Un fost premier atenționează: Vom avea o iarnă foarte rece, dacă nu va fi schimbat guvernul în cel mai scurt timp

Fostul prim-ministru al R. Moldova, Vlad Filat, atenționează că ne-am putea confrunta cu o iarnă grea, dacă nu se vor lua măsuri în vederea schimbării Guvernului. Concluzia a fost făcută în contextul acțiunilor Executivului din ultima perioadă.

Prognoza meteo. Frig neobişnuit în România. Când se schimbă vremea radical  | adevarul.ro

„Mai pe scurt:Dacă nu va fi schimbat guvernul în cel mai scurt timp, vom avea o toamnă foarte fierbinte și o iarnă foarte, foarte rece.

P.S. Un om de stat trebuie să aibă caracter, însă este obligat să guverneze rațional!”, scrie Filat pe Facebook. Anterior, premierul Natalia Gavrilița spunea că, deși subiectul remanierilor în Guvern este unul complicat, dacă lucrurile nu se mișcă suficient de repede este cazul să fie identificate alternative mai bune. Ea a remarcat faptul că în anumite domenii în funcții sunt profesioniști, dar se mișcă mai încet pentru perioada de criză, iar atunci când guvernarea va fi gata sa facă remanieri, va anunța.   În schimb, președintele Maia Sandu a afirmat, recent, că dacă ea ar fi fost prim-ministru deja ar fi făcut anumite remanieri în Guvern.

„Sunt și ministere care s-au mișcat încet. Cred că este nevoie de mai multă viteză. Cred că sunt miniștri care au reușit și să comunice cu oamenii, și miniștri care nu au comunicat cu oamenii, agenții economici sau părțile interesate, care țin de domeniul lor. (…) Am așteptări de la unii miniștri să interacționeze cu cetățenii mult mai bine decât până acum. (..) Eu aș fi făcut niște remanieri dacă eram prim-ministru”, a spus Maia Sandu.

sursa: www.deschide.md

Comandantul mercenarilor ruși Wagner a fost ucis în Ucraina. El a mai luptat în Cecenia, Siria, Libia și Georgia

Comandantul mercenarilor Wagner, Alexei Nagin (indicativul „Terek”), a fost ucis în Ucraina. El a fost eliminat lângă Bahmut la 20 septembrie, anunță numeroase surse ucrainene.

El era un apropiat al lui Evgheni Prigojin, afaceristul care a înființat gruparea Wagner. Nagin a fost decorat post-mortem cu titlul de Erou al Federației Ruse.

Moartea mercenarului Alexei Nagin în Ucraina a fost confirmată de presă din Rusia.  Evgheni Prigojin a participat de altfel la înmormântarea să.

Un om de afaceri apropiat de Kremlin, Evgheni Prigojin, a admis luni că a fondat, în 2014, grupul paramilitar Wagner pentru a lupta în Ucraina și a recunoscut prezența lui în special în Africa, Orientul Mijlociu și America Latină, transmite agenția France Presse, citată de Agerpres.

Într-o postare pe rețelele sociale ale companiei sale Concord, Prigojin a spus că a fondat grupul paramilitar în scopul trimiterii de combatanți competenți în regiunea ucraineană Donbas, în 2014.

”La acel moment, 1 mai 2014, a luat naștere un grup de patrioți care și-a luat numele Grupul tactic al batalionului Wagner”, a explicat omul de afaceri într-un comunicat.

Grupul Wagner este suspectat de mai mulți ani că pune în practică planurile Kremlinului în diferite teatre de operațiuni, ceea ce Moscova a dezmințit constant.

Evgheni Prigojin este acuzat de numeroase puteri occidentale și de media ruse de finanțarea grupului Wagner, ai cărui combatanți au fost văzuți mai ales în Siria, Libia, Ucraina și Republica Centrafricană.

Kremlinul a respins întotdeauna că are legături cu grupări paramilitare.

sursa

Forţele ucrainene recuceresc oraşul Kupiansk şi alungă trupele ruse de pe malul estic al râului Oskil

Forţele ucrainene au cucerit întreg teritoriul oraşului Kupiansk şi au alungat trupele ruse din poziţiile de pe malul estic al râului Oskil, care desparte oraşul din nord-estul Ucrainei.

soldati ucraina

Cea mai mare parte a oraşului Kupiansk, un nod feroviar strategic, a fost recucerită la începutul acestei luni, ca parte a unei contraofensive uimitoare a trupelor ucrainene în nord-estul ţării, conform presei străine.

Unele trupe ruse au rezistat pe malul estic al râului Oskil, peste un pod rutier distrus.

Civilii au fugit pe teritoriul ucrainean în timp ce bombardamentele continuau zi şi noapte.

Încă un oligarh rus a fost găsit mort. E sinucidere, conform anchetei

Șirul morților suspecte în rândul oligarhilor ruși continuă. Managerul Relațiilor Publice al Căilor Ferate Ruse și-a pierdut viața într-un mod suspect.

Oligarhul, în vârstă de 57 de ani, a fost găsit împușcat în locuința sa din Moscova. Anchetatorii au spus despre moartea sa că este o sinucidere, însă nu au dezvăluit mai multe detalii despre acest caz.

Decesul managerul de PR al Căilor Ferate Ruse face parte dintr-un șir de morți suspecte care a fost declanșat la începutul ofensivei ruse în Ucraina.

Din februarie și până acum zeci de oligarhi ruși au murit, iar decesele tuturor au fost declarate sinucideri. 

sursa

Noua alocație pentru creșterea copiilor ar putea fi pusă în aplicare din octombrie
Articolul anterior
În noiembrie vor fi anunțate primele licitații pentru proiecte mari de energie regenerabilă
Articolul următor