Un italian va investi 5 milioane de euro, în construcția celui mai mare parc fotovoltaic din Moldova

În Parcul Industrial din Comrat va fi construit cel mai mare parc fotovoltaic din ţară. Proiectul aparţine unui antreprenor italian, care investeşte aproximativ cinci milioane de euro.

separator
Terenul a fost oferit de Primăria municipiului Comrat care a semnat contractul cu investitorul. Lucrările vor începe la sfârşitul lunii august şi vor dura un an.

„Din punct de vedere practic, oamenii vor vedea reducerea preţului la energie, adică reducerea poluării nu este singurul beneficiu. Noi instalăm panouri care captează lumina soarelui şi nu poluează deloc”, a afirmat investitorul italian, Garuzzo Carlo Arturo.

„Beneficiari sunt compania din Belgia, Japonia şi din Comrat. Asta e a cincea companie care vine în Parcul Industrial din Comrat, din Italia deja”, a menţionat primarul municipiului Comrat, Serghei Anastasov.

Acelaşi antreprenor italian a mai investit într-un parc fotovoltaic din Băcioi, municipiul Chişinău, dat în exploatare în 2018 şi care are patru mii de panouri solare. Astfel de proiecte reduc gradul de dependență a țării noastre de energia de import.

Investitorul italian mai are proiecte similare în Italia, Serbia şi Turcia, transmite publika.md.

Circa 300 de moldoveni se află, în acest moment, în China
Articolul anterior
În Chișinău, persoane în costume de protecție primesc coletele trimise din China
Articolul următor
Alte articole interesante