraina

Cinismul nu are limite în Rusia. Un copil de șase ani, rămas orfan de tată, după ce bărbatul și-a pierdut viața pe frontul din Ucraina, a fost invitat pentru o așa numită consolare la Ministerul de Interne. A primit un smartwatch și o mașinuță, în fața camerelor de luat vederi ale televiziunii principale din Rusia. Momentul a fost prezentat în jurnalele de știri ca pe un ”vis devenit realitate”, transmite Digi24.

Jurnalistul BBC, Francis Scarr a postat pe Twitter știrea prezentată de televizunea rusă, însoțită de următorul mesaj. „Chestii profund deprimante din provinciile ruse. Tatăl lui Savely, în vârstă de 6 ani, a fost ucis în Ucraina, dar acum Poliția i-a oferit un ceas inteligent și un tur al secției lor (ce amabil!) Cel mai rău dintre toate, când este întrebat ce și-ar plăcea să devină când va fi mai mare, el spune „un soldat”, scrie pe Twitter jurnalistul.

Băiatul trimisese o scrisoare la ”Pomul dorințelor”, un obicei al autorităților ruse. Reportajul îl arată pe copil însoțit de mama sa și sora de doar două luni când sunt primiți în biroul regional al Ministerului de Interne din Kostroma, unde, de asemenea, îi așteptau și jurnaliștii.

Știrea a fost difuzată la o oră cu mare audiență.

„Visurile devin realitate de Anul Nou. Saveli Trokai, un copil în vârstă de 6 ani din Kostroma, știe sigur asta. Băiatul, care și-a pierdut tatăl în operațiunea militară specială, a scris o scrisoare pentru ‘Pomul Dorințelor’ al poliției. Directorul unuia dintre departamentele din cadrul Ministerului de Interne a citit scrisoarea sa și a pregătit un cadou pentru Saveli”, citește de pe prompter prezentatoarea înainte de prezentarea reportajului.

„Este așteptat eroul zilei”, se spune în reportaj în timp ce sunt arătate imagini cu cei doi copii și mama lor.

”Tatăl lui Saveli a murit în Donbas, apărând țara sa natală”, mai precizează reportajul, afirmând că băiatul „este puțin emoționat” când vede un general adevărat, „dar că zâmbește tot timpul”.

”Știi că visul devine realitate. Care este cel mai important lucru? Să credem în visurile noastre, nu-i așa?”, îl întreabă pe Saveli generalul de poliție Alexandr Arapov.

”Tu ai crezut în visul tau, iar el a devenit realitate”, îi mai spune generalul, iar apoi îi dă copilului o cutie în care se află un smartwatch.

Mama copilului pare foarte fericită când îi pune ceasul la mână.

Este momentul în care generalul îl întreabă ce vrea să se facă atunci când va fi mare, iar copilul răspunde „Soldat”.

Mama băiatului care pare extrem de încântată pe tot parcursul momentului a declarat reporterului televiziunii Rossiya-1 că este o surpriză foarte mare și că este foarte fericită.

”Nu ne-am așteptat la așa ceva. Este o mare surpriză pentru noi. Mai ales pentru Saveli. Mulțumim, suntem foarte fericiți!”, a spus ea. Video aici.

Locatarii a două blocuri din Capitală se plâng de starea proastă a balcoanelor: ”Pot oricând provoca o tragedie”

Locatarii a două blocuri cu 16 etaje, din Chişinău, se plâng de starea proastă a balcoanelor care pot oricând să provoace o tragedie, scrie tvrmoldova.md.

Tencuiala și elementele structurii de siguranță sunt deteriorate și pot duce la prăbușire. Specialiştii au inspectat locul şi susțin că vor face o evaluare a cheltuielilor de reparaţie ce urmează a fi suportate de locatarii.

În unul din blocurile cu pricina, din sectorul Buiucani al Chisinaului, pereții sunt jerpeliți și plini de mucegai. Mai grava e însa starea balcoanelor comune, din care se desprind şi cad bucăți de beton.

Balcoanele aparțin locatarilor pentru că sunt spații commune și recunosc că de multă vreme nu s-au mai făcut reparații.

Balcoanele sunt un real pericol pentru locatari. Angajaţii întreprinderii municipale pentru gestionarea fondului locativ dau asigurări că stare blocurilor din Chişinău este atent monitorizată în timp ce Direcţia locativ-comunală anunță că responsabil de reparaţia balcoanelor este gestionarul blocului şi locatarii acestuia.

MIHAIL CĂRĂRUŞ, director, întreprinderea municipală de gestionare a fondului locativ: „Noi în fiecare toamnă şi primăvară conform graficului de examinare a blocurilor de locuit, examinăm starea elementelor constructive a tuturor blocurilor locative. În rezultatul examinătii de toamnă s-a constat că la două blocuri locative aflate la noi la deservire starea balcoanelor este dezastruasă.  Este riascul de a cădea dat fiind faptul că e uzat betonul, e uzat metalul, armatura şi este risc”

GHENADIE DUBIŢA, şef adjunct, Direcţia Generală locativ-comunală şi amenajare: „Din sursele care le are gestionarul trebuie să efectuieze aceste reparaţii. Cu regret de cele mai multe ori gestionarii nu îşi îndeplinesc pe deplin obligaţiile. Dacă sursele financiare pe care le are gestionarul sunt insuficiente pentru a face aceste lucrări el este obligat să convoace adunarea generală a proprietarilor din bloc să-i informeze despre starea blocurilor. Proprietarii sunt coprorietarii a locurilor de uz comun, a elementelor constructive comune şi respectiv să stabilească cota de contribuţie a fiecărui proprietar”.

În Chişinău sunt 10 blocuri de locuinţe aflate în stare deplorabilă și  cu balcoane deteriorate. În urmă cu doi ani, la un bloc de pe strada Ismail, o placă din beton s-a desprins din parapetul unui balcon și a căzut de la înalțime, fără a face victim. În 2014 însă, un bărbat de 30 de ani a murit iar altul a fost rănit după ce balconul unui bloc din strada Eugen Coca s-a prăbuşit peste ei.

Ce avere uriașă are cel mai bogat câine din lume. A moștenit-o de la o contesă austriacă

Gunther al VI-lea este cel mai bogat câine din lume și duce o viață de lux în Germania, scrie protv.ro..

Averea netă a ciobănescului german depășește 365 de milioane de euro (400 milioane de dolari), transmite Știri.md cu referire la

Cel mai bogat câine din lume trăiește viața unei celebrități de top. El este moștenitorul unei averi impresionante ce a aparținut cândva contesei Karlotta Liebenstein.

Contesa austriacă nu a avut copii și nici rude, așa că și-a lăsat moștenirea câinelui său, Gunther III. Când Gunther III a murit, averea a fost transmisă fiului său, Gunther IV.

Maurizio Mian, prietenul fiului contesei Liebenstein, a fost însărcinat să aibă grijă de câine după moartea proprietarei. El a construit un imperiu în jurul animalului de companie.

Câinele din rasa ciobănesc german duce o adevărată viață de lux. El dispune, printre altele, de un bucătar privat, de o echipă de securitate, dar și de o echipă de relații publice.

Căldura s-ar putea scumpi în Chișinău! Termoelectrica cere un tarif mai mare

Căldura s-ar putea scumpi. Termoelectrica solicită Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) să ajusteze tariful pentru energia termică, scrie TV8.md.

Compania cere un tarif cu aproape 800 de lei mai mare pentru o gigacalorie, de la 2.854 de lei, cât este în prezent, până la 3.636 de lei pentru o gigacalorie, transmite Știri.md, cu referire la 

Termoelectrica solicită și majorarea tarifului pentru energia electrică, până la 5,65 lei, fără TVA.

Rusia e acuzată că a răpit 2 000 de copii din Ucraina în ultima lună. Adolescenții ucraineni din teritoriile ocupate, înrolați cu forța
Articolul anterior
O femeie și-a găsit bagajul pierdut în timpul unui zbor, după 4 ani
Articolul următor