Un cutremur cu magnitudinea 6,3 a zguduit insula Creta. Imaginile din timpul seismului

Un cutremur cu magnitudinea 6,3 s-a produs marţi în zona insulei Creta din Grecia, a anunţat Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC).

Cutremurul a avut loc la o adâncime de opt kilometri și a fost resimțit puternic în Creta, Rodos, dar și în alte insule din Marea Egee. Undele de șoc au ajuns și în regiunea Attica, unde se află capitala Atena, scrie digi24.ro.

Un localnic din Analipsi de lângă Heraklion, a declarat că seismul s-a simțit puternic, timp de 20 de secunde.

O altă persoană din același oraș, care se află la 43 de kilometri de epicentrul cutremurului, a spus că seismul a fost atât de puternic, încât a fost simțit chiar și de cei care se aflau la volan în acele momente.

Deocamdată nu sunt informații că ar fi persoane rănite.

Autoritățile din Creta spun că mai multe clădiri s-au crăpat în urma mișcării telurice. 

„Din fericire, se pare că nu au fost pagube importante, deși a fost un cutremur puternic, produs la o adâncime mică”, a declarat Yiannis Leondaraki.

El a adăugat că seismul a provocat îngrijorare, deoarece oamenii abia se liniștiseră după cutremurul de acum două săptămâni.

În 27 septembrie, insula a fost puternic afectată de un cutremur cu magnitudinea 5,8. Imaginile difuzate atunci de televiziunea publică elenă ERT au prezentat pagube importante, în special prăbuşirea unor case vechi din Arkalohori şi din alte sate din regiune, în apropiere de Heraklion. Atunci, un om a murit, iar nouă au fost răniți.

Grecia este străbătută de importante falii geologice, iar cutremurele sunt frecvente în această regiune.

COVID-19 face ravagii în România. Aproape 17.000 de cazuri noi de COVID-19 și 442 de decese în ultimele 24 de ore
Articolul anterior
Cel puțin 25 de persoane au murit după ce un autobuz rămas fără frâne a căzut într-o prăpastie, în Nepal
Articolul următor