Un grup de moldoveni stabiliți peste hotare au cumpărat o ambulanță nouă pentru satul lor natal din raionul Hâncești

Moldovenii stabiliți peste hotare au adunat bani și au cumpărat o ambulanță nouă, performantă, pentru satul lor natal, Bobeica, din raionul Hâncești. Ambulanța dotată cu toate utilitățile a fost trimisă din UE și va fi folosită pentru oamenii din mai multe sate ale raionului.

separator

Lilian Musteață, Primarul comunei Bobeica, a mulțumit conaționalilor, pe pagina sa de facebook:

,,Astăzi, cu mândrie în suflet, pentru frații, surorile, fiii și fiicele din localitățile comunei noastre, vin să Vă informez că, ieri, 20 aprilie 2020, a doua zi după sfînta Înviere al Domnului Nostru Iisus Hristos, acea ambulanță, care a fost procurată din donațiile consătenilor cu suflet mare, care astăzi se află și muncesc peste hotartele țării noastre, a ajuns acasă”.

Ieri, 20.04.2020, după 4 ore de muncă în vama Leușeni, această ambulanță a fost devamată și permisă pentru import fără taxe vamale și accize, drept ajutor umanitar pentru primăria comunei Bobeica, dar mai precis pentru locuitorii satelor Bobeica, Drăgușeni, Dahnovici, Stolniceni și Șipoteni din raionul Hîncești, care sunt deserviți de Punctul de Asistență Medicală de Urgență Bobeica.

Pentru acei sceptici, care deja criticau importul acestie autospeciale, Vă explic, pentru a importa un ajutor umanitar, ca acesta, a fost nevoie mai întîi să fie procurat, identificat donatorul, dar nu cetățean al Republicii Moldova, așa e legea, după care, de obținut avizele:
– Comisiei raionale pentru ajutoare umanitare;
– Agenției Naționale de Sănătate Publică;
– Comisiei naționale pentru ajutoare umanitare;
– Ministerului Sănătății;
– Serviciului Vamal;
– angajarea prin contract al Brokerului vamal;

Toate aceste birocrații au tergiversat un timp procedura de import, apoi ….pandemia.
Dar totuși, finalul este plăcut, dragii mei. Și în acest context, aduc sincere mulțumiri principalului actor al acestei donații, consăteanului nostru, dl. Adrian Bârdan, care a venit cu inițiativa, s-a ocupat de deschiderea contului bancar, organizarea colectării sumei bănești, căutarea și procurarea ambulanței, dar și organizarea transportării acesteia în Moldova.

Totodată, aduc sincere mulțumiri tuturor consătenilor și prietenilor noștri, care din suflet au făcut aceste donații. Ulterior am să public și lista donatorilor.

Acum însă, urmează procedura de testare tehnică, înmatriculare și sperăm, după 15 mai 2020, după ce va fi ridicată situația de urgență în țară, să putem convoca ședința Consiliului local, dar și convoca grupului de lucru, întru organizarea transmiterii legale a ambulanței către instituția ce va gestiona unitatea de transport. Încă odată aduc sincere mulțumiri tuturor și nu în ultimul rînd, domnului Alexandru Grițuc, băștinaș al satului Stolniceni, care a avut grija și a adus în bună stare ambulanța din Germania în Republica Moldova, Bobeica”, a mai scris primarul.

Până pe 19 mai, în Moldova ar putea fi înregistrate circa 5.635 cazuri de Covid-19
Articolul anterior
Reporterul DoraShow Valerica Chetrari a slăbit 20 de kg acasă cu ajutorul platformei www.galinatomas.com!
Articolul următor
Alte articole interesante