Un deputat solicită autorităților să ofere pensionarilor măștile de protecție rămase neutilizate în urma scrutinului prezidențial

Deputatul Platformei DA, Stela Macari, solicită autorităților să examineze posibilitatea de a oferi gratuit măștile neutilizate în campania electorală celor peste 400 de mii de pensionari din R.Moldova.

Potrivit unui demers în adresa Comisiei Electorale Centrale, parlamentara amintește că în conformitate cu hotărârea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, toți cetățenii R.Moldova și alte persoane fizice aflate pe teritoriul țării vor asigura respectarea strictă a purtării măștilor de protecție în toate spațiile publice (de uz comun) deschise și închise.

„În contextul în care sunt peste 400 000 de pensionari care au pensia sub coșul minim de consum, achiziționarea numărului de măști necesare pentru aceste persoane reprezintă o provocare”, menționează Macari.

În răspunsul oferit de CEC se menționează că tot echipamentul rămas neutilizat a fost transmis în gestiunea SA „SanFarm-Prim”, care ulterior va fi repartizat de către Ministerul Sănătății instituțiilor medico-sanitare publice, după necesități.

În ce privește cantitatea de măști de protecție rămase, numărul exact va fi stabilit în cadrul unei proceduri de inventariere ce se planifică a fi realizată în zilele următoare.

De precizat că autoritățile au alocat peste 20 de milioane de lei Comisiei Electorale Centrale și circa 1,2 milioane de lei Ministerului de Externe pentru achiziționarea echipamentelor de protecție în scopul prevenirii răspândirii infecției COVID-19 în procesul de organizare și desfășurare a scrutinului prezidențial. Mai exact, s-au procurat peste 585 de mii de măști, peste 320 de mii de perechi de mănuși, 2 300 de termometre, circa 27 mii de litri de soluție dezinfectantă pentru mâini și 14,5 mii de litri de soluție dezinfectantă pentru suprafețe.

De asemenea, s-au procurat  3 milioane de măști de protecție pentru toți alegătorii care urmau să se prezinte la secția de votare.

sursa

Fostul ginere al lui Vladimir Putin a devenit cel mai bogat tânăr din Rusia
Articolul anterior
Incontinența urinară sau intestinală: Aflați mai multe lucruri practice utile pentru îngrijirea corespunzătoare a persoanelor aflate în dificultate!
Articolul următor
Alte articole interesante