Un fost ministru din Moldova va petrece următorii 3 ani, după gratii

Fostul ministru al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor Iurie Chirinciuc a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare, cu executare, cu privarea de dreptul de a exercita funcţii publice timp de 5 ani, pentru trafic de influenţă şi abuz de serviciu.

separator

Tot ieri, instanţa de fond i-a agravat pedeapsa şi unui om de afaceri, care i-a fost complice fostului ministru la comiterea traficului de influenţă, stabilindu-i o pedeapsă de 2 ani de detenţie.

Totuşi, instanţa a respins solicitarea procurorului privind confiscarea extinsă, în folosul statului, a automobilului de lux care aparţine fostului ministru şi a mijloacelor financiare de 40 000 lei şi 5 500 euro – sume ridicate în timpul percheziţiei efectuate la domiciliul omului de afaceri.

Amintim că, ministrul, împreună cu şefii a două companii de construcţi au fost reţinuţi pe 27 aprilie 2017, iar fiind audiaţi şi-au recunoscut vina, încheind cu procurorii acord de recunoaştere a vinovăţiei.

sursa: www.publika.md

Istoria copleșitoare a unei moldovence care s-a mutat la Paris, după ce un francez s-a… îndrăgostit de ea: ,,Aveam sentimenul că viața mea s-a terminat aici, la 35 de ani”
Articolul anterior
Uluitor! În Argentina, a apărut pe cer imaginea lui Iisus Hristos
Articolul următor
Alte articole interesante