Un francez a venit să locuiască într-un sat din Moldova, după ce s-a îndrăgostit de țara noastră

În timp ce moldovenii își părăsesc țara natală în căutarea unei vieți mai bune în străinătate, un tânăr francez a abandonat ce avea în țara sa și s-a stabilit în Moldova. Fred are 33 de ani și locuiește în satul Horodiște.

separator

Tânărul a cumpărat în urmă cu patru ani o căsuță veche, aproape distrusă, cu 500 de euro, renovând-o după propriul gust. Cu o mică pădure alături și câteva vietăți în curte, francezul a reușit să-și „construiască” propriul colț de paradis.

Fred spune că Moldova este un mare paradis subestimat.

Acum cinci ani, bărbatul a decis să abandoneze tot, în Franța, și să vină pe meleagurile noastre. Aici, el și-a creat lumea lui, iar munca pe care o face este o plăcăre. Fred se bucură de propria grădină și o livadă, de câteva animale și, împreună cu un cuplu de prieteni, face cașcaval francez, iar laptele îl procură de la localnici.

„Oamenii de aici parcă ar avea cheia pentru a rezolva problemele ecologice. Satele sunt mici colțuri de paradis. Uneori am impresia că sunt într-un film, unde fiecare om este o personalitate, cu trăsături ale feței bine pronunțate și caractere foarte puternice. Aici chiar există viață și asta se simte”, a mărturisit Fred, potrivit Zugo.md.

Mai multe despre Fred, viața lui în Moldova și motivele pentru care a ales să vină în țara noastră vezi în videourile de mai jos. Fred povestește oamenilor din întreaga lume despre țara noastră.

  

O bunicuță de 97 de ani îi uimește pe toți cu forma sa fizică de invidiat
Articolul anterior
Moldovenii care merg în România fără paşaport românesc vor sta în carantină
Articolul următor
Alte articole interesante