Un leopard a declanșat un scandal politic în India. O armată de oameni caută animalul cu drone și cu elefanți, de aproape o lună

Un leopard a evadat din captivitate și terorizează locuitorii unui stat din sudul Indiei, reușind să declanșeze un scandal politic în țară. Autăritățile indiene au mobilizat forțe impresionante pentru a captura animalul, însă de mai bine de 27 de zile nu pot să-l prindă, informează BBC citat de digi24.ro.

În statul Karnaka este în plină desfășurare operațiunea de prindere a unui leopard, care a scăpat din captivitate la începutul lunii august. Pe 5 august, animalul a atacat un muncitor din orașul Belgaum. Deși a fost rănit, bărbatul a supraviețuit atacului. De atunci, leopardul și-a făcut de câteva ori apariția în preajma unui teren de golf din oraș, declanșând panică în rândul locuitorilor.

Peste 300 de persoane, printre care veterinari și vânători, au fost mobilizați pentru a prinde animalul sălbatic. Cu toate acestea, operațiunea a eșuat de fiecare dată. Autoritățile au instalat mai multe camere de supraveghere în jurul terenului de golf pentru a urmări mișcările leopardului și au montat mai multe cuști cu momeli în speranța că vor reuși să-l prindă.

Un oficial din ministerul pădurilor a precizat pentru BBC că au fost închiriați și doi elefanți pentru a supraveghea zona de la înălțime, o dronă a survolat zona, iar oamenii care au participat la căutăre s-au suit în cuvele unor excavatoare pentru a fi feriți de un eventual atac.

Leopardul care se plimbă nestingherit în India a reușit să provoace și un scandal politic. Opoziția i-a cerut demisia ministrului pădurilor, Umesh Katti, care a spus că va renunța la portofoliu, dacă asta va duce la capturarea leopardului.

De-a lungul anilor, au existat mai multe cazuri în care leoparzii s-au aventurat în satele și orașele indiene în căutare de pradă, pe măsură ce habitatele lor se micșorează.

200 de apeluri pe zi. Tot mai mulți soldați ruși sună la Forțele Armate ale Ucrainei pentru a afla cum să se predea

După anunțul mobilizării în Federația Rusă, numărul apelurilor la Forțele Armate ale Ucrainei este în continuă creștere, transmite presa ucraineană. Soldații ruși care se predau vor primi trei mese pe zi, îngrijiri medicale și contact cu familiile lor.

Russian troops in Belarus 'direct threat' to Lithuania – minister - LRT

Vitaly Matviyenko, coordonatorul proiectului ,,Vreau să trăiesc”, a declarat într-un briefing că din 18 septembrie au primit peste 2.000 de apeluri de la ruși pe tema predării.

,,Din 18 septembrie, proiectul „Vreau să trăiesc” a procesat peste 2.000 de apeluri din partea membrilor armatei ruse, care nu vor să urmeze ordinele criminale ale lui Putin și să lupte împotriva Ucrainei. Au învățat cum să se predea. Desigur, odată cu mobilizarea din Federația Rusă, numărul de apeluri este doar în creștere”, a spus Matvienko.

După cum spune funcționarul, algoritmul de predare a fost deja elaborat în detaliu – există un canal de telegramă și numere de linie fierbinte ce pot fi contactate.

În timpul dialogului, partea ucraineană explică cum și în ce circumstanțe este posibil să se predea.

Se subliniază că Ucraina garantează tuturor prizonierilor de război respectarea Convențiilor de la Geneva: trei mese pe zi, îngrijiri medicale și posibilitatea de a contacta rudele.

„Putin va părăsi puterea peste câteva luni”. Declarațiile fostului premier al Rusiei, Mihail Casianov

Mihail Casianov, fost prim-ministru al Rusiei, consideră că Vladimir Putin ar putea renunța la funcția sa și va „evada” în câteva luni, informează Sky News.

„În trei sau patru luni cred că va avea loc o schimbare crucială”, a declarat Casianov pentru Sky News.

„Nu cred că există cineva în cercul lui Putin care să îl poată face să plece”, a adăugat fostul premier rus.

„Domnul Putin însuși ar trebui să ajungă la această înțelegere. Cred că trei factori care cresc simultan l-ar putea conduce pe domnul Putin la o astfel de decizie de a evada cumva”, a precizat Casianov.

Factorii anunțați de Casianov sunt:

1. Armata ucraineană este în creștere și are sprijinul SUA și al Marii Britanii

2.  Ordinul de mobilizare al domnului Putin determina creșterea tulburărilor sociale în interiorul Rusiei, astfel că președintele pierde sprijinul în rândul rușilor obișnuiți

3. Efectul sancțiunilor occidentale este în creștere.

Mihail Kasianov, destituit de către Putin în 2004, a trecut în opoziţie şi a devenit unui dintre cei mai feroci critici ai Kremlinului.

Mihail Kasianov spune că a plecat din Rusia din cauza opoziţiei sale faţă de invazia rusă a Ucrainei, dar a refuzat să spună AFP în ce ţară se află, invocând motive de securitate.

Boris Nemţov, un critic al lui Vladimir Putin şi căruia Mihai Kasianov îi era apropiat, a fost asasinat prin împuşcare în apropiere de Kremlin în 2015.

Partizanii au aruncat în aer mașina unei trădătoare din Melitopol. Aceasta „răspândește propaganda rusă printre copiii ucraineni”

În Melitopol, oraș din Ucraina ocupat de Rusia, o mașină aparțînând „șefei” departamentului de educație din cadrul administrației de ocupație a explodat joi dimineață, anunță un Centrul de Rezistență al Ucrainei din Ucraina.

Russian occupation regime in Melitopol prepares a ''vote from home'' option  for upcoming ''referendum'' to conceal low turnout – Ukrainian Resistance |  Ukrainska Pravda

Explozia a avut loc în apropierea colegiului industrial și economic, fiind distrusă mașina unei colaboratoare locale, Olena Sapurova, care este implicată în implementarea „programului educațional rusesc”, care de fapt răspândește propagandă rusă printre copiii ucraineni.

În urmă exploziei, ea nu a fost rănită, dar a primit motive pentru a-și regândi comportamentul, precizează site-ul.

sursa

O sperietoare cu chipul Maiei Sandu, adusă de susținătorii lui Șor chiar în fața ușii Președinției
Articolul anterior
O femeie din Basarabeasca a murit pe loc, spulberată de un automobil în timp ce se plimba cu scuterul. A făcut o manevră fără să semnalizeze
Articolul următor