Un dicționar online a inclus definițiile emoticoanelor utilizate în rețelele de socializare

Comunicarea din mediul online a făcut tocmai un pas imens în perceperea și definirea emoticoanelor pe care le folosim în rețelele de socializare. Recent, Dictionary.com a anunțat oficial că a adăugat sute de emoticoane la colecția sa de definiții.

separator

Acest lucru are o importanță considerabilă întrucât este pentru prima dată când un dicționar a publicat rezumate sau definiții pentru emoji.

„Ca dicționar este de datoria noastră să avem conținut ce se referă la termenii sau instrumentele de comunicare asupra cărora oamenii au întrebări.”, spune Lauren Sliter, șefa departamentului  strategi de conținut a companiei din Oakland, California. 
Astfel, conform dictonary.com, unele emoticoane semnifică cu totul altceva decât ne imaginăm noi. Spre exemplu emoticonul-vânătă este un simbol al penisului, iar emoticonul-capră vine de la The Greatest of All Times (GOAT – în traducere, capră), care folosit, în general, cu referire la indivizi cu înaltă calificare, cum ar fi muzicieni premiați sau sportivi talentați, pentru a-i lăuda ca fiind cei mai buni în domeniul lor.

Studiile au arătat că peste 80 l asută dintre cei care utilizează rețelele de socializare, folosesc emoticoane sau GIF-uri.  O parte din aceștia cred că emoticoanele exprimă mult mai bine ceea ce vor să spună decât ar face-o prin cuvinte.

Sursa

Coca-Cola va lansa prima băutură alcoolică
Articolul anterior
Cum să asortezi corect fusta sau rochia cu pantofii
Articolul următor
Alte articole interesante