Un fost polițist rus recrutat de Wagner, condamnat la 15 ani de închisoare pentru uciderea soției, a murit în război și i s-a acordat postum medalia pentru curaj

Serghei Kadațki, fost maior de poliție la Rostov-pe-Don, condamnat la 15 ani de închisoare pentru uciderea soției sale și tentativă de ucidere a socrului său, a murit în timpul luptelor din regiunea anexată Luhansk, a relatat portalul 1rnd.ru, preluat de publicația independentă rusă Meduza.

Un fost polițist rus recrutat de Wagner, condamnat la 15 ani de închisoare pentru uciderea soției, a murit în război și i s-a acordat postum medalia pentru curaj

„A murit eroic pe câmpul de luptă, dând dovadă de curaj”, se arată în decretul semnat de șeful autoproclamatei Republici Populare Luhansk, Leonid Pasecinik, în urma căruia lui Kadațki i s-a acordat postum „medalia pentru curaj”.

Serghei Kadațki a fost condamnat în 2018 pentru o crimă comisă cu un an mai devreme. Potrivit anchetatorilor, după o ceartă de familie și aflat în stare de ebrietate, polițistul s-a urcat la volan și a tras cu o carabină de vânătoare în mașina pe care o urmărea și în care se aflau soția și tatăl acesteia. Femeia a murit pe loc, bărbatul a fost salvat.

Kadațki nu este primul prizonier rus recrutat de gruparea Wagner care a primit un premiu pentru participarea sa la ostilitățile din Ucraina. Anterior, o medalie similară a fost acordată postum liderului OPG din Moscova, Ivan Neparatov, care a fost condamnat la 25 de ani pentru crimă, tâlhărie, răpire, extorcare și alte infracțiuni.

Un fost polițist rus recrutat de Wagner, condamnat la 15 ani de închisoare pentru uciderea soției, a murit în război și i s-a acordat postum medalia pentru curaj

De asemenea, Stanislav Bogdanov, un criminal condamnat la 23 de ani de închisoare care și-a pierdut piciorul drept în războiul din Ucraina, a apărut într-un videoclip în care primește medalia pentru curaj.

Potrivit Serviciului Federal de Penitenciare, în septembrie și octombrie 2022, numărul deținuților din coloniile corecționale rusești a scăzut cu 23.000 de persoane. Publicația MediaZona a sugerat că acest lucru s-a datorat recrutării de prizonieri în PMC Wagner pentru a participa la ostilitățile din Ucraina.

sursa

Ion Paladi și Paula Seling au lansat un nou colind superb: „La mulți ani de sărbători!”

Interpretul de muzică populară, Ion Paladi și artista de peste Prut, Paula Seling, au lansat un nou colind superb, „La mulți ani de sărbători”.

„Decembrie este luna colindelor, iar Ion Paladi și Paula Seling v-au pregătit cea mai frumoasă surpriză în preajma sărbătorilor de Crăciun”, se arată în descrierea videoclipului.

Cei doi interpreți sunt acompaniați de Orchestra „Lăutarii”. Muzica colindului este compusă de Ion Paladi și Corneliu Botgros, iar versurile au fost scrise de Mariana Honceru. 

Videoclipul a fost filmat „într-un cadru de poveste” atât în România, cât și în Republica Moldova.

Putin, la volan unui Mercedes pe podul explodat recent între Crimeea și Rusia

Președintele rus Vladimir Putin a vizitat Podul Crimeei, iar viceprim-ministrul Marat Khusnullin i-a raportat despre lucrările de reparație, scrie publicația de propagandă Ria Novosti, citată de stirileprotv.ro.

Autoritățile au anunțat luni deschiderea circulației pe partea dreaptă a porțiunii de drum a podului.

La 8 octombrie, un camion a explodat pe podul Kerch, care leagă peninsula Crimeaa de Rusia, și o garnitură de tren a luat foc, ceea ce a dus la prăbușirea a două travee ale drumului.

Podul Kerci este format, de fapt, dintr-un pod rutier și unul feroviar, care leagă Peninsula Taman, din Rusia continentală, de regiunea Kerci din Crimeea. Explozia a afectat linia de cale ferată și a rupt în două locuri un sens de mers de pe podul rutier.

Incidentul a blocat ore bune circulația dinspre Crimeea spre Rusia, iar autoritățile au fost nevoite să intervină pentru a ajuta sutele de șoferi rămași în peninsulă.

Forțele ucrainene de apărare aeriană au doborât majoritatea rachetelor Rusiei în timpul atacului masiv de astăzi

Conform Administrației militare a orașului Kiev, 10 rachete au fost lansate astăzi spre capitala Ucrainei. 9 dintre ele au fost distruse, transmite presa din Ucraina.

Массированный ракетный удар по Украине

Forțele de apărare aeriană a Ucrainei au reușit să doboare zeci de rachete rusești în timpul bombardamentului masiv al Federației Ruse, pe 5 decembrie.

În special, în regiunea Poltava, Forțele Armate ale Ucrainei au reușit să distrugă toate cele 10 obuze rusești care vizau regiunea. Acest lucru a fost dezvăluit de șeful administrației militare regionale Poltava, Dmitri Lunin.

„În regiunea Poltava ,,fără sosiri”. Forțele de apărare aeriană au lucrat la maxim. Au doborât cele 10 rachete rusești”, a scris militarul.

Șeful OVA din Dnepropetrovsk, Valentin Reznikochenko, a spus că apărătorii ucraineni de la comandamentul aerian Vostok au reușit să neutralizeze 15 rachete inamice.

Între timp, administrația militară a orașului Kiev a declarat că 10 rachete au fost lansate spre capitala Ucrainei. 9 dintre ele au fost doborâte forțele de apărare aeriană.

Președintele Volodymyr Zelensky a spus că armata ucraineană a reușit să doboare majoritatea rachetelor rusești, iar inginerii energetici lucrează deja la reluarea livrării energiei electrice.

Astăzi, 5 decembrie, Rusia a lansat un atac masiv cu rachete pe teritoriul Ucrainei. Explozii au fost auzite în Odesa, Zaporojie, Vinnitsa și în alte orașe ale Ucrainei. Odesa a rămas fără electricitate și apă, iar o coloană neagră de fum s-a ridicat peste oraș.

De asemenea, așezările din regiunile Nikolaev, Dnepropetrovsk și Sumy au rămas fără electricitate. Compania „Ukrenergo” a transmis că rușii au lansat noi atacuri asupra infrastructurii critice.

Elton John, alături de soț și cei doi copii la concertul de pe stadionul Dodger: „Vreau să vă arăt de ce mă retrag”
Articolul anterior
Rusia a adoptat legea care permite naționalizarea locuințelor a milioane de ucraineni din teritoriile ocupate
Articolul următor