r

Șoferița troleibuzului, care a fost la un pas să strivească o mamă cu un copilaș în brațe, a fost sancționată

Șoferița troleibuzului, care a prins rucsacul unei mame cu ușile și a trântit-o la pământ cu tot cu copil, la fel și taxatoarea au fost sancționate cu mustrare aspră. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA, de către purtătoarea de cuvânt a RTEC, Felicia Rusu, scrie unimedia.info.

„Șoferul troleibuzului implicat în incidentul de ieri a fost sancționat cu mustrare aspră și privarea de premiu 100%, iar taxatorul cu mustrare aspră. Administrația Parcului i-a mai comunicat victimei că poate solicita repararea hainei deteriorate sau procurarea ei”, a menționat Felicia Rusu.

Șoferul troleibuzului care a fost la un pas de a strivi o femeie cu copilul în brațe a fost identificat. Acesta s-a dovedit a fi femeie, iar mâine, șoferița urmează să fie chemată în ședință, la RTEC. Informațiile au fost făcute publice de Veronica Eșanu, căreia i s-a întâmplat incidentul de la Botanica.

La una dintre stații, femeia a coborât, dar nu a reușit bine să pună piciorul pe trotuar, că șoferul a închis ușile, peste rucsacul mamei și a pornit din loc. Tragedia a fost evitată datorită pasagerilor, care i-au strigat șoferului să oprească și să elibereze mama din strânsoarea ușilor.

Femeia a făcut dezvăluiri șocante pentru UNIMEDIA, despre cum s-a întâmplat totul. „Am avut noroc de pasagerul care a bătut în uși și troleibuzul a oprit. Nici șoferul, nici taxatorul nu au coborât să întrebe măcar ce s-a întâmplat, deși eram la stația terminus. Eu și fetița mea am căzut și credeam că acuși vom fi târâte pe asfalt”, a povestit Veronica.

ANSA, după reținerea celor 11 inspectori de către CNA

Agenția NAgenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a venit cu o reacție, după ce 11 inspectori din cadrul PIF Giurgiulești au fost reținuți de CNA pentru 72 de ore, fiind bănuiți că ar fi pretins și acceptat bani de la diferiți agenți economici pentru facilitarea tranzitului de mărfuri, în cadrul mai multor dosare ce vizează fapte de corupere pasivă, scrie unimedia.info.

„Vom acorda tot suportul și vom colabora activ cu organul de urmărire penală în partea ce ține de investigarea angajaților, în strictă conformitate cu prevederile legislației în vigoare”, au scris reprezentanții Agenției.

„Totodată, conducerea Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor menționează că se disociază de angajații care admit manifestări coruptibile în activitatea lor, precum și reiterează angajamentul de a continua activitatea în spiritul legalității, transparenței, corectitudinii și responsabilității, inclusiv declară toleranța zero la actele de corupție”, se arată în comunicat.

La fel, ANSA îndeamnă persoanele fizice și juridice să sesizeze conducerea Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, pe adresa de e-mail: info@ansa.gov.md, privitor la orice abatere admisă în procesul examinării cererilor și a petițiilor de către angajații Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, pentru a fi investigate în limitele prevederilor legale.

În această dimineață, au avut loc percheziții la Postul de Inspecție la Frontiera (PIF) Giurgiulești al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) în cadrul unor dosare, pornite pe fapte de corupere pasivă. În urma acțiunilor de urmărire penală, 11 angajați ai ANSA au fost reținuți pentru 72 de ore, fiind bănuiți că ar fi perceput plăți ilegale de la diferiți agenți economici pentru facilitarea tranzitului de mărfuri.

Au piertud trei copii… Drama familiei biciclistului campion, ucis de o mașină la Stăuceni. Destăinuirile dureroase ale mamei

Liliana Railean, mama lui Valerian, a oferit un interviu după ce și-a pierdut fiul de 12 ani în urma unui accident teribil.

Femeia a povestit despre cum și-a pierdut cei trei copii: pe Maria, Ciprian și Valerian, transmite Știri.md.

Pe Maria, prima fiică, Liliana a născut-o la vârsta de 26 de ani. „Era un copil dorit. Până în a 27-a săptămână, sarcina a decurs normal, după care am avut o intoxicație și medicii au decis ca Maria să se nască prematur”.

Însă, fetița a fost infectată în burtica mămicii sale de peritonită, ceea ce a provocat o hidrocefalie avansată.

Pe Ciprian l-a născut perfect sănătos, însă peste o lună de la naștere femeia a chemat medicii după ce acesta a făcut o febră mare.

„În dimineața zilei de 25-26 mai s-a ridicat brusc febra, iar a doua zi a decedat la spital în reanimare. Medicii au spus că avea pneumonie bilaterală care nu a fost tratată la timp”, povestește femeia.

În cazul lui Valerian femeia spune că l-a născut perfect sănătos. 

„Era foarte bun la suflet, ambițios, curajos, foarte sociabil. Toți care l-au cunoscut pe Valerian nu pot să creadă încă”, spune ea.

Cât despre accidentul care i-a luat viața lui Valerian, doamna Liliana povestește că nici nu s-a gândit că putea fi unul grav: „La spital medicii nu ne-au permis să-l vedem. Valerian era pregătit pentru operație. Trauma era foarte gravă. După cinci ore de operație, medicii au ieșit și au spus că totul a decurs normal, dar șanse sunt puține, trauma fiind incompatibilă cu viața. Când am auzit asta eu totuși speram la o minune. Îmi era foarte greu”.

„Sper că se va face dreptate. Dar îmi este frică că nu va primi o pedeapsă corespunzătoare”, a spus femeia.

Știri.md reamintește că tragedia s-a produs pe 21 februarie, în jurul orei 17:00, în comuna Stăuceni.

Șoferul vinovat se află în arest preventiv. Acesta avea permisul de conducere suspendat din 2022.

Valerian Railean (Coșcodan) avea 12 ani și era campionul Moldovei la ciclism pentru anul 2022.

El fusese selectat în echipa națională a Republicii Moldova pentru sezonul 2023. Băiatul urma să reprezinte țara noastră la competițiile internaționale din acest an, dar a fost înmormântat în orașul Codru pe data de 27 februarie.