Un gigant german își vinde filiala din Republica Moldova

Procesatorul german de plăți Wirecard, intrat în insolvență după ce a dezvăluit o gaură de aproape 2 miliarde de euro în bilanțurile contabile, negociază vânzarea subsidiarelor din Moldova și România, pentru care așteaptă oferte în următoarele zile.

separator
Mai mulți investitori concurează în procesul de licitație pentru achiziționarea tuturor acțiunilor la Wirecard România SA, potrivit administratorului desemnat al companiei germane, Michael Jaffe. Ofertele angajante sunt așteptate săptămâna viitoare, scrie Profit.ro, transmite Mold-street.com.

În România, Wirecard a înregistrat în 2019 afaceri de circa 43,4 milioane lei românești și profit de peste 18 milioane lei.

Filiala din Republica Moldova, însă, a avut venituri minore de până la 100.000 lei în anii 2017-2018.

Compania germană a intrat pe piața românească și moldovenească în anul 2016, după ce a cumpărat Provus Group, cel mai mare centru de procesare plăți din România, în schimbul a 32 milioane de euro.

În Republica Moldova, Provus Group avea clienți din zona bancară și estima atunci că, până la finalul anului 2017, va implementa soluții și pentru piața de retail.

La finele lunii iunie, Wirecard a anunțat că lipsesc 1,9 miliarde de euro din contabilitate, iar acțiunile s-au prăbușit cu 65%.

Potrivit specialiștilor aceasta s-ar putea dovedi cea mai mare fraudă fiscală recentă, aducând aminte de scandalul Enron din Statele Unite. Acest dosar este „un dezastru complet”, a afirmat Felix Hufeld, președintele arbitrului financiar al sectorului, BaFin. Citește continuarea aici.

Covid-19 poate afecta toate organele. Simptomul pe care îl pot avea bărbații
Articolul anterior
47 de cetățeni străini au primit refuz de intrare în Moldova
Articolul următor
Alte articole interesante