Un licăr în beznă. Interpretul Viorel Burlacu a ajutat un adolescent al străzii să își facă buletin de identitate

Viorel Burlacu este compozitorul care aduce lumină în sufletele oamenilor cu muzica sa. Ce mai știm despre Viorel Burlacu e că, pe lângă faptul că este compozitor, profesor, chitarist, interpret, orchestrator, aranjor, este tatăl a patru copii, dintre care trei biologici şi unul înfiat. Recent, interpretul a istorisit un caz care l-a marcat, pe pagina sa de socializare.

separator

,,Păsările cerului”, așa își descrie compozitorul relatarea:

,,Deseori mi se rostește fraza aia din biblie cu păsările cerului, că Dumnezeu are grijă de toți.
Sigur. Doar că Dumnezeu lucrează și prin fiecare dintre noi.

Teo (nume fals) e un băiat care trăiește în stradă. Deja are 22 ani. A ajuns astfel la 22 pentru că a apucat să stea în stradă din copilărie și strada a devenit pentru el un mod de viață. Era dependent de droguri, bănuiesc că și acum e, dar îl văd cum luptă și îmi declară zilnic că nu se mai droghează și că nu se va mai. Zice că a renunțat la droguri ca urmare a lungilor discuții.

Stă zile în șir la ușa studioului meu pentru a se izola de mediul în care a ”crescut”. Lumea de pe coridor și cei de la pază se arată oarecum indignați de prezența lui Teo în fotoliul de la ușa mea. Uneori, ziua, adoarme în acest fotoliu pentru că noaptea nu are unde. Noaptera stă la internet cafe sau pe băncile din parc, prin case părăsite, pe la șantiere. I-am dat o chitară, așa, ca un fir de speranță.

Mesește la cantina de la judecătorie sau la sindicate că-s mai ieftine. Mai câștigă un ban la piața centrală în calitate de hamal. Este epileptic. Acum l-am trimis să-și facă buletinul de identitate. Am obținut o promisiune că ar putea face rost de un loc de muncă la construcție peste hotare. Dar mai durează o lună-două, timp în care oricând poate cădea din nou.

Am sunat în mai multe locuri să mă ajute să-l ajut dar se vede că nu-s vrednic. Da, și eu mă tem că lucrurile pot scăpa de sub control, că e riscant, că nu știu mai ce, dar nu pot privi indiferent și nici întoarce spatele. Joe Cocker a fost un model pentru mine prin maniera de a cânta dar cel mai mult prin faptul că a creat fundația Cocker Kids’, prin intermediul căreia susținea copii și tineri – probabil Joe Cocker a fost vrednic. Nuș` ce să mai scriu. Doar că Teo are nevoie de susținere. Azi.”

Iată un astfel de caz, când un gest mic înseamnă de fapt o faptă mare, iar compasiunea și bunătatea pot schimba destine. Împreună putem face lumea mai bună!

Angela Merkel s-a cutremurat din nou, pentru a treia oară în ultima lună. Video
Articolul anterior
Doi arbori solari fotovoltaici au fost instalați în Chișinău. Foto!
Articolul următor
Alte articole interesante