Un cutremur puternic de 6 grade pe Richter s-a produs în Australia

Un cutremur cu magnitudinea de 6 grade pe scara Richter s-a produs, miercuri dimineaţa, în apropiere de Melbourne, în Australia, provocînd daune clădirilor şi fiind resimţit în toate statele vecine.

Epicentrul cutremurului s-a situat în apropierea localităţii Mansfield din statul Victoria, la aproximativ 200 km nord-est de Melbourne, la o adîncime de zece kilometri, a anunţat Geoscience Australia, transmite Agerpres.ro. Postul de radio 3AW a postat o fotografie cu moloz pe una dintre străzile principale din Melbourne, iar locuitori din părţile de nord ale oraşului au anunţat pe reţelele sociale că au rămas fără curent electric, în timp ce alţii au informat că au fost evacuaţi din clădiri.

Cutremurul a fost resimţit inclusiv în Adelaide, la o distanţă de 800 kilometri, dar şi la Sydney, la 900 km distanţă. Nu există informaţii despre pagube sau răniţi în afara oraşului Melbourne. Peste jumătate din cele 25 de milioane de locuitori ai Australiei trăiesc în sud-estul ţării, într-un perimetru ce cuprinde oraşele Adelaide, Melbourne şi Sydney. Primarul din Mansfield, Mark Holcombe, a declarat că în momentul producerii seismului se afla în biroul său de la fermă, de unde a a fugit afară.

Crește numărul cazurilor de infectare cu Covid-19 în rândul copiilor. 2 micuți sunt în stare gravă
Articolul anterior
Cine este misteriosul iubit al interpretei MakSim? Dezvăluirile artistei
Articolul următor