Un elicopter folosit de Vladimir Putin a aterizat forțat pe aeroportul Vnukovo din Moscova. Kremlinul neagă că ar exista victime

Pe aeroportul din Moscova s-ar fi prăbușit un elicopter cu care sunt transportați oficiali de rang înalt ai Federației Ruse, transmite Ziare.com.

Vineri, 27 ianuarie, a avut loc un incident cu un elicopter Mi-8 pe aeroportul Vnukovo din Moscova. Presa rusă numește incidentul o „aterizare dură”. Incidentul este raportat de presa rusă, cu referire la administrația președintelui Federației Ruse.

Mi-8 a aparținut detașamentului special Rossiya, care este angajat în transportul oficialilor de vârf ai Federației Ruse. La aterizare, elicopterul a atins solul cu paletele elicei sale.

Presa rusă, citând serviciile de urgență, a relatat că sunt victime în acest accident. Cu toate acestea, administrația lui Putin a negat această versiune. Ei susțin că a fost deteriorată elicea la rotorul de la coada aparatului de zbor.

Acest elicopter este folosit pentru a transporta, printre alții, președintele, prim-ministrul, președinții Dumei de Stat și ai Consiliului Federației, șefii Curții Constituționale și Supreme, procurorul general și alți oficiali de rang înalt ai Federației Ruse. Nu se știe dacă vreunul dintre ei se afla la bord în momentul accidentului.

RTEC anunță despre lansarea unui nou proiect de taxare în transportul public

Regia Transport Electric anunță că a fost lansat un nou proiect-pilot de taxare electronică în transportul public, de această dată prin intermediul telefonului mobil.

Încă 10 troleibuze noi vor circula pe străzile capitalei - Accent

Potrivit RTEC, această metodă de plată este o premieră pentru Republica Moldova și are drept scop simplificarea și accelerarea procesului de plată pentru transportul public, eliminând necesitatea tranzacțiilor cu numerar, transmite tvrmoldova.md

Inițiatorul proiectului este a unui operator național de telefonie mobilă, seviciul fiind disponibil exclusiv pentru abonații acestuia.

Proiectul pilot oferă posibilitatea achitării călătoriilor în transportul public pentru pasagerii rutelor nr. 8 și 10 ale rețelei de troleibuze și rutelor nr. 2 și 26 ale rețelei de autobuze din Chișinău.

În fiecare unitate de transport sunt plasate câte 8 stickere cu coduri QR și informația despre procesul de plată. Astfel, călătorul, abonat al operatorului respectiv, trebuie să execute următorii pași:

scanarea codului QR pentru a genera SMS;

expedierea SMS-ului pre-completat generat;

primirea biletului de călătorie prin SMS;

prezentarea biletului SMS taxatorului.

Alternativ, SMS-ul poate fi completat manual prin includerea în conținutul mesajului a numărului de bord a troleibuzului (număr din 4 cifre) și a destinatarului – numărul scurt 4000.

Moldova participă, în premieră, la Programul Vama 2022-2027 desfășurat la Bruxelles

În perioada 16-17 martie 2023, are loc cea de-a 87-a Reuniune a Grupului de Coordonare Vamală Electronică sub egida Direcției Generale Fiscalitate și Uniune Vamală (DG TAXUD) din cadrul Comisiei Europene, care se desfășoară la Bruxelles, Regatul Belgiei.

În premieră, Moldova participă la Programul Vama 2022-2027, la Bruxelles

După semnarea de către Republica Moldova cu Uniunea Europeană a Acordului de cooperare în domeniul vamal (Programul VAMA 2022-2027), Serviciul Vamal participă pentru prima dată la lucrările Reuniunii Grupului, reprezentat de către Directorul adjunct, Lidia Ababii.

Evenimentul reunește reprezentanți din cadrul autorităților vamale europene și comunității de afaceri.

În cadrul ședinței Reuniunii sunt trecute în revistă progresele privind implementarea prevederilor Codului Vamal al Uniunii întru implementarea unui mediu electronic vamal.

În premieră, Moldova participă la Programul Vama 2022-2027, la Bruxelles
În premieră, Moldova participă la Programul Vama 2022-2027, la Bruxelles
În premieră, Moldova participă la Programul Vama 2022-2027, la Bruxelles

De la 1 aprilie 2023, pensiile și unele prestații sociale vor crește cu 15%

De la 1 aprilie 2023, prestațiile de asigurări sociale, inclusiv pensiile și unele prestații sociale de stat, vor fi indexate cu 15%, prevede un proiect de hotărâre de Guvern.

Majorarea și indexarea pensiilor din 1 aprilie: Ce trebuie să cunoască  pensionarii – Ziarul de Gardă

Astfel, de la 1 aprilie 2023, cuantumul pensiei minime pentru limită de vârstă va constitui 2.620,62 lei, prevede documentul elaborat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS), transmite mold-street.com.

Potrivit proiectului, de la 1 aprilie 2023, cuantumul pensiei minime de dizabilitate constituie:

1) în cazul unei dizabilități severe – 1.965,47 lei;
2) în cazul unei dizabilități accentuate – 1.834,43 lei;
3) în cazul unei dizabilități medii – 1.310,31 lei.

În cazul în care cuantumul pensiei calculat conform legii este mai mic decât cuantumul pensiei minime pentru categoria respectivă, diferența dintre aceste cuantumuri, sub forma unui supliment de solidaritate, se acoperă din mijloacele bugetului de stat. Suplimentul de solidaritate reprezintă o componentă a pensiei care nu se indexează. Cuantumul acestuia variază anual în funcție de indexarea și majorarea pensiei calculate și de evoluția pensiei minime, prevede documentul.

Autorii documentului susțin că indexarea se face „reieșind din creșterea procentuală a veniturilor proprii ale bugetului asigurărilor sociale de stat în anul 2022 față de anul 2021”.

Nouă spitale raionale, dotate cu echipamente moderne pentru nou-născuți, grație statului Israel
Articolul anterior
Deținuți ucraineni duși cu forța în Rusia, trimiși de gruparea Wagner să lupte pe front împotriva conaționalilor lor
Articolul următor