Un individ i-a luat ostatici pe medicii care i-au îngrijit mama și l-a ucis pe unul dintre ei. Poliția japoneză a avut o intervenție de 11 ore

Poliția japoneză l-a arestat, după o înfruntare de 11 ore, pe bărbatul care a sechestrat în locuința sa mai multe cadre medicale și care a împușcat mortal un doctor, anunță BBC.

Suspectul reținut, Hiroshi Watanabe, în vârstă de 66 de ani, urmează să fie acuzat de crimă.

Incidentul a debutat joi, în Fujimino, un oraș la nord de Tokyo.

Presa niponă a scris că echipa medicală l-a vizitat pe Watanabe, la cererea acestuia, joi noaptea.

Este vorba de medicii și asistentul care au îngrijit-o pe mama bărbatului, recent decedată.

Poliția a fost alertată în jurul orei locale 21, după ce vecinii au semnalat focuri de armă la locuința lui Watanabe și au găsit un bărbat sângerând, cu răni în piept și în stomac, în fața casei suspectului.

Rănitul, un asistent medical de 41 de ani, a fost transportat la spital, unde a fost internat în stare critică.

Un alt bărbat a reușit să fugă din casă și să ajungă la o secție de poliție.

Polițiștii care au înconjurat locuința suspectului au luat legătura prin telefon cu acesta, însă Watanabe nu formulat revendicări.

Vineri dimineață, autoritățile au evacuat peste 100 de localnici și au închis școlile din zonă.

Forțele de ordine au pătruns apoi în locuința unde i-au găsit pe Junichi Suzuki, un doctor de 44 de ani, grav rănit, și pe suspect.

Doctorul a murit la spital.

Nu este clar momentan care a fost motivația luării de ostatici.

BBC notează că astfel de incidente sunt relativ rare în Japonia, unde există un control strict al armelor de foc.

Conform unor relatări neconfirmate oficial, suspectul ar fi folosit o pușcă de vânătoare.

sursa

Punctul vamal Sculeni și-a întrerupt temporar activitatea. Călătorii, îndemnați să opteze pentru un alt punct de trecere

PTF Sculeni și-a întrerupt temporar activitatea. Cauza este o defecțiune tehnică. În acest context, călătorii sunt îndemnați să opteze pentru un alt punct de trecere a frontierei din proximitate.

FOTO/ Aglomerație la vama Sculeni. Mulți nervi și ore de așteptare pentru  cei care vor să iasă de pe teritoriul R. Moldova – Stiri de ultima ora din  Moldova – Ultimele stiri

Reprezentanții Serviciului Vamal menționează că specialiștii lucrează la înlăturarea deficiențelor.

Preşedinta Băncii Centrale Europene, rănită într-un accident rutier după summitul de la Bruxelles

Preşedinta Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, a fost uşor rănită într-un accident rutier survenit vinerea trecută, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al instituţiei.

The Economic Imperative of Empowering Women - A Conversation with Christine  Lagarde

„Maşina preşedintei a fost implicată într-un accident vineri după-amiază după plecarea de la summitul european de la Bruxelles”, a menţionat purtătorul de cuvânt într-un mesaj transmis agenţiei France Presse și citat de Agerpres.

Christine Lagarde, care era pasager în vehicul, a suferit „o rană minoră şi – în urma unui examen medical – poartă un guler cervical şi în acest timp îşi desfăşoară toate activităţile normal”, afirmă sursa citată, care adaugă că niciun alt ocupant al vehiculului nu a fost grav rănit.

Şefa BCE a participat marţi la Frankfurt la un eveniment al Băncii Reglementelor Internaţionale, care inaugurează un centru dedicat inovaţiei tehnologice în serviciile financiare împreună cu cele 20 de bănci centrale membre ale zonei euro.

Igor Grosu, întrevedere la Parlament cu Președintele Consiliului European, Charles Michel

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, s-a întâlnit, astăzi, cu președintele Consiliului European, Charles Michel. În cadrul întrevederii, discuția s-a axat pe subiecte de actualitate, printre care reforma justiției, sectorul de securitate și energetic, precum și parcursul european al Republicii Moldova.

Grosu: Am cerut ca UE să sprijine țara nostră în lupta cu oligarhii moldoveni

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a vorbit despre reforma justiției și ultimele evenimente petrecute în sistem: „Un stat va fi funcțional doar atunci când vom avea o justiție corectă. Mizăm pe judecători curajoși și integri care vor debloca situația.”

În cadrul discuțiilor, șeful legislativului a mai cerut ca Uniunea Europeană să se alinieze la sancțiunile impuse de Statele Unite și Marea Britanie în legătură cu oligarhii moldoveni care au fugit din țară, iar acum, de la distanță, sunt implicați în destabilizarea ordinii constituționale. „Instituțiile noastre de resort lucrează pentru a preveni destabilizările pe care acești indivizi încearcă să le provoace, însă avem nevoie de întărirea capacităților instituțiilor”, a adăugat Igor Grosu.

Printre alte domenii abordate în timpul discuțiilor, au fost cele privind consolidarea sectorului de securitate și cel al energiei, creșterea competitivității și mărirea cotei de export a produselor agricole pe piața UE, reducerea tarifelor la roaming în UE, aproximarea legislației.

În contextul acordării statutului de țară candidat pentru aderare, speakerul Igor Grosu a precizat că Parlamentul, Guvernul și Președinția și-au unit eforturile pentru a realiza cele 9 recomandări propuse de Comisia Europeană. „Mizăm, în continuare, pe sprijinul politic al statelor membre ale UE în acest proiect de țară”, a reiterat Președintele Parlamentului.

Un tânăr simțea că îl doare urechea, așa că a mers la spital. Medicii au descoperit în interior ceva greu de imaginat
Articolul anterior
A născut la 16 ani: ”Sentimentul de mamă mi s-a trezit abia după două săptămâni”
Articolul următor