Un diplomat de la Ambasada Federației Ruse ar fi încercat să scoată ilegal din Moldova peste 50 mii dolari

Un diplomat din cadrul Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova, împreună cu soția sa, ar fi încercat să scoată ilegal din R. Moldova peste 50 mii dolari SUA.

Cazul a avut loc duminica, 31 ianuarie. Informația a fost confirmată pentru deschide.md de către surse din cadrul Serviciului Vamal.

În timp ce încerca să părăsească țara, diplomatul a fost stopat de ofițerii Poliției de Frontieră pentru verificări suplimentare. 

Acesta ar fi refuzat să prezinte ofițerilor IGPF conținutul bagajului de mână, precum și mijloacele financiare deținute asupra sa, invocând că deține imunitate diplomatică.

Pe acest caz a fost pornită urmărirea penală în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor.

Potrivit aceleiași surse, diplomatul rus din cadrul ambasadei Federației Ruse la Chișinău care a încercat, împreună cu soția sa, să scoată ilegal 62.000 de dolari din R. Moldova se numește, Abramov Kirill.

Abramov este absolvent al Institutului de Stat pentru Relații Internaționale al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse (MGIMO). Tânărul diplomat deținea funcția de atașat în cadrul misiunii diplomatice ruse la Chișinău.

În R. Moldova, acesta s-a remarcat ca un diplomat foarte activ, promotor al culturii ruse și a ideii „ruskii mir” (lumea rusă). Participa cu discursuri patriotice ruse la numeroase mese rotunde și ceremonii organizate de către Centrul rus de cultură și știință de la Chișinău. Totodată, avea legături strânse cu Fondul „Ruskii Mir” în R. Moldova.

La unele întruniri de acest fel, alături de Abramov participau și oficiali moldoveni care împărtășesc convingerile diplomatului rus, în special oameni afiliați Partidului Socialiștilor. 

De exemplu, în 2019, la o conferință consacrată începutului celui de-al Doilea Război Mondial, tânărul diplomat Abramov și ministrul interimar al Apărării, Victor Gaiciuc, erau figurile centrale ale evenimentului, potrivit deschide.md.

Israel: Doar 0,07% dintre vârstnicii vaccinaţi s-au infectat cu coronavirus
Articolul anterior
Alocațiile pentru copiii din România, majorate cu 20%
Articolul următor
Alte articole interesante