Un medic din Chișinău a fost diagnosticat pozitiv cu noul coronavirus

Un medic din Chișinău a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus. Reprezentanții ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) și ai Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească(CNAMUP) au confirmat informația, pentru Ziarul de Gardă.

separator
Reprezentanții MSMPS au declarat că este vorba de o femeie care activează în cadrul Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească. Femeia a fost testată pozitiv ieri, 19 martie. Aceștia au mai spus că nu se cunoaște dacă această îmbolnăvire are legătură cu exercitarea obligațiunii de serviciu. Potrivit reprezentaților de la minister, starea femeii infectate este satisfăcătoare.

Întrebați despre protecția medicilor, reprezentanții ministerului Sănătății au spus că toți lucrătorii medicali care tratează persoanele suspecte și confimate pozitiv cu noul coronavirus dispun de echipamente standarde ce sunt folosite și de medicii din alte țări.

Totodată, angajaților instituțiilor medicale li se fac teste doar dacă prezintă simptome de infectare cu noul coronavirus.

O familie de ruși a trăit în completă izolare 42 de ani. N-au știut nici măcar că a existat al doilea război mondial
Articolul anterior
SIS a blocat 52 de site-uri care distribuie știri false
Articolul următor
Alte articole interesante