Un jurnalist rus riscă să înfunde pușcăria pentru 24 de ani. Care este motivul

Cu câteva momente înainte ca jurnalistului Ivan Safronov să i se acorde o pedeapsă de 24 de ani de închisoare, un procuror rus i-a oferit un acord.

„Semnează o mărturisire”, a spus ea în timpul unei pauze finale a tribunalului, promițându-i că va recomanda în schimb o pedeapsă de 12 ani.

Răspunsul imediat al lui Safronov a fost „dispari”, a spus avocatul său, Evgeny Smirnov. „I-a spus asta destul de dur”, a adăugat Smirnov, potrivit The Guardian citat de stirileprotv.ro.

Un judecător rus este așteptat să pronunțe un verdict luni într-unul dintre cele mai importante cazuri penale împotriva unui jurnalist din Rusia din ultimele decenii.

Sentința „record” a lui Ivan Safronov

Safronov, un fost corespondent militar pentru Kommersant și Vedomosti, se confruntă cu o sentință „record” pentru acuzații de trădare care au fost urmărite penal cu probe secrete în spatele ușilor închise.

Aceste dovezi secrete, dezvăluite de publicația Proekt printr-o scurgere extraordinară de informații în timpul procesului, au arătat că guvernul abia a avut un caz împotriva lui Safronov.

„Cred că este incredibil de important de subliniat că acest lucru a arătat că Ivan a fost închis pentru jurnalismul său”, a spus Taisia ​​Bekbulatova, o prietenă a lui Safronov, care este redactor-șef al Holod, un site media independent. Ea a numit pedeapsa de 24 de ani cerută de procurori „aproape o închisoare pe viață”.

Cazul lui Safronov, o amenințare pentru toți jurnaliștii din Rusia

Cazul lui Safronov reprezintă o amenințare fundamentală pentru jurnaliştii care continuă să lucreze în Rusia.

„Cazul lui Safronov nu este doar despre el și familia lui”, a spus Smirnov prin telefon din Georgia, unde a fugit din cauza riscurilor legale legate de caz. „Guvernul a arătat că pentru o muncă bună, legală, de jurnalism, poți merge la închisoare pentru o lungă perioadă de timp. Și va avea un efect înfiorător de mare.”

Susținătorii lui Safronov bănuiesc că jurnalistul este vizat de Ministerul Apărării pentru munca sa care a dezvăluit complicatul comerț internațional cu arme al Rusiei.

Apărarea consideră că el ar fi putut fi vizat pentru dezvăluirea planurilor de vânzare a 20 de avioane de luptă Su-35 către Egipt pentru o sumă raportată de două miliarde de dolari. Acordul de vânzare a fost anulat curând și, conform dovezilor secrete, articolul lui Safronov a dus la plângeri din partea conducerii militare egiptene către Rusia.

„Ministerul rus al Apărării l-a urât pe Safronov ca fiind cel mai proeminent jurnalist cre a scris despre eșecurile lor”

„Ministerul Apărării l-a urât pe Safronov ca fiind cel mai proeminent jurnalist care a scris despre eșecurile lor”, a spus Bekbulatova, adăugând: „Și este clar că Shoigu și alții au suficiente resurse pentru a provoca un dosar penal împotriva lui”.

Cazul lui Safronov a început cu ani înainte de invazia rusă, care avea să introducă noi legi dure asupra jurnalismului și să forțeze sute de jurnaliști să fugă din țară.

„Am vorbit cu un număr mare de corespondenți militari de la acest caz”, a spus Smirnov, adăugând: „Toți și-au schimbat modul în care trăiesc și lucrează de la cazul lui Ivan. Mulți au refuzat investigații din cauza asta.”

11 mii de ruși pe zi, care intră în țară. Opoziția din Georgia cere închiderea frontierei cu Rusia sau introducerea vizelor

Opoziția georgiană cere autorităților să închidă temporar granițele cu Rusia sau să introducă un regim de vize pentru cetățenii Federației Ruse. O parte a opoziției georgiene și a ONG-urilor se tem că prezența atâtor ruși în țară ar putea amenința securitatea acesteia. Și există, de asemenea, temeri că infrastructura orașelor georgiene ar putea pur și simplu să nu reziste unui astfel de aflux de oameni.

Sosirea în masă a rușilor în Georgia pe fondul „mobilizării parțiale” anunțate în Rusia a afectat până acum doar prețurile locuințelor. Chiria crește. Dacă în urmă cu o lună în Tbilisi se putea închiria o cameră pentru aproximativ 500-600 de dolari, acum prețul de închiriere a crescut la 800-1000 de dolari, sau chiar mai mult.

Experții numesc această creștere speculativă, adică proprietarii de apartamente încearcă să profite de situație pentru a închiria apartamente la un preț mai mare.

Apropo, a existat o creștere similară a prețurilor în februarie-martie, când rușii au venit în masă în Georgia, opunându-se războiului cu Ucraina. Dar deja la începutul verii, prețurile pentru chiriile pe termen lung au început să scadă, transmite presa străină.

În orașele georgiene au apărut mai multe mașini cu plăcuțe rusești, iar ambuteiajele durează mai mult decât de obicei. Tarifele de taxi au crescut. În orele de vârf, aproape nu există mașini.

Ministerul Afacerilor Interne al Georgiei a publicat statistici privind numărul de ruși care au intrat în țară în perioada 17-27 septembrie. Din cele 78.742 de sosiri, 62.120 au părăsit deja țara. Acum aproximativ 11 mii de ruși intră în Georgia pe zi, în timp ce în urmă cu câteva zile această cifră varia de la 5,5 la 7 mii.

Netflix a lansat filmul despre Marilyn Monroe interzis minorilor! (video 18+)

Este o apariție rară în streaming, motivul oficial fiind că 18+ (sau NC-17) înseamnă pentru Motion Picture Association „unele scene cu conținut sexual”, un termen suficient de nebulos.

Penampilan Perdana Ana de Armas Sebagai Marilyn Monroe di Trailer Blonde

Netflix speră că noul film despre Marilyn Monroe va fi un concurent serios la premii în sezonul următor, dar stârnește prea puțin entuziasm încă din primele ore, conform hotnews.ro.

Realizat după controversatul roman de ficțiune din anul 2000 scris de Joyce Carol Oates, filmul are numeroase scene care sunt mai degrabă produsul imaginației vulgare a autoarei – povestea crudă și dureroasă a unei femei transformate în obiect.

„Blonde” înseamnă momente oribile unul după altul – din care multe s-ar fi putut nici să nu aibă loc. Știind că scrie un roman, nu o biografie, Oates nici măcar n-a folosit numele reale ale personajelor.

Iar filmul este fidel cărții. Marilyn este aruncată pe un conveior de bărbați oribili, pe mulți numindu-i „daddy” ca să se infantilizeze și să creeze o figură paternă de care a fost lipsită. Ea intră într-o relație de sex în trei cu Charlie Chaplin Jr., numit Cass și cu Edward G.Robinson Jr., numit Eddy, care mai târziu o amenință că va vinde presei fotografii-nud ale ei.

Celebrul jucător de baseball Joe DiMaggio, numit Fostul Sportiv, o bate într-un acces de furie după ce vede și mai celebrul poster cu rochia albă ridicată de aer din „Seven Year Itch”.

John F.Kennedy, amintit doar ca Președintele, îi impune o partidă de sex oral (nu e pornografie, dar e foarte sugestivă) în timp ce el vorbește la telefon cu un consilier. Închide și urlă „Târfă împuțită!” – printre alte expresii care nu pot fi redate.

Marilyn se trezește apoi ca dintr-un coșmar, pentru că aparent fusese drogată, ca să fie târâtă afară din Casa Albă de Serviciul Secret. Nu există dovezi istorice despre asemenea fapte, ceea ce face ca scenele cu abuzuri neîncetate să pară inutil de crude și pentru ea, și pentru spectatori. Și inutil de imorale și necinstite.

Filmul de Andrew Dominik, tras și în culori, și în alb-negru, este foarte frumos de privit. Iar Ana de Armas, cu urma ei de accent spaniol, este carismatică într-un rol asemănător cu ale lui Monroe. Este curajoasă, proaspătă și cinstită, chiar și într-un film care pare inevitabil fals și din cauza dialogului care sună a narațiune poetică.

Comerțul global cu obiecte „Monroe” – brelocuri, calendare, postere, etc – reflectă trista realitate că ea este o marfă înainte de a fi o persoană și că-i putem doar astfel interpreta personalitatea. Cu cât încearcă admiratorii s-o vadă pe „adevărata” Marilyn dincolo de imagine, cu atât o îndepărtează. Încă din timpul vieții, tragedia izolării în propria fortăreață a celebrității și frumuseții a făcut parte din mitul ei.

Combinația de subiect dificil cu faptul că de Armas este mult timp goală până la brâu – de multe ori fără motiv – i-au adus filmului clasificarea 18+. Nu neglijați avertizarea celor de la Motion Picture Association. Celor mai mulți nu le va plăcea acest film, dacă vor rezista cele aproape 3 ore.

Video! O moldoveancă din Paris a întors toate scaunele la ,,Vocea României”!

O moldoveancă a întors toate scaunele antrenorilor la ,,Vocea României”. Valeria Condrea este originară din Chișinău, dar deja de mai mulți ani locuiește la Paris. Tânăra a interpretat melodia trupei italiene Eiffel 65: Blue (Da Ba Dee) și i-a uimit pe jurați.

Primul s-a întors The Motans, mai apoi Theo și Smiley, urmați de Irina și Tudor Chirilă.

„Valeria, prestația ta, nu a fost wow. Ai greșit, pe ici – pe colo. Dar e interesant”, a spus Irina Rimes. The Motans a contrazis-o pe interpretă.

„Mie mi s-a părut genial ce ai făcut! Eu sunt fan la acest gen de interpretări în care un artist își arată caracterul, își arată viziunea. Mie mi s-a părut că tu ai distrus piesa asta în cel mai frumos mod. Cum cineva ar rupe o floare, petală cu petală, iar eu îmi pun dorința. Ai fost extraordinară, ai strălucit. Ai tot ca să câștigi un concurs cum este Vocea României.

Mie mi se pare că elementul principal care poate îți lipsește în momentul dat este susținerea. Eu sunt gata și pot să și-o ofer 100%”, i-a spus The Motans concurentei.

Smiley a aăugat: „Am stat cu urechile ciulite, să văd unde se duce demență asta pe care ai făcut-o tu. Mi-aș dori să te avem în echipă”.

The Motans a dorit cu insistență ca tânăra să fie în echipa lui, dar Valeria a ales să meargă mai departe alături de Tudor. Irina Rimes a rămas uimită de alegerea acesteia: „Nu pot să cred!”.

Incendiu de pădure în nordul Germaniei. Zeci de hectare sunt afectate, iar focul se extinde
Articolul anterior
Incendiu într-un bloc de locuit cu 10 etaje din sectorul Botanica. Cinci echipaje de pompieri au intervenit la fața locului
Articolul următor