Un fermier îşi hrăneşte purceii cu Cola

Motivul pentru care un fermier din Elveţia îşi hrăneşte purceii cu Cola.

Fermierul elveţian Ruedi Biglers, în vârstă de 61 de ani, a explicat că celebra băutură carbogazoasă – Cola – este cea mai importantă armă în lupta împotriva bacteriilor dăunătoare din stomacul purceluşilor, potrivit publicaţiei Blick, scrie m.adevărul.ro.

Zootehnistul, proprietarul unei ferme din Moosseedorf, Berna, dă Cola purceilor din motive de sănătate. Tratamentul se desfăşoară timp de zece zile, după ce se schimbă complet hrănirea nou-născuţilor.

Potrivit sursei citate, în primele patru săptămâni de viaţă, purceii primesc lapte de la scroafă. După aceea, există furaje de îngrăşare făcute din fructe, cereale şi proteine. 

Schimbarea hranei este însă dificilă. Laptele conţine anticorpi care întăresc sistemul imunitar al animalelor tinere. După înţărcare, porcinele sunt sensibile la boli. Diareea este o problemă care poate avea consecinţe potenţial fatale. Din acest motiv, fiecare dintre cei 75 de purcei sunt hrăniţi cu aproximativ un decilitru de Cola.

Atunci când Bigler toarnă băutura peste hrană, animalele se aruncă imediat asupra ei.

„Pentru că este atât de dulce, purceilor le place combinaţia”, spune fermierul. Dieta „Bigler” nu este despre zahăr, ci despre acid. Cola este foarte acidă şi are un pH scăzut. Protejează stomacul purceluşilor de agenţi patogeni.

„Este o măsură preventivă simplă şi ieftină împotriva bacteriilor dăunătoare”, spune Bigler.

El cunoaşte alţi fermieri care folosesc procedeul şi se descurcă fără antibiotice scumpe. Toate animalele se înghesuie la jgheabul de hrănire şi au cozile curbate, semn care, potrivit fermierului, arată că „le merge bine”.

Deşi le dă animalelor sale băutura carbogazoasă, fermierul le-a mărturisit jurnaliştilor că el nu bea băuturi acidulate. 

Le-a făcut transplanturi de păr răniţilor de la Colectiv
Articolul anterior
Exfolierea este vitală pentru sănătatea pielii
Articolul următor