Un film produs în RM, selectat la festivalul „Green Fest”

Un scurtmetraj produs în Republica Moldova – „O zi din viața unei roșii” – a intrat în competiția Festivalului internațional „GREEN FEST” de la Belgrad, Serbia.

separator

Filmul-metaforă „O zi din viața unei roșii”, promovează ecologia urbană.
„Un țăran culege dimineața roșiile și merge să le vândă în oraș. Merge pe jos fără să se grăbească. Ia un autobuz și în sfârșit ajunge la piață. Aici îl așteaptă răbdători cumpărătorii. O doamnă cumpără un kilogram de roșii și se grăbește acasă la copilul ei. Spală cu grijă o roșie și aici călătoria roșiei ia sfârșit”, așa descriu organizatorii filmul de la Chișinău.
Scurtmetrajul „O zi din viața unei roșii” este produs de Stiripozitive.eu, iar proiecția lui în cadrul festivalului este programată pentru 14 noiembrie 2012.
Festivalul cinematografic „GREEN FEST” de la Belgrad, Serbia, este un festival internațional de film, organizat anual. Acesta promovează protecția mediului, iar ediția din acest an este dedicată ecologiei urbane. În ultimii doi ani, la „GREEN FEST” au fost proiectate peste 130 de filme din 25 de țări și au fost acordate 15 premii și 6 mențiuni speciale, scrie jurnal.md.

Sursa: http://stiripozitive.eu

Anastasia Lazariuc recunoaște că s-a iubit în secret cu Mihai Constantinescu
Articolul anterior
Slava a fost jefuită
Articolul următor
Alte articole interesante