Un elev de 7 ani, lovit în drum spre casă. Momentul când își vede mama

Un copil de 7 ani din Bălți a fost tamponat de un automobil în timp ce traversa strada neregulamentar. Potrivit unui martor ocular, copilul se întorcea de la școală, iar pe o trecere de pietoni a fost lovit de o mașină, la culoarea rosie a semaforului. Copilul a tras o sperietură îngrozitoare.

separator
La fața locului a sosit un echipaj de poliție și o ambulanță, iar mama copilului a fost sunată și anunțată despre incident. În scurt timp aceasta a ajuns la fața locului, iar băiețelul a zărit-o și a strigat cât a putut de tare: „Mami, eu sunt bine, nu am murit! Doar un pic de sânge curge din gură…”.

Potrivit ofițerului de presă al IGP, Mariana Bețivu, accidentul a avut loc la ora 12.50, la intersecția străzilor Bulgară-Alexandru cel Bun din Bălți. Copilul traversa strada neregulamentar la culoarea roșie a semaforului, moment în care a fost tamponat de o mașină de model Opel Zafira. În urma accidentului, copilul s-a ales cu o comoție cerebrală și contuzii ale țesuturilor moi.

Incidentul a fost relatat pe facebook de către un martor:

sursa: www.jurnal.md

Marina Tauber a fost reținută în timp ce încerca să părăsească țara

Procuratura Anticorupție anunță că, astăzi dimineața, Marina Tauber a fost reținută la Aeroportul Internațional Chișinău în rută spre Tel Aviv, Israel prin Istanbul, Turcia.

TRM - Marina Tauber, again placed under house arrest

Potrivit PA, la baza reținerii a stat ordonanța procurorului din Procuratura Anticorupție, emisă tot astăzi, pe motiv că învinuita a încălcat condițiile prevăzute de măsurile preventive aplicate în privința ei (conform art. 170 Codul de procedură penală).

La 28 aprilie 2023, Procuratura Anticorupție a depus un demers la judecătorul de instrucție să fie înlocuită măsura preventivă liberarea provizorie sub control judiciar cu arest preventiv pe motiv că Tauber a încălcat condițiile măsurii preventive. Tot vineri, 28 aprilie, avocatul învinuitei a primit o copie a demersului. Pe 29 aprilie 2023, Tauber a solicitat să fie amânată ședința de judecată ca să poată călători în Israel. Considerând că învinuita deja a încălcat de mai multe ori condițiile impuse de judecători, procurorii au considerat necesar să fie reținută învinuita la aeroport pentru că exista un risc considerabil că învinuita se va eschiva de la organul de urmărire penală.

La 05 ianuarie 2023, Curtea de Apel Chișinău a menținut măsura preventivă – liberarea provizorie sub control judiciar și a stabilit următoarele condiții:

  • să nu părăsească localitatea unde își are domiciliul, decât în condițiile stabilite de către judecătorul de instrucție, sau după caz, de către instanță;
  • să nu comunice cu persoane care au tangență cu procesul penal respectiv și
  • să predea pașaportul judecătorului desemnat cu atribuțiile judecătorului de instrucție.

La 15 februarie 2023, judecătorul de instrucție din cadrul Judecătoriei Chișinău (sediul Ciocana) a respins cererea avocaților privind revocarea măsurii preventive – liberarea provizorie sub control judiciar. Dar la 22 februarie 2023, Colegiul penal al Curții de Apel Chișinău a admis recursul avocaților în interesele învinuitei Tauber Marina, casând încheierea Judecătoriei Chișinău (sediul Ciocana) din 15 februarie 2023, astfel, revocându-i obligațiile stabilite anterior prin decizia Colegiului Penal al Curții de Apel Chișinău din 05 ianuarie 2023.

Judecătoria Chișinău (sediul Ciocana) urmează să examineze demersul procurorilor pentru înlocuirea măsurii cu arest preventiv. Vom reveni cu detalii suplimentare.

Cu puțin timp înainte de reținere, deputata a postat un mesaj video pe pagina sa de Facebook, în care a precizat că știe că ar urma să fie reținută, dar că are planificat un zbor în străinătate, acolo unde ar urma să își facă niște investigații medicale. 

Celebrul motan din Harkov s-a căsătorit! Cine e iubita lui

Stepan, motanul celebru din Ucraina, a cerut-o în căsătorie pe iubita sa, Stefania. Tinerii însurăței s-au cunoscut vara trecută în Lviv, când Stepan se întorcea din Franța, unde făcuse caritate pentru a ajuta animalele din Ucraina, scrie www.diez.md.

Felinele și-au înregistrat căsătoria la întreprinderea municipală numită „Oraș fericit”. La ceremonie, Stepan a purtat o cravată neagră, iar Stefania a ales o fundiță albă, tradițională pentru mirese.

„Nu vă rețineți emoțiile, iubiți-vă, viața este una! Stefania, te iubesc!”, „a declarat” Stepan pe contul său de Instagram.

Patrupezii au primit și un certificat de căsătorie. Se precizează că Stefania este cetățeancă franceză și are doar un an, iar mirele este cu mult mai în vârstă, având deja 13 ani.

Tinerii însurăței sunt destul de populari pe rețelele sociale, Stefania având 80 000 de abonați, iar Stepan – peste un milion. Motanul Stepan trăiește în orașul Harkiv. La începutul lunii martie, împreună cu stăpânii săi, a plecat în Franța, unde a făcut caritate pentru a ajuta animalele din Ucraina.

Stepan mai este cunoscut și pentru faptul că, în 2021, casa de modă Valentino i-a comandat o reclamă. În anul 2022, Stepan a primit prestigiosul premiu World Influencers and Bloggers Awards (WIBA), iar în 2023, Stepan a apărut pe coperta revistei Times Monaco.

Creatorul de modă rus Vyacheslav Zaitsev s-a sins din viață

Creatorul de modă rus Vyacheslav Zaitsev a murit la vârsta de 86 de ani la Moscova, relatează REN TV și Izvestia.

Российский модельер Вячеслав Зайцев умер на 86-м году жизни в Москве.

Potrivit datelor preliminare, bărbatul a murit la terapie intensivă într-un spital din regiunea Moscova din cauza sângerării gastrice, relatează kommersant.ru.

Potrivit REN TV, în ultimii ani, Zaitsev a suferit de boala Parkinson, era parțial paralizat și nu se putea deplasa fără asistență.

Ce salariu are președintele României, în 2019
Articolul anterior
Copilul de 8 ani dat dispărut, a fost găsit după șase zile
Articolul următor