Un cuplu tânăr nu avea bani pentru a-și cumpăra un apartament și a decis să transforme o cocioabă părăsită într-o casă de vis

Un cuplu tânăr din Ungaria a luat decizia de a se muta la țară, dar bugetul lor era foarte modest. Deoarece nu-și puteau permite o casă potrivită pentru ei și fiica lor, au cumpărat, la un preț avantajos, un teren care avea o cocioabă dărăpănată. În cele din urmă au transformat cocioaba într-o căsuță de vis!

2.

Tinerii au decis cum va fi casa lor ideală, au făcut un plan și s-au apucat de lucru. Familia nu avea bani suficienți, de aceea lucrările s-au desfășurat foarte lent și pe etape, scrie www.fasingur.info.

3.

4.

5.

Au renovat mai întâi cele mai necesare elemente, acoperișul și podeaua. Unul dintre scopurile lor principale a fost extinderea spațiului. După ce au dat jos acoperișul vechi au construit o terasă de vară, mai exact o verandă deschisă, protejată de ploaie și vânt.

6.

Noii proprietari au încercat să păstreze majoritatea detaliilor originale.

7.

8.

Tinerii au restaurat mobila veche rămasă de la proprietarii anteriori și au decis să repare cuptorul din cărămidă și lut. Această parte a interiorului este foarte valoroasă, deoarece a fost realizată conform tehnologiilor vechi. Cuptorul a fost lăsat la locul său inițial și reconstruit în totalitate.

9.

10.

11.

După ce au finalizat renovarea în familia lor frumoasă a apărut și al doilea copil.

12.

Soții au decis să păstreze stilul rustic al casei.

13.

14.

Proprietarii căsuței sunt fericiți că au decis să renunțe la oraș și să-și creeze singuri propria lor lume de basm.

15.

Această căsuță de vis este locul perfect pentru un trai liniștit alături de persoanele dragi.

Elveția oferă sprijin pentru antreprenorii din Chișinău, Bălți, Cimișlia și Comrat

Antreprenorii din Chișinău, Bălți, Cimișlia, Comrat sunt chemați să participe la un concurs finanțat de Elveția care pune la bătaie 1,2 milioane de dolari pentru proiecte de dezvoltare economică a localităților.

Proiectul „Piețe reziliente și incluzive în Moldova”, implementat de PNUD și finanțat de Elveția, selectează trei microregiuni care în următorii doi ani vor beneficia de susținere pentru dezvoltarea economică locală. Mai exact, comunitățile selectate vor fi ajutate să creeze micro-clustere, care vor valorifica avantajele locale existente și vor susține specializarea economiilor locale.

În total, vor fi investiți până la 400 de mii de dolari pentru fiecare din cele trei micro-clustere, ceea ce va contribui la crearea de noi locuri de muncă atât pentru localnici, cât și pentru migranți reveniți, dar și pentru refugiații din Ucraina.

„În situația socio-economică actuală, consolidarea rezilienței actorilor economici este de o importanță vitală. Astfel, Elveția va sprijini afacerile locale, contribuind la crearea noilor perspective economice în diferite regiuni ale Moldovei”, a declarat Guido Beltrani, directorul Biroului de Cooperare al Elveției în Republica Moldova.

Dosarul de participare la concurs trebuie să includă formularul de participare completat în limba română sau rusă, declarația de angajament și parteneriat, semnată de toate entitățile implicate din sectorul privat și public. Data-limită pentru participare este 23 februarie 2023, ora 23:00.

Comerțul exterior al Rusiei a atins nivelul de dinainte de începerea invaziei în Ucraina

După cum se menționează în publicație, multe țări au considerat dificil să reducă legăturile comerciale cu Federația Rusă.

Rusia lansează un avertisment Greciei: Nu este prea târziu! Mesajul  transmis de Moscova – Capital

Comerțul exterior al Rusiei a revenit în mare parte la nivelul la care era înainte de începerea operațiunii militare speciale din Ucraina, în februarie 2022, iar economia în ansamblu s-a dovedit a fi mai rezistentă decât se așteptau cei din țările occidentale, a transmis The New York Times marți.

Comerțul rusesc pare să fi revenit în mare parte la nivelul la care era înainte de invazia Ucrainei în februarie trecut. Analiștii estimează că importurile rusești ar putea fi deja la sau aproape de nivelurile de dinainte de război.

The New York Times subliniază că multe țări au avut dificultăți în a rupe sau a reduce legăturile comerciale cu Rusia, așa cum insistă Occidentul. Potrivit unui studiu al Universității din St. Gallen din Elveția, citat de ziar, mai puțin de 9% dintre companiile din UE și țările G7 au încetat relațiile cu partenerii lor ruși. Economia rusă, continuă ziarul, s-a dovedit „surprinzător de rezistentă, ridicând semne de întrebare cu privire la eficacitatea sancțiunilor occidentale”. 

„Țărilor le-a fost greu să abandoneze dependența de energia și alte resurse rusești, iar Banca Centrală Rusă a reușit să mențină cursul de schimb al rublei și să asigure stabilitatea piețelor financiare”, se arată în articol.

New York Times citează și date de la Fondul Monetar Internațional (FMI) care arată rezistența economiei ruse. Astfel, conform previziunilor FMI, creșterea economiei ruse în 2023 va fi de 0,3%, în timp ce anterior se prevedea o scădere de 2,3%. 

În acest an, Lilu va îmbrăca din nou rochia de mireasă

Lilu va îmbrăca din nou rochia de mireasă. În luna mai, prezentatoarea TV și soțul ei, Călin Roșca, vor celebra zece ani de căsnicie, iar cu această ocazie vor da o petrecere de suflet, alături de fetițele lor superbe.

“Anul acesta vom organiza încă o nuntișoară, de fapt o petrecere în cinstea reușitei noastre. De ce așa mare reușită? Suntem 2 scorpioni, născuți la o zi distanță”, a menționat prezentatoarea TV, pe contul său de Instagram.

mamaplus

Amintim că Lilu și Călin au împreună 2 fete: Amelie și Teia.

Bebeluș de numai trei zile mort la sânul mamei. Femeia a adormit în timp ce-l alăpta și l-a sufocat
Articolul anterior
Irina Loghin a devenit bunică. Fiica artistei a născut în secret
Articolul următor